What's New?

serah terima pengantin

Panduan Mencari Nama Syarikat

Diterbitkan pada Wednesday, 22 June 2016 Pukul 20.14

kamal alrahman October 27, 2014. Assalam, Terima kasih atas komen ikhlas tuan. Semoga perniagaan tuan bertambah makmur dan berjaya pada masa hadapan!.

Sambutan Diacara Resepsi Pernikahan

Diterbitkan pada Saturday, 16 March 2013 Pukul 6.58

Atas nama keluarga Bp. Haji Moh Ali Jando pada resepsi pernikahan putrinya Riska Asri Pratiwi,A.Md Kep dengan Mahmud Mohamad,S.Pd di Sumbawa Besar Sabtu 9 . Assalammualaikum,Yuuuhuuu.. Om Freadha nikah..Nikahnya udah lama sihhh tanggal 2 April 2016 kemarin, akunya aja yang baru kepikiran diposting di sini, hehehe Ga banyak foto-foto pengantin atau d….

Pembantu Rumah Tempatan (melayu Sahaja)

Diterbitkan pada Saturday, 18 June 2016 Pukul 0.52

pembantu rumah tempatan (melayu sahaja) 1) pembantu rumah perempuan berbangsa melayu 2) berumur 18 hingga 35 tahun 3) berasal dari kedah, perak dan kelantan.

Merencanakan Dan Menyelenggarakan Acara Pernikahan

Diterbitkan pada Tuesday, 21 June 2016 Pukul 17.52

Resume singkat mengenai bagaimana merencanakan dan menyelenggarakan pesta pernikahan ber-budget rendah.. >> Pertanyaan :Bismillah, Ustadz bagaimanakah proses perkenalan sampai menikah yang syar'i..?>> Jawaban :Proses perkenalan atau ta'aruf yang syar'i sebelum masuk jenjang pernikahan adalah sebaga….

Contoh Pidato Serah Terima Calon Pengantin Pria

Diterbitkan pada Thursday, 23 June 2016 Pukul 5.25

Pada kesempatan malam resepsi yang berbahagia ini, kami atas nama sohibul hajat, mengajak hadirin dan hadirat untuk bersama-sama kita bersyukur kepada Allah SWT Bismillahirahmanirahim..Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.. Segala puji hanya kepadaMU Ya Allah.. Di dalam mehnah kehidupan yang telah Engkau . Pidato Singkat Serah Terima Pengantin. Serah terima pengantin sudah menjadi tradisi didaerah tatar sunda ketika diadakan  pernikahan antara kedua belah pihak mempelai baik putra atau pun putri terlebi….

Penipuan Jual Beli Kereta

Diterbitkan pada Saturday, 25 June 2016 Pukul 1.48

Salam Warga Majalah Hati-hati jika nk jualkan kereta kepada seorang lelaki melayu ni.. skrg dia pakai kereta Honda Stream Nama: Mohd Razif Borhanuddin.

Astana Mukmin Pusat Kursus Perkahwinan Prosedur

Diterbitkan pada Friday, 17 June 2016 Pukul 4.35

Prosedur, Proses dan Maklumat Mengenai Permohonan Kebenaran Perkahwinan (info dari JAWI/JAKIM) Kawasan KL,.

Tohirin

Diterbitkan pada Wednesday, 15 June 2016 Pukul 11.18

Atas nama ayahanda putri tercinta (nama mempelai wanita), yang pada malam hari ini duduk berdampingan dengan sang raja sehari (nama mempelai pria), kami mengucapkan Lafaz akad kerap menjadi persoalan dan namun hampir tiada apabila di ‘google’ menyatakan dengan tepat lafaz akad mengikut negeri, malah website jabatan agama juga . Nazmi Eliyarti / PBM     Suku kampar merupakan salah satu suku yangada di kabupaten kampar, propinsi Riau, suku ini juga dikenal dengan sebutansuku Ocu, padahal sebutan ocu bukanlah nama suku ta….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -