What's New?

rupa rupa dongeng sunda

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 9.46

Sumberna sacara lisan, dongeng di dongengkeun deui. Munasababna upama aya hiji dongeng mibanda rupa-rupa versi teh. Papasingan Dongeng. Dumasar kana eusina, dongeng teh bisa dipasing-pasing jadi sababaraha 

Kumeok Memeh Dipacok: Gara-gara Dongeng Sunda...

Diterbitkan pada Thursday, 9 January 2014 Pukul 19.26

Keur urang Sunda Tamara Sunda anu ayeuna keur meujeuhna pogot ngadengekeun dongeng mah,moal aya anu bireuk deui kana ngaran Tahir S,Paliba teh,di sagigireun tokoh-tokoh dongeng Sunda jaman baheula saperti: Cipanon Indung,Si Buntung Jago Tutugan,Nur Elah,Abah Jamil,Ujang Sirod,Si Kesen,Abah Punduh,Soniangsih,Den Jaman,Neng Mini,jeung sajabana. Rupa-rupa tutumpakan minuhan jalan,teu puguh alang ujurna.Mundur teu bisa maju teu bisa.

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 16.04

a. Dongéng sasatoan nyatéta dongéng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upama baé bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona dongeng-dongeng sakadang Kuya jeung 

Dongeng Sunda Sasakala Lutung Buluna Hideung

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 13.51

ceuk si kuda Sebra “Enya nya, nga urang bae nu goreng bulu teh. Tenjo tuh si Merah mah, buluna mani rupa-rupa, “ tembal si Lutung. “Tung, kumaha lamun bulu urang teh urang pulas bae ambeh rupa-rupa kawas batur!” ceuk si kuda Sebra.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Carita Batu Ali

Diterbitkan pada Monday, 16 February 2015 Pukul 14.30

Borolo manehna ngaluarkeun eusi kanjutna,sarta tuluy dipilihan hiji-hiji bari ditataan hasiatna jeung watekna masing-masing batu. Rupa-rupa geuning da ngaranna oge. Kuring mah teu arapal. Eta bae da aya batu keur ubar kabuhulan jeung 

Uh/uts/uas/ukk

Diterbitkan pada Thursday, 2 October 2014 Pukul 4.00

/230987645/. 5. Naon harti aksara Sunda ieu di handap? 1. UrN nNtuN duJ INgêN. 2. sukbumi,/15/mret; /2013/. 6. Dongéng Sangkuriang kaasup kana dongéng?. 7. Tuliskeun rupa-rupa dongeng! ( 6 rupa ). 1. 4. 2.

Dongeng Sunda Sasakala Situ Buleud Purwakarta

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 14.21

Nurutkeun carita, harita aya hiji lalaki tukang ngalalana nu ngarana Purbasari. ?lmu pangaweruh Purbasari éstu nyongcolang nepi ka kapake ku Dalem dina nguruskeun rupa-rupa pasualan. Kitu deui nalika puseur dayeuh rek dipindahkeun 

Tikus Kampung Online: Pamenta Tilu Rupa (dongeng...

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 21.34

PAMENTA TILU RUPA (Dongeng Sunda). Jaman baheula aya hiji jalma anu hirupna malarat rosa. Carekna dahar isuk henteu sore teh lain bobohongan. Ari pagaweanana sok buburuh ngangon domba batur. Sanajan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -