What's New?

fabel bahasa jawa kancil lan macan

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

(Merak sudah menasehati Kancil, namun Kancil tidak dapat membendung keinginannyauntuk memiliki bulu seperti Merak). (Bahasa Jawa VIII, 2003: 7). 2. Alur. Alur yang digunakan dalam cerita Kancil lan Merak adalag alur 

Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Friday, 26 December 2014 Pukul 11.55

bocah-bocah, khususe kanggo pendidikan budi pekerti. Kayata crita kancil karo baya, malin kundang, lan liya-liyane. Fabel , yaiku dongeng kang paragane awujud kewan kang bisa celathu kaya manungsa. Tuladha : kancil nyolong timun, kancil karo boyo, kancil karo macan, gajah musuh semut, lsp. c. Legenda , yaiku dongeng gegandengankaro Categories. Balada · Budaya Jawa · Parafrase · pewayangan · Sejarah · Tata Bahasa · Unen-unen jawa (saloka) 

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Cerita Jawa : Kancil lan Baya. Posted in Bahasa Jawa, Education, Sastra by davidadinugroho. Kancil lan Baya. Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? Critane kaya ngene iki. Desane kancil saiki lagi ana pagebluk. Timun-timun sing ditanduri pak tani padha mati gabug.

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Bahasa Dan Sastra Jawa: Rencana Pelaksanaan...

Diterbitkan pada Saturday, 5 July 2014 Pukul 20.18

Fabel Yaiku dongeng kang peragane awujud kewan kang bisa celathu kaya manungsa. Tuladhane : Kancil nyolong timun, Kancil karo baya, Kancil karo macan, Gajah musuh semut lan liya liyane. § Legenda Yaiku dongeng 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Fabel Versi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 24 November 2014 Pukul 7.18

Macan Lan Manuk Gagak. Ing sawijining dina, ana macan mlaku turut pinggir kali. Dheweke luwe banget ,kepingin mangan enak. Karo ngendhus-endhus golek pangan, banjur weruh ana manuk gagak mencok ing pang. Manuk gagak kuwi Kancil lan Bulus. Ana Bulus ngomong karo Kancil kaya mangkene, ”Aku ora gumun yen kowe luwih cepet mlayu tinimbang aku, Cil. Nanging ayo padha nyoba balapan, sapa sing luwih dhisik tekan pinggir rawa iki.” Kancil sing rumangsa luwih 

Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Friday, 30 January 2015 Pukul 8.58

Fabel Yaiku dongeng kang peragane awujud kewan kang bisa celathu kaya manungsa. Tuladhane : Kancil nyolong timun, Kancil karo baya, Kancil karo macan, Gajah musuh semut lan liya liyane c. Legenda Yaiku dongeng 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.