What's New?

Susunan Panata Acara Adat Panganten Sunda

Contoh Pidato Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 20 July 2010 Pukul 17.10

Biantara Nyérénkeun jeung Narima Calon Pangantén Biantara Sesepuh ti Calon Pangantén Awéwé Assalamu'alaikum Wr. Wbr. Ngahaturkeun nuhun ka panata acara anu parantos nyésakeun lolongkrang waktos kanggo 

Naskah Upacara Adat Sunda Jeung Sawer...

Diterbitkan pada Saturday, 10 December 2011 Pukul 3.23

Naskah Upacara Adat Sunda. Gending khusus. Narasi: Jeung diantara tanda-tanda kakawasaanana. Geus diciptakeun pikeun aranjeun. Pasangan hirup diantara aranjeun. Rasa asih diantara aranjeun. Sangkan aranjeun aya dina katingtriman Nagri mashur pajajaran. Patilasan siliwangi. Jung nanjung 2X. Panganten sing nanjung. Mugi gusti nangtayungan. Tawur kembang (bunga): Catrik: Ditawur kembang malati. Sengitna tisanubari. Nuseyngit kanggo salira.

Asmadi: Upacara Adat Pernikahan Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 16 March 2010 Pukul 13.36

UPACARA ADAT PERKAWINAN SUNDA D I S U S U N KU: MANG BECUS Upara Adat Panganten Sunda Upacara adat ieu sanes mangrupi hiji upacara keagamaan, nanging salah sahiji budaya sunda warisan jaman 

Conto Panata Acara Serah Terima Akad Nikah Panganten

Diterbitkan pada Saturday, 16 November 2013 Pukul 8.03

Ngarumat, ngaruwat, ngamumule, basa indung, mugia ki sunda nanjung apanjang apunjung. Para wargi Bapa/Ibu hadirin sadayana, terutami para tamu ti pihak calon panganten pameget, sateuacanna sim kuring salaku panata acara ngahaturkeun wilujeng sumping saraeng hatur nuhun kana kasumpingannana Keluarga Besar calon panganten pameget, para tamu undangan sareng hadirin sadayana. . Kampung dan Rumah Adat di Jawa Barat (Dok. http://.

Upacara Nikahan Adat Sunda

Diterbitkan pada Saturday, 24 July 2010 Pukul 1.25

Dina ngalaksanakeun upacara nikahan adat sunda ieu, pastina pinuh pisan hal-hal anu bau-bau adat sunda mulai ti acuk pangantenna nepi ka alat-alat anu digunakeun anu janten palengkep sarta sarat dina upacara ieu.… Panganten duanana pahareup-hareup bari panangan katuhu nyepeng pingping hayam masing-masinghiji dina meja, teras panata acara masihan aba-aba, panganten duanana ngabetot bakakak hayam anu dicepengna babarengan sampe 

Sunda Go Blog: Naskah Nga-mc-an Pikeun Siraman

Diterbitkan pada Sunday, 29 May 2011 Pukul 3.57

Naskah siraman sok dianggé mimpin acara siraman sapertos dihandap ieu : Panata Acara. Assalamualaikum Wr.Wb. Para wargi sadayana hormateun Sim Kuring utamina calon panganten istri, sakedap deui Eneng bade 

Susunan Upacara Adat Dalam Pernikahan

Diterbitkan pada Wednesday, 9 March 2011 Pukul 3.36

Dalam setiap perhelatan acara pernikahan tentunya akan ada banyak acara yang dilangsungkan, mulai dari acara penyambutan sampai kepada acara sawer panganten! Nah, jika Anda penasaran apa saja upacara adat yang ada dalam sebuah acara pernikahan, berikut ini susunan acara upacara adat dari Pernikahan Adat Sunda, lengkap dengan kawih atau pupuh ataupun lagu-lagu yang dilantunkan/ dikawihkan dalam acara tersebut. Sawer Panganten Prolog :

Runtuyan Acara Dina Akad Nikah Adat Sunda

Diterbitkan pada Friday, 1 March 2013 Pukul 7.59

Rengrengan Kulawarga Calon Panganten Istri parantos siap kalayan merenah payuneun Rombongan Calon Panganten Pameget, diandeg heula di payuneun bumi. Iber Pidato ti MC : Ka rombongan pipanganteneun pameget, pamugi kersa 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -