What's New?

rupa rupa dongeng sunda

Tikus Kampung Online: Pamenta Tilu Rupa (dongeng...

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 21.34

PAMENTA TILU RUPA (Dongeng Sunda). Jaman baheula aya hiji jalma anu hirupna malarat rosa. Carekna dahar isuk henteu sore teh lain bobohongan. Ari pagaweanana sok buburuh ngangon domba batur. Sanajan 

Jurig Leweung: Rupa Rupa Dongeng Sastra

Diterbitkan pada Saturday, 26 January 2013 Pukul 8.28

dongeng sastra. RUPA-RUPA DONGENG SASTRA DINA BASA SUNDA (WWW.BUDAKJURIG.BLOGSPOT.COM) AYA LIMA NYAETA: - farabel - fabel - sange ( babad ) - sasakala ( legenda ) - mite. مرسلة بواسطة munding belang في 5:28 م.

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 9.46

Sumberna sacara lisan, dongeng di dongengkeun deui. Munasababna upama aya hiji dongeng mibanda rupa-rupa versi teh. Papasingan Dongeng. Dumasar kana eusina, dongeng teh bisa dipasing-pasing jadi sababaraha 

Rupa-rupa Dongeng Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 17 November 2013 Pukul 16.04

a. Dongéng sasatoan nyatéta dongéng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upama baé bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona dongeng-dongeng sakadang Kuya jeung 

Men-sunda-kan Dongeng-dongeng Eropa

Diterbitkan pada Monday, 31 December 2012 Pukul 11.39

Selanjutnya, tahun 1876, Lasminingrat menulis buku Warnasari atawa Rupa-rupa Dongeng, yang diterjemahkan dari karya Marchen von Grimm dan J. A. A Goeverneur, Vertelsels uit het Wonderland voor Kinderen, Klein en Groot (1872), dan 

Kumeok Memeh Dipacok: Batu Ali

Diterbitkan pada Monday, 16 February 2015 Pukul 14.30

Borolo manehna ngaluarkeun eusi kanjutna,sarta tuluy dipilihan hiji-hiji bari ditataan hasiatna jeung watekna masing-masing batu. Rupa-rupa geuning da ngaranna oge. Kuring mah teu arapal. Eta bae da aya batu keur ubar kabuhulan jeung 

Rumah Baca Buku Sunda: Dongeng-dongeng...

Diterbitkan pada Tuesday, 2 February 2010 Pukul 7.09

TILU RUPA PAMÉNTA. Jaman baheula aya hiji jalma teuing ku malarat, dahar soré henteu isuk. Ari pakasabannana buburuh ngangon domba. Sanajan manéhna kacida getolna, henteu mahi baé, sumawonna cukup keur 

Urang Sunda Kamarana?: Dongeng Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 21 November 2010 Pukul 11.32

Malah ku suksesna Si Rawing, nepi ka dipilemkeun sagala rupa. Dongeng silat sejenna anu kungsi “rame” dina radio teh di antarana Si Buntung Jago Tutugan, Nyi Ganting (Ahmad Afandi Asgar), Si Bongkok, jeung rea-rea 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -