What's New?

carpon bahasa sunda kabayan

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Seperti halnya di daerah dan negara lain, di daerah Sunda banyak sekali dongeng yang sangat menarik yang ditulis maupun diceritakan dalam bahasa Sunda atau basa Sunda. Sebenarnya, dongeng lebih condong pada 

Cerita Atau Dongeng Basa Sunda "kabayan Hese Move On"

Diterbitkan pada Wednesday, 19 February 2014 Pukul 20.07

cerita atau dongeng basa sunda "kabayan hese move on". 05.07. Kabayan Hese Move On Hese Move On Tandana Jodoh, Kabayan jeung iteung cintana moal Pudar. Oleh : Ina amalia. Dina Hiji poe kabayan jeung nyi iteung pasea gara gara 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda ( Si Kabayan Hayang...

Diterbitkan pada Sunday, 9 February 2014 Pukul 16.38

Nyi Iteung keur nyusuan anakna di enggon. Keur kitu torojol salakina, si Kabayan. Gek diuk gigireun pamajikanana nu masih keneh nyusuan. Teu disangka ana jeletot teh bujur anakna nu keur nyusu tea diciwit ku si Kabayan, satarikna.

Blog Ketinggalan Zaman : Dongeng Sunda Si Kabayan...

Diterbitkan pada Tuesday, 26 March 2013 Pukul 9.03

Si Kabayan : Reup peuting Si kabayan indit ka jalan tempat liliwatan tatangga-tatanggana nu tas ngarala lauk.manehna eureun handapeun tangkal caringin gede.Tuluy ditaranjang,awakna dibalur Dongeng Bahasa Sunda Prabu Siliwangi.

Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayan Ngala Nangka...

Diterbitkan pada Tuesday, 29 January 2013 Pukul 13.23

Si Kabayan dititah ngala nangka ku mitohana. “Nu kolot ngala nangka téh, Kabayan!” Ceuk mitohana. Kencling Si Kabayan ka kebon, nyorén bedog rék ngala nangka. Barang nepi ka kebon, Si Kabayan alak-ilik kana tangkal nangka.

Dongeng Bahasa Sunda, Si Kabayan Ngalamun...

Diterbitkan pada Wednesday, 13 February 2013 Pukul 14.53

Mitoha si kabayan keuheuleun pisan, sabab si kabayan sok ngalamun wae. di gawe bari ngalamun, dahar bari ngalamun, mandi bari ngalamun komo di pacilinganmah mani beuki anteng ngalamuna teh… sakali mangsa si kabayan manggih 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayan Bagian 2...

Diterbitkan pada Thursday, 5 February 2015 Pukul 21.03

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Lucu Si Kabayan - Ini adalah kumpulan dongeng Si Kabayan bagian 2, sebelumnya admin sudah membuat artikel Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayan Bagian 1 yang berisi dongeng Si 

Dongeng Bahasa Sunda, Si Kabayan Ngala Roay...

Diterbitkan pada Tuesday, 23 July 2013 Pukul 14.39

Dina hiji peuting Si Kabayan diajak ngala roay ku mitohana. Isukna, isuk-isuk bral ka haruma, rada jauh ti lemburna. Di jalan taya nu ngomong sakemék-kemék acan, sumawonna Si Kabayan da puguh tunduheun kénéh. Tuman héés nepi ka 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -