ciri ciri pikat brugo bagus

Pasir Mas Bantam Games: Mitos: Sisik Di Belah...

Diterbitkan pada Thursday, 22 March 2012 Pukul 23.10

Salam semua. kebetulan td pi ambil KURIK KEMUNING tu, CK sempat jgak jenguk2 kat reban OTAI nih pagi td OTAI nih dah CALL.. tapi CK ttdo hehehhee.. tgh hari td CK call then dia kata kalau nak AYAM PELIK n BAIK 

Mengenali Ayam Kampung Ori, Ayam Hutan Dan Ayam...

Diterbitkan pada Wednesday, 2 June 2010 Pukul 21.35

Lihatlah gambar di atas. Antara ciri-ciri utama pada ayam kampung ori ialah: .. sesiapa ada nak jual pikat ayam,muda pun tak pe,hubungi 0199964285,patut2 sen lah,baru nak blajar mikat,racik pun blum siap lagi. Reply.

Cara Membuat Dan Melatih Ayam Pikat From Zero To Hero

Diterbitkan pada Friday, 24 January 2014 Pukul 23.58

Biasanya keturunan ayam yang terbaik yang cepat untuk dilatih menjadi ayam pikat ialah ayam brugo atau jurai. karena disini ayam tersebut sudah memiliki tingkat kejinakan seperti ayam kampung pada umumnya sehingga para pemikat . ciri-ciri ayam bertuah, sisiknya di sebut sisik pecah.. semua sisik nya seperti sisik ular atau sisik ikan, kedua sisik di pertengahan jari terbelah dua, tiga sisik ikat yaitu satu sisik pada dekat taji ayam seperti melingkari kaki ayam, 

Ayam Hutan Merah: Nenek Moyang Ayam Peliharaan...

Diterbitkan pada Friday, 1 April 2011 Pukul 0.20

(2002), ciri-ciri ayam hutan merah jantan adalah jengger, muka dan gelambir berwarna merah, bulu leher terdiri dari kombinasi warna kuning, jingga, coklat dengan strip hitam vertikal di tengah, bulu tengkuk (tidak kelihatan di Gambar 4), penutup ekor . Bagi kebanyakan orang, membedakan ayam jantan hasil kawin silang (brugo) dengan ayam hutan jantan yang asli, agak sulit dilakukan, karena kedua ayam tersebut seringkali memiliki ciri fisik yang nyaris serupa.

Bagaimana Mengenal Ayam Hutan Asli(ori)

Diterbitkan pada Sunday, 7 October 2012 Pukul 21.47

Ekor ini sukar untuk dilihat jika kita memegang ayam hutan tersebut…tetapi dapt dilihat dengan jelas ketika ia sedang berjalan….ciri ini sangat tepat dan diguna pakai oleh kebayakkan perternak ayam hutan di dalam dan luar Negara dalam kesempatan oleh geng2 mikat ayam. mereka akan meletakan pikat dan memasang racik di kawasan yang dikuasai ayan jantan dominan. contoh video ayam hutan asli mempertahankan wilayah yang dicerobohi ayam pikat.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X