What's New?

fabel bahasa jawa kancil lan macan

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 8.54

Certia Bahasa Jawa Fabel - Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Dongeng Fabel Bahasa Jawa Kancil Dadi Raja

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 17.00

dongeng fabel berbahasa jawa tentang si kancil dadi raja di hutan dapat kita simak bersama di bawah ini. Weruh rawuh Kancil sing dumadakan, singa banjur kaget lan ngomong "dasar kancil bodho. Ora ngerteni yen aku lagi luwe. Saiki koe Kabeh aku bisa ngalahake. Kiro-kiro saka baya, macan, malah manungsa uga wis tau tak kalahake. Aku Sang Raja ana hutan iki, opo sampeyan ngerti? ". Ngandika Kancil. Singa kaget krungu jawaban saka Kancil. Njedhul 

Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Friday, 30 January 2015 Pukul 1.58

Fabel Yaiku dongeng kang peragane awujud kewan kang bisa celathu kaya manungsa. Tuladhane : Kancil nyolong timun, Kancil karo baya, Kancil karo macan, Gajah musuh semut lan liya liyane c. Legenda Yaiku dongeng 

Dongeng Bahasa Jawa: Kancil Lan Manuk Blekok Sing...

Diterbitkan pada Saturday, 1 August 2015 Pukul 14.43

Nalika lagi enak-enak ngurogokke dongenge Kancil, dumadakan ana manuk wulune putih campur klawu, cucuke dowi, lan sikile uga dowi banget -- mencok ning kursi cedak stroller, terus ngeciwis ngajak ngobrol Altap. Fabel Kancil Mencuri Timun. Alkisah Sang Kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Cerita Cekak Lucu Basa Jawa: Nalika Mobil Kuncine Kembar.

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 4.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Materi Mendongeng Cerita Anak Dalam Bahasa...

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 3.52

Budhaya Jawa iku ora mung sugih pitutur, nanging uga sugih dongeng. Dongeng yaiku crita kang ora ana nyatane (khayalan) lan lumrahe kanggo ndhidhik bocah-bocah cilik, crita kang wis ana wiwit jaman kuna lan 

Fabel Versi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 24 November 2014 Pukul 0.18

Macan Lan Manuk Gagak. Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget ,kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang. Manuk gagak kuwi Kancil lan Bulus. Ana Bulus ngomong karo Kancil kaya mangkene, ”Aku ora gumun yen kowe luwih cepet mlayu tinimbang aku, Cil. Nanging ayo padha nyoba balapan, sapa sing luwih dhisik tekan pinggir rawa iki.” Kancil sing rumangsa luwih 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 April 2015 Pukul 7.00

Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulune katon edi, gawe resep kang padha nyawang. Mula ora sithik tangga-teparo padha mara nyang omahe Merak saperlu sinau ngadi busana lan ngadi salira.“Aku pengin supaya 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -