fabel bahasa jawa kancil lan macan

Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Sunday, 31 March 2013 Pukul 0.17

kancil lan Baya Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih 

Cintia Alifa Gatri: Fabel 'kancil Karo Baya'

Diterbitkan pada Saturday, 23 April 2011 Pukul 13.07

Sawise mangan, kancil pengen ngombe nang kali. Lagi enak-enak ngombe,sikile kancil kroso ana sing nyekeli. “Iki sapa sing nggeret sikilku iki ? culana !yen kepengin apa kondoa wae, ora ndadak nggeret sikilku!

Nilai Dalam Dongeng Kancil Lan Bango

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 15.00

Nilai Dalam Dongeng kancil lan Bango. (kancil dan Bangau). Sinopsis Cerita Dalam bahasa Indonesia. Cerita kancil dan Bangau menceritakan mengenai kisah persahabatan antara kancil dan Bangau yang mengalami masalah.Masalah yang timbul yaitu si Saben dina tansah sayuk rukun, somad sinamadan, lan tulung temulun” artinya “pada suatu hutan hiduplah kancil yang hidupnya tidak digganggu oleh Buaya maupun macan. kancil memiliki teman dekat 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

Jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Abato's: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 12 April 2011 Pukul 21.08

Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora mangan apa-apa amarga timun kang ditanduri pak tani padha cmati gabug.

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani, nanging ora bisa 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.01

kancil Karo Monyet ( cerita dengan bahasa jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Saturday, 1 February 2014 Pukul 19.03

Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong lucu-lucu karo kancane. Menawa ketemu pitik-pitik liyane, Pitik Walik mesthi usaha gawe cerita lucu-lucu nganthek kancane pada ngguyu 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X