cara jahit sarung kotak tisu

Pensil Kertas: Cara Membuat Sarung Kotak Tisu Dari Kain...

Diterbitkan pada Friday, 28 February 2014 Pukul 22.33

Kain perca lebar sesuai keinginan; alat jahit (jarum dan benang); busa kain yang tipis bisa yang tebal juga bisa, tapi jangan terlalu tebal. pernak-pernik yang akan digunakan, seperti kancing, pita, dan lain - lain. karet (seperti 

Kerawitkraft: Sarung Kotak Tissue =)

Diterbitkan pada Tuesday, 22 March 2011 Pukul 1.25

Aku nk upload pic sarung kotak tissue.kwn cik qaseh yg order nikali pertama buat tk brape nk jadi..so yg 1st tyme nyer tu jadi r milik kteorg sndrik =P biaser rkali pertama buat blum nmpk lg cara sbnr dia..kan cik qaseh 

Ulun Bekesah: Cara Buat Sarung Tempat Tisu Flanel Bongkar...

Diterbitkan pada Thursday, 8 December 2011 Pukul 10.01

Setelah begadang sampai jam 2 pagi, akhirnya aku berhasil menyelesaikan praktek membuat bungkus tempat tisu yang bisa dilepas dari wadahnya, ini dia tahapannya :). bahannya tempat tisu plastik, kain flanel yang 

Sarung Kotak Tissue

Diterbitkan pada Saturday, 4 January 2014 Pukul 10.51

cara kerja : Buatlah pola pada kain flanel. Lalu gunting sesuai pola. jahit sesuai pola. Untuk hiasan gulung kain flanel membentuk pohon dan beri perekat. Tempel pohon-pohonan di sekeliling sarung kotak tissue yang 

Hobiku Crochet: Sarung Kotak Tisu Kpa Dan Jlj

Diterbitkan pada Sunday, 13 November 2011 Pukul 1.44

Ini yang terbaru daripada saya,jom tengok http://raktamrittika-hobiku.blogspot.com/p/sarung-kotak-tisu.html. Mari Mengait Bekas Air. Assalamualaikum. banyak-banyak sabar jelah nak terbitkan tutorial ni.rasanya mula buat 

Roskraf: Mari Kita Buat Sarung Kotak Tisu

Diterbitkan pada Thursday, 8 May 2014 Pukul 9.23

Box Cover atau sarung kotak tisu yang simple tapi menawan. Untuk yang meminati kraftangan tentu anda enjoy nak buat, pada yang tak minat tu, boleh juga belajar, lama lama nanti tentu minat. Di bawah ini adalah persediaan awal untuk menjahit sarung kotak tisu. Bahagian atas yg telah siap dihias, daunnya menggunakan teknik Artikel kali ni aku tunjukkanlah cara nak buat bakul dari riben . Sebelum ni aku dah tunjukkan bakul ni pada post yang lepas juga 

Info Center Near You: Jahit Kotak Tissue Cover

Diterbitkan pada Friday, 30 April 2010 Pukul 21.39

Hari ni sy jahit sarung kotak tissue. mula- mula cut dulu pattern. agak susah jugak nak menjahit rupanya sbb lama x menjahit. last skali pmr tingkatan 3. Lama x guna mesin jahit. sampai lupa nak masuk benang kat mana.

Diterbitkan pada Tuesday, 1 November 2011 Pukul 11.08

Haa.. aku try buat sarung tisu.. bukan sebab kotak tisu tu tak cantik. cantik. gambar katun looney tunes lagi. tapi sebab ada kain lebih buat baju Mia Demam lagi.. Tutorial butang balut - Push Pins / Fridge Magnet · Linkwithin.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X