What's New?

fabel kancil lan keong

Cintia Alifa Gatri: Fabel 'kancil Karo Baya'

Diterbitkan pada Saturday, 23 April 2011 Pukul 6.07

Sawise mangan, Kancil pengen ngombe nang kali. Lagi enak-enak ngombe,sikile Kancil kroso ana sing nyekeli. “Iki sapa sing nggeret sikilku iki ? culana !yen kepengin apa kondoa wae, ora ndadak nggeret sikilku!

Dongeng

Diterbitkan pada Wednesday, 16 April 2014 Pukul 13.01

1. Fabel Dongeng kang paragane satokewan,kang adat tatacarane kaya manungsa. Tuladha : Pelesi Glatik,Kancil lan Baya. 2. Mite Dongeng kan isine mendharake kedadean kang ghoib ono hubungane karo kepercayaan 

Kumpulan Tugas-tugas Sekolah: Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Monday, 12 March 2012 Pukul 4.25

Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku 

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 8.54

Certia Bahasa Jawa Fabel - Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Blog Pelajar: Fabel Kancil Dan Siput Lomba Lari

Diterbitkan pada Saturday, 6 July 2013 Pukul 8.06

FABEL KANCIL DAN SIPUT LOMBA LARI. FABEL KANCIL DAN SIPUT LOMBA LARI Sampai di atas sebuah bukit, si Kancil berteriak dengan sombongnya, “Wahai penduduk hutan, akulah hewan yang paling cerdas, cerdik, dan pintar di hutan ini. Tidak ada yang bisa menandingi kecerdasan . Kita akan membahas mengenai cara membuat jaringan (LAN) kecil dengan 2 komputer dengan menggunakan kabel UTP. Untuk itu yang perlu Anda Contoh formulir 

Dongeng Bahasa Jawa: Kancil Lan Manuk Blekok Sing...

Diterbitkan pada Saturday, 1 August 2015 Pukul 14.43

Nalika lagi enak-enak ngurogokke dongenge Kancil, dumadakan ana manuk wulune putih campur klawu, cucuke dowi, lan sikile uga dowi banget -- mencok ning kursi cedak stroller, terus ngeciwis ngajak ngobrol Altap. Kebon mburi omahe Eyang pancen jembar banget, lan isih akeh kewan-kewan liar Kok aku ora tau weruh kowe golek pangan neng kebon kene kaya pitik lan deruk?" "Senenganku mangan iwak, kodok, keong, lan kewan-kewan cilik ning sawah".

Abato's: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 12 April 2011 Pukul 14.08

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora mangan apa-apa amarga timun kang ditanduri pak tani padha cmati gabug.

Fabel Versi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 24 November 2014 Pukul 0.18

Macan Lan Manuk Gagak. Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget ,kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang. Manuk gagak kuwi Kancil lan Bulus. Ana Bulus ngomong karo Kancil kaya mangkene, ”Aku ora gumun yen kowe luwih cepet mlayu tinimbang aku, Cil. Nanging ayo padha nyoba balapan, sapa sing luwih dhisik tekan pinggir rawa iki.” Kancil sing rumangsa luwih 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -