cara jahit sarung kotak tisu

Info Center Near You: Jahit Kotak Tissue Cover

Diterbitkan pada Friday, 30 April 2010 Pukul 21.39

Hari ni sy jahit sarung kotak tissue. mula- mula cut dulu pattern. agak susah jugak nak menjahit rupanya sbb lama x menjahit. last skali pmr tingkatan 3. Lama x guna mesin jahit. sampai lupa nak masuk benang kat mana.

Ulun Bekesah: Tempat Tisu Gulung Flanel

Diterbitkan pada Thursday, 26 January 2012 Pukul 11.48

Beberapa waktu lalu aku sudah bisa buat sarung tisu kotak, sekarang mau coba yang bulat, aku lihat cara buatnya di tempatnya mba sunflo, tapi karena tempat tisunya sedikit beda jadi carany sedikit beda juga. ini tempat tisu 

Sarung Kotak Tissue

Diterbitkan pada Saturday, 4 January 2014 Pukul 10.51

cara kerja : Buatlah pola pada kain flanel. Lalu gunting sesuai pola. jahit sesuai pola. Untuk hiasan gulung kain flanel membentuk pohon dan beri perekat. Tempel pohon-pohonan di sekeliling sarung kotak tissue yang 

Roskraf: Mari Kita Buat Sarung Kotak Tisu

Diterbitkan pada Thursday, 8 May 2014 Pukul 9.23

Posting kali ini saya nak ajak pelawat sekelian membuat Tissue box Cover atau sarung kotak tisu yang simple tapi menawan. Untuk yang Artikel kali ni aku tunjukkanlah cara nak buat bakul dari riben . Sebelum ni aku dah 

Pensil Kertas: Cara Membuat Sarung Kotak Tisu Dari Kain...

Diterbitkan pada Friday, 28 February 2014 Pukul 22.33

Setelah selesai kamu bisa memperindah sarung kotak tisu dengan memberi pernak pernik seperti kancing-kancing yang nanti akan di jahit menempel ke sarung kotak tisu tersebut dan juga pita. Yap selesailah sarung kotak 

Kerawitkraft: Sarung Kotak Tissue =)

Diterbitkan pada Tuesday, 22 March 2011 Pukul 1.25

Aku nk upload pic sarung kotak tissue.kwn cik qaseh yg order nikali pertama buat tk brape nk jadi..so yg 1st tyme nyer tu jadi r milik kteorg sndrik =P biaser rkali pertama buat blum nmpk lg cara sbnr dia..kan cik qaseh 

Hobiku Crochet: Sarung Kotak Tisu Kpa Dan Jlj

Diterbitkan pada Sunday, 13 November 2011 Pukul 1.44

Ini yang terbaru daripada saya,jom tengok http://raktamrittika-hobiku.blogspot.com/p/sarung-kotak-tisu.html. Mari Mengait Bekas Air. Assalamualaikum. banyak-banyak sabar jelah nak terbitkan tutorial ni.rasanya mula buat 

Ulun Bekesah: Cara Buat Sarung Tempat Tisu Flanel Bongkar...

Diterbitkan pada Thursday, 8 December 2011 Pukul 10.01

Setelah begadang sampai jam 2 pagi, akhirnya aku berhasil menyelesaikan praktek membuat bungkus tempat tisu yang bisa dilepas dari wadahnya, ini dia tahapannya :). bahannya tempat tisu plastik, kain flanel yang 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X