What's New?

rupa rupa dongeng sunda

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 9.04

Rupa-Rupa Dongeng dalam Bahasa Sunda. a. Dongéng sasatoan nyatéta dongéng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upama baé bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona 

Urang Sunda Kamarana?: Dongeng Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 21 November 2010 Pukul 4.32

Malah ku suksesna Si Rawing, nepi ka dipilemkeun sagala rupa. Dongeng silat sejenna anu kungsi “rame” dina radio teh di antarana Si Buntung Jago Tutugan, Nyi Ganting (Ahmad Afandi Asgar), Si Bongkok, jeung rea-rea 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 7.21

Elmu pangaweruh Purbasari éstu nyongcolang nepi ka kapake ku Dalem dina nguruskeun rupa-rupa pasualan. Kitu deui nalika puseur dayeuh rek dipindahkeun ti Wanayasa ka Sindangkasih, Purbasari dipentés pangabisana pikeun 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 2.46

Sumberna sacara lisan, dongeng di dongengkeun deui. Munasababna upama aya hiji dongeng mibanda rupa-rupa versi teh. Papasingan Dongeng. Dumasar kana eusina, dongeng teh bisa dipasing-pasing jadi sababaraha 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Carita Batu Ali

Diterbitkan pada Monday, 16 February 2015 Pukul 7.30

Rupa-rupa geuning da ngaranna oge. Kuring mah teu arapal. Eta bae da aya batu keur ubar kabuhulan jeung keur tamba nu dipacok oray sagala. "Ari eta nu ngabelenong dina curuk, batu naon Mang?" Ceuk kuring bari nunjuk kana alina 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 6.51

ceuk si kuda Sebra “Enya nya, nga urang bae nu goreng bulu teh. Tenjo tuh si Merah mah, buluna mani rupa-rupa, “ tembal si Lutung. “Tung, kumaha lamun bulu urang teh urang pulas bae ambeh rupa-rupa kawas batur!” ceuk si kuda Sebra.

Tikus Kampung Online: Pamenta Tilu Rupa (dongeng...

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 14.34

PAMENTA TILU RUPA (Dongeng Sunda). Jaman baheula aya hiji jalma anu hirupna malarat rosa. Carekna dahar isuk henteu sore teh lain bobohongan. Ari pagaweanana sok buburuh ngangon domba batur. Sanajan 

Dongeng-dongeng Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 2 February 2010 Pukul 0.09

Dicutat sacerewelena tina buku Dongeng-dongeng Sunda jilid I jeung jilid II beunang M.Saleh,medal taun 1910, iwal ti ejahanana nu dirobah teh. TILU SATO. Ajag ngomong ka bancet : “Naha maneh asoy-asoyan bae, mun 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -