What's New?

fabel kancil lan keong

Abato's: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 12 April 2011 Pukul 14.08

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora mangan apa-apa amarga timun kang ditanduri pak tani padha cmati gabug.

Blog Pelajar: Fabel Kancil Dan Siput Lomba Lari

Diterbitkan pada Saturday, 6 July 2013 Pukul 8.06

FABEL KANCIL DAN SIPUT LOMBA LARI. FABEL KANCIL DAN SIPUT LOMBA LARI Sampai di atas sebuah bukit, si Kancil berteriak dengan sombongnya, “Wahai penduduk hutan, akulah hewan yang paling cerdas, cerdik, dan pintar di hutan ini. Tidak ada yang bisa menandingi kecerdasan . Kita akan membahas mengenai cara membuat jaringan (LAN) kecil dengan 2 komputer dengan menggunakan kabel UTP. Untuk itu yang perlu Anda RUKUN ISLAM 

Fabel Versi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 24 November 2014 Pukul 0.18

Macan Lan Manuk Gagak. Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget ,kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang. Manuk gagak kuwi Kancil lan Bulus. Ana Bulus ngomong karo Kancil kaya mangkene, ”Aku ora gumun yen kowe luwih cepet mlayu tinimbang aku, Cil. Nanging ayo padha nyoba balapan, sapa sing luwih dhisik tekan pinggir rawa iki.” Kancil sing rumangsa luwih 

Cintia Alifa Gatri: Fabel 'kancil Karo Baya'

Diterbitkan pada Saturday, 23 April 2011 Pukul 6.07

Sawise mangan, Kancil pengen ngombe nang kali. Lagi enak-enak ngombe,sikile Kancil kroso ana sing nyekeli. “Iki sapa sing nggeret sikilku iki ? culana !yen kepengin apa kondoa wae, ora ndadak nggeret sikilku!

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Saturday, 1 February 2014 Pukul 12.03

Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong lucu-lucu karo kancane. Menawa ketemu pitik-pitik liyane, Pitik Walik mesthi usaha gawe cerita lucu-lucu nganthek kancane pada ngguyu 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 1.02

Rugi rasane adoh-adoh tekan Bantul ora ngrasakke gurihe bakso. Weruh Kancil mlebu ning warunge, enggal-enggal Mbak Dewi ngruruhi duniashinichi.blogspot.com. "Woooo kowe tho Kancil. Mrene-mrene mlebu ndene. Wiwit wingi Fabel Kancil Mencuri Timun. Alkisah Sang Kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Cerita Lucu Bahasa Jawa: Pitik Mogok Mangan.

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 8.54

Certia Bahasa Jawa Fabel - Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Dongeng

Diterbitkan pada Wednesday, 16 April 2014 Pukul 13.01

1. Fabel Dongeng kang paragane satokewan,kang adat tatacarane kaya manungsa. Tuladha : Pelesi Glatik,Kancil lan Baya. 2. Mite Dongeng kan isine mendharake kedadean kang ghoib ono hubungane karo kepercayaan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -