What's New?

ucapan selamat pulang naik haji

Harakahdaily Benar & Inklusif

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 3.00

Halaman online surat khabar Harakah dalam Bahasa Melayu. HIJRAH (134) 'HATIKU HATIMU ADA CINTA DIA'ALLAH SENTIASA DI SISI KITA LEBIH DEKAT DARI URAT LEHER . ALLAHU AKBAR INDAH-NYA SENTIASA BERADA DI SISI ALLAH AZZAWAJALLAH.‎Nor Zaitulakmar‎ ke Izinkan Aku….

Konsultasi Agama Islam

Diterbitkan pada Sunday, 19 November 2017 Pukul 9.08

Konsultasi syariah Islam solusi hukum agama pernikahan, keluarga, waris, perceraian, pendidikan anak, bisnis, halal haram, jodoh, tafsir mimpi.. Aksesori, Alat Ganti, Kereta & Motor Group 8MessagesDigest #4860….

Hamka Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 0.08

Haji Abdul Malik Karim Amrullah atau lebih dikenali sebagai Hamka (lahir di Kampung Molek, Maninjau, Sumatera Barat, Indonesia pada 17 Februari 1908 - 24 Julai 1981 Senarai Penuh telefilem menarik ini bukan sahaja sesuai untuk ditonton oleh seisi keluarga, malah ia juga memberi kesedaran dan pengajaran moral. Menurut sejarah, ibadah haji di negara kita sudah pun berlaku daripada kurun ke 15 lagi. Menurut buku 'Haji di Semenanjung Malaysia : Sejarah dan Perkembangannya' tulisan Mohd.Saleh bin Haji Awang, or….

Novelplus

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 20.03

Unlimited Access to thousands of Malay Novels and connect with readers and authors from all around world. Read wherever, whenever! NovelPlus is a mobile social .     "hati-hati kenapa?" tanya ku ke Atma, aku agak gugup berbicara apakah Atma sudah mengetahui kejadian tadi sore    "Ya hati-hati aja kalau keluar malam ma temen-teman lu. ntar jadi kaya senior gu….

Agama Utusan Online

Diterbitkan pada Sunday, 19 November 2017 Pukul 21.40

BAK kata pepatah, hidup ini hanya sekali sahaja. Jadi, kalau nak buat baik, buatlah sekarang, jangan tangguh kerana esok adalah sesuatu yang cukup misteri.. Aku adalah Seorang ibu rumah tangga . Usiaku 42 Tahun . Namaku Rohmah Suamiku Namanya Untung, Umur 47 Tahun, Seorang pegawai Pemerintahan di kota B. Aku Hidup bahagia DENGAN suami Dan kedua anakku. Su….

Pertukaran Guru (egtukar) Dan Bukan Guru (etukar

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 19.13

Halluu!! Amboi, tajuk entri bukan main lagi yersensitif ala2 kempen PRU13 pulak.Maaf laentri ini tiada kaitan ngan pilihanraya yang tak tiba-tiba Nak throwback sikit percutian kitorang di Ho Chi Minh, Vietnam bulan Februari lepas. Alhamdulillah percutian ke Vietnam berjalan dengan lancar walaupun ada sedikit . Menurut sejarah, ibadah haji di negara kita sudah pun berlaku daripada kurun ke 15 lagi. Menurut buku 'Haji di Semenanjung Malaysia : Sejarah dan Perkembangannya' tulisan Mohd.Saleh bin Haji Awang, or…Keteguhan Ibrahim ‘alaihissallam Dalam Mendakwahkan Tauhid Kepada AyahnyaUnsur terpenting dalam proses penyucian jiwa ialah dengan menegakkan tauhidullah, menjadikannya sebagai pilar utama sehingga me….

Rumah Pengasih Warga Prihatin – Rumah Asnaf & Anak Yatim

Diterbitkan pada Monday, 20 November 2017 Pukul 11.45

Kami sebuah institusi penyelidikan dan pembangunan akhlak serta pusat kajian pembangunan peradaban Islam moden yang dibangunkan sendiri oleh 20 pengasas secara . Liputan6 : RSS2 FeedPenggemar Indonesia Kirim Kado Pernikahan untuk Song Song CouplePHOTO: Perut Mulai Membuncit, Kate Middleton Asyik Main TenisMU Tunda Amankan Tiket 16….

Bacaan Doa Umroh Lengkap (u/ Semua Usia)

Diterbitkan pada Wednesday, 22 November 2017 Pukul 13.30

Bacaan doa umroh lengkap dari sejak di tanah air, menuju bandara, saat memasuki Masjidil Haram, saat melakukan ibadah umrah, hingga kembali ke tanah air.. Karomah KH. A Shohibulwafa Tajul Arifin (Abah Anom) Semakin engkau banyak ilmu.. Semakin engkau paham bahwa dirimu masih “lugu”… Karena semua orang adalah gurumu dg sejuta macam ilmu..by ….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -