What's New?

aki aki keur ewean

Digusuran Jurig

Diterbitkan pada Saturday, 17 December 2011 Pukul 11.42

Nu didongèngkeun ku Aki mah kabèh ogè pangalamanana. Kayaning basa gelut jeung bagong, gelut jeung bègal, dikoroyok ku limaan alatan parebut … ronggèng. Nyaritakeun resep ngibing, pokna, “Mun Aki keur ngèjèr ngigel, kabèh nu 

Dongeng Sunda "hayam Kongkorongok Subuh...

Diterbitkan pada Friday, 12 April 2013 Pukul 21.08

Kacariotakeun baheula dina hiji tempat aya oray naga keur nawu balong. Bari nalangsa Ki Jani balik ditengah jalan aprok jeung aki-aki awakna begang lempangna rumanggieung atu karunyaeun diajakan ka imahna.

Ngahiyangna Pajajaran

Diterbitkan pada Sunday, 26 February 2012 Pukul 2.51

Nu sakti ngala ka aki. Nu gagah ngala ka bapa. Ari ngarana ? Ki Hiyang Santang Aria Cakrabuana ! Euweuh pantar. Euweuh tanding ! Nyarita inyana ka si Lengser Uwa uwa ! Ngaing the ayeuna mah. Cukup elmu jeung pangweruh ! . Da keur lumpat dines ! Limpat dines mah sejen deui. Heunteu cara lumpat biasa lumpatna oge mudu sabari. Tanggah da ngarana ge lumpat dines. Ari sabari peureum geh, teu matak nahaeun. Sabari peureum geh meunang

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

“Sakadang Kuya!” Sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal Sakadang Kuya. “Sakadang Kuya!” “Kuk!” Sakadang Monyét nyampeurkeun ka Sakadang Kuya. “Keur naon Sakadang Kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu!” “Di mana?” “Di… Ti Aki Dulacis, akina Haji Enoh, geus ampir saratus hektar, turun ka Haji Nurudin, bapana Haji Enoh. Ti batan kajual mah kalah nambahan. Da kitu amanat ti karuhun.

Bambu Foundation: Ngahyangna Pajajaran

Diterbitkan pada Monday, 10 September 2012 Pukul 10.41

Nu sakti ngala ka aki. Nu gagah ngala ka bapa. Ari ngarana ? Ki Hiyang Santang Aria TJakrabuana ! Euweuh pantar. Euweuh tanding ! Njarita injana ka si Lengser Uwa uwa ! Ngaing the ayeuna mah TJukup elmu djeung pangweruh ! Tapi hate . Ditaradjang Nu ngadjentul. Disurudug Anu malang. Tangtu di teunggar ! Da keur lumpat dines ! Limpat dines mah sedjen deui. Heunteu tjara lumpat biasa lumpatna oge mudu sabari. Tanggah da ngarana ge lumpat dines

Nyunda

Diterbitkan pada Tuesday, 21 December 2010 Pukul 16.04

Teu lila mikir.jol datang idé teuing timana datangna “Tadi..nu di lebok ku Aing téh tahu..ayeuna Aing keur miceun..geus pasti tahu deui nu kaluarna” kitu pikiran Abah harita..nepi ka ku abah pamiceunan nu abah téh 

Putrasunda: Kumpulan Mantra, Ajian, Rajah, Singlar...

Diterbitkan pada Monday, 14 October 2013 Pukul 14.11

Aki Batara Ginggi nu ti hilir. Aing ménta ingon-ingon. Geura top. Jangjawokan Lulut Kana Lauk. Asihan aing Si Bangbarang Hérang asih nu saleuwi sono nu sasédong. Ret puret nu karengkep aing. Jangjawokan Mandi. cahaya mamandi cahya ya iku anganggo cahyaning macan gebong maka wulung ati ieu geus sia dilemah putih kasucianana. Jangjawokan Paranti Neundeun Enggon atawa Telebug keur Paré. Gunung manik aniten sampakeun para déwata

Sisindiran, Pantun Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 February 2009 Pukul 23.52

aya nini aya aki aki-aki keur duaan geus ulah dipkiran ! pada Maret 14, 2011 at 2:52 pm baron. asa kurame uy. pada April 28, 2011 at 9:00 am deni_hidayat. hebat lah…………..hanas ku kuring di fikiran………….. pada 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.