rupa rupa dongeng sunda

Urang Sunda Kamarana?: Panineungan : "dongeng...

Diterbitkan pada Sunday, 21 November 2010 Pukul 2.24

Sora Wa Kepoh harita mah eweh duana dulur, bisa ngelehkeun acara TVRI. lamun ngadongengna teh sok leuwih ekpresif jeung bisa niru sagala rupa sora, piawai nirukeun sora wanoja guelis Nyi centring manik atawa sora 

Tatar Pasundan: Kemana Perginya Dongeng Sunda Kita?

Diterbitkan pada Sunday, 25 March 2012 Pukul 1.21

dongeng tersebut disampaikan atau disajikan sedemikian rupa, sehingga membuat orang yang mendengar terbawa imajinasinya. Penyajian dongeng tersebut durasinya kurang lebih satu jam, selama dongeng berlangsung 

Jurig Leweung: Rupa Rupa Dongeng Sastra

Diterbitkan pada Saturday, 26 January 2013 Pukul 8.28

dongeng sastra. rupa-rupa dongeng SASTRA DINA BASA sunda (WWW.BUDAKJURIG.BLOGSPOT.COM) AYA LIMA NYAETA: - farabel - fabel - sange ( babad ) - sasakala ( legenda ) - mite. مرسلة بواسطة munding belang في 5:28 م.

Hakékat Dongéng

Diterbitkan pada Wednesday, 9 November 2011 Pukul 5.30

Hakékat Dongéng. 14.30 Bintang Kecil. Carita dongeng, kaasup kasustraan sunda sampakan, maksudna sastra asli urang sunda. dongeng umumna anonim, teu kapaluruh iraha jeung saha nu ngarangna. Sumebarna sacara lisan, tapi rupa-rupa dongeng: 1. Parabel; yaritakeun kahirupan jelema biasa upamana, Si Kabayan, Si Lamsijan, jst. 2. Pabel; dongeng sasatoan nu paripolahna dicaritakeun kawas jelema. Contona, “Sakadang Kuya jeung Sakadang 

Men-sunda-kan Dongeng-dongeng Eropa

Diterbitkan pada Monday, 31 December 2012 Pukul 11.39

Selanjutnya, tahun 1876, Lasminingrat menulis buku Warnasari atawa rupa-rupa dongeng, yang diterjemahkan dari karya Marchen von Grimm dan J. A. A Goeverneur, Vertelsels uit het Wonderland voor Kinderen, Klein en Groot (1872), dan 

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 16.04

rupa-rupa dongeng dalam Bahasa sunda. a. Dongéng sasatoan nyatéta dongéng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upama baé bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona 

9a Kelompok 4 :d: Essey Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 28 November 2013 Pukul 19.22

Malah ku suksesna Si Rawing, nepi ka dipilemkeun sagala rupa. dongeng silat sejenna anu kungsi rame dina radio teh di antarana Si Buntung Jago Tutugan, Nyi Ganting (Ahmad Afandi Asgar), Si Bongkok, jeung rea-rea 

Rumah Baca Buku Sunda: Dongeng-dongeng...

Diterbitkan pada Tuesday, 2 February 2010 Pukul 7.09

TILU rupa PAMÉNTA. Jaman baheula aya hiji jalma teuing ku malarat, dahar soré henteu isuk. Ari pakasabannana buburuh ngangon domba. Sanajan manéhna kacida getolna, henteu mahi baé, sumawonna cukup keur 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X