What's New?

cerita rakyat bahasa jawa

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 2 November 2017 Pukul 13.46

Cerita Rakyat Bahasa Jawa Roro Jonggrang. Berikut adalah contoh Cerita Bahasa Jawa Roro Jonggrang Ing jaman biyen ana kerajaan gedhe sing jenenge Prambanan.Berikut saya share contoh cerita rakyat dalam bahasa jawa. Keong Mas .. Contoh Cerita Singkat Bahasa Jawa – Wiwit esuk nganti awan srengenge ora ketok amarga kaling-kalingan mendung ireng sing sumubar rata ing langit. Hawa krasa adem amarga angin nggawa uaping banyu. Aku …Wus sewulan iki kulawargaku pindhah ing Perumahan Griya Asri. Kaya perumahan-perumahan liyane, omah-omah akeh sing padha bentuke lan wit-witan sing ditandur ing pinggir dalan durung gedhe. Dadi, yen a….

Cerita Rakyat Bahasa Jawa Misteri Gunung Bromo

Diterbitkan pada Monday, 27 November 2017 Pukul 5.45

Cerita rakyat bahasa jawa Misteri Gunung Bromo sangat terkenal di daerah Probolinggo, Lumajang dan sekitarnya. Gunung Bromo adalah gunung dengan padang pasir yang . Kumpulan Cerita Anak Basa Jawa Tentang Budi Pekerti – Kampung Sidodadi sawijining kampung cilik ing kutha Sragen sing isih asri pemandangane. Hawane isih sejuk durung akeh polusi amarga akeh wit-witan….

Cerita Rakyat Bahasa Jawa Dari Jawa Timur

Diterbitkan pada Tuesday, 5 December 2017 Pukul 17.25

cerita rakyat adalahCerita Rakyat Bahasa Jawa Dari Jawa Timurkumpulan dongeng anak sebelum tidur Cerita Rakyat Bahasa Jawa Dari Jawa Timur, cerita asal usul suatu . Cerpen Bahasa Jawa Tentang Lingkungan Hidup – Yuda lan Yudi bocah kembar. Yuda lan Yudi lagi sesasi iki pindah saka Kutha Yogyakarta menyang Kutha Solo. Bapake Yuda lan Yudi dipindhah tugas karo kanto….

Cerita Rakyat Jawa Tengah

Diterbitkan pada Sunday, 3 December 2017 Pukul 6.14

Cerita rakyat nusantara bahasa Indonesia yang kami posting di blog ini adalah legenda yang di ceritakan secara turun temurun. Kali ini salah satu cerita rakyat Jawa . Contoh Cerita Pendek Basa Jawa Tentang Persahabatan Anak “Assalamualaikum…” Widi uluk salam ing ngarep omahe Sunu. “Waalaikumsalam…” swarane Ibune Sunu karo mbukak lawang. “O, Widi, ta, ayo terus meny….

Cerita Rakyat Sangkuriang Dalam Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Wednesday, 29 November 2017 Pukul 2.37

Asal muasal Tlaga Bandung,jeneng Gunung Tangkuban Prau, lan Sangkuriang yaiku cerito rakyat saka mbah putri moyang, sing mudhun tumurun saprene lan dadi cerito rakyat . Teng teng teng jam gandhul sing ana ing kamar tengah wus muni ping pitu, tandhane wus jam pitu bengi. Bapal lan Ibu sampun cepak-cepak arep tindak resepsi. “Agam, ndang dirampungake PR-mu banjur turu,….

Cerita Rakyat Jawa Tengah: "rawa Pening" Dalam Bahasa

Diterbitkan pada Saturday, 2 December 2017 Pukul 20.49

Cerita Rakyat Jawa Tengah: “Rawa Pening” Dalam Bahasa Inggris Sekolahbahasainggris– Pernakah kalian mendengar atau membaca kisah cerita rakyat tentang Rawa . Kumpulan Cerpen Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Anak – “Wadhuh piye ya, sesuk nganggo sayak apa, ya? Terus sepatune sing endi, ya?” Mimi wira-wiri ana ing ngarep lemari pakaian karo miling-miling say….

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Sunday, 3 December 2017 Pukul 0.23

Ora beda mbok Randha Dhahapan, pawongan wadon tuwa sing lola tanpa dulur, nggo nyambung uripe sabendinane dheweke luru krowodan ing alas kewan.sugeng ndalu sedulur kabeh, Di bawah ini kami akan bagikan sebuah contoh cerita rakyat Nyiroro Kidul dalam bahasa jawa. Selamat menyimak.. Cerita Pendek Bahasa Jawa Tentang Persahabatan Anak – “Hai, Friend,” mangkono uluk salame Bagas saben ketemu kanca-kancane. Adate Bagas kuwi wis diapali kanca-kancane. Pancen, Bagas yen mbasakake kanc…Cerpen Basa Jawa Tentang Pendidikan Budi Pekerti – Sore kang endah, langit katon biru resik. Sumunare srengenge wis ora panas maneh, ngeneki wit-witan ndadekake ayang-ayang wit katon dawa. Mendah enda….

Cerita Rakyat Tengger Dalam Bahasa Jawa Aksara Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 5 December 2017 Pukul 15.30

cerita rakyat adalahCerita Rakyat Tengger Dalam Bahasa Jawa Aksara Jawakumpulan dongeng anak sebelum tidur Cerita Rakyat Tengger Dalam Bahasa Jawa Aksara Jawa, cerita . Koleksi Cerpen Bahasa Jawa Tentang Pendidikan Anak – Yoga, adhiku lagi lungguh ing kelas siji SD. Dheweke lagi mlebu sekolah rong sasi kepungkur. Yoga durung bisa nulis. Nanging dheweke angel banget y….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -