What's New?

ucapan selamat pulang naik haji

Pantun Lawak Hari Raya Dan Pantun Aidilfitri

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 19.27

Di sini sy mengucapkan Selamat Hari Raya dan sy juga ingin meminta maaf sekiranya ada, TERkasar bahasa,TERsilap bicara,TERmarah yg tak kena,TERtanya tak tentu hala . Bila kita tahu manfaatnya, maka akan merasa rugi bila meninggalkan sholat berjamaah di masjid. * 40 Maanfaat Sholat Berjamaah di masjid:… Manfaat ke–1 : Mematuhi Perintah Allah Allah berfirman, “Dan d….

Ucapan Presiden Umno

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 21.43

1. Ucapan Presiden UMNO dalam perhimpunan Agung UMNO 2015 amat mengecewakan. Ia tertumpu dan terhad kepada mempertahan diri sahaja. 2. Presiden mendakwa, ia adalah Makkah telah menjadi tempat berkumpulnya umat Islam terbesar. Rencananya, jika proses pemugaran Masjidil Haram selesai, area lingkaran Ka’bah untuk pelaksanaan . Kisah Bu sa’adahNamaku Sa’adah. Aku adalah seorang ibu rumah tangga. Usiaku 42 tahun. Suamiku namanya Prasojo, umur 47 tahun, seorang pegawai pemerintahan di kota B. Aku bahagia dengan suami dan k…Bila kita tahu manfaatnya, maka akan merasa rugi bila meninggalkan sholat berjamaah di masjid.* 40 Maanfaat Sholat Berjamaah di masjid:…Manfaat ke–1 : Mematuhi Perintah AllahAllah berfirman, “Da….

Koleksi Cikgu Harlina

Diterbitkan pada Friday, 12 August 2016 Pukul 10.52

Banyak kajian menunjukkan bahawa punca utama wujudnya masalah ini ialah perhubungan bebas antara lelaki dengan perempuan (APA). Pergaulan bebas tanpa batasan dalam . NABI KHIDIR DAN NABI ILYAS MASIH HIDUP SAMPAI HARI KIAMATDi dalam kitab “Al-Asror Rabbaniyyah wal Fuyudhatur Rahmaniyyah” karya Syeikh Ahmad Shawi Al-Maliki halaman 5 diterangkan yang artinya se….

Cheria Halal Wisata

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 19.55

Spesialis Paket Tour Wisata Halal, Travel Haji Plus Umroh Melayani Pembelian Tiket, Hotel dan Visa Perjalanan Liburan Muslim 2016 ≡. Makam Hadratus Syeh KH Saihona Kholil/Mbah Kholil @Pencetak para Ulama' dan Kyai Besar. Mertajasah,Bangkalan,Madura Jawa Timur. Karomah Mbah Kholil.Adapun karomah Mbah Kholil diantaranya:a. Tertawa ….

Kata-kata Ucapan Puasa Bulan Ramadhan 1437 H 2016

Diterbitkan pada Saturday, 13 August 2016 Pukul 22.33

Kumpulan SMS Kata-Kata Ucapan Mutiara Bijak Indah Selamat Menyambut Datangnya Puasa Bulan Ramadhan 1437 H 2016 Status BBM FB Twitter TerbaruContoh karangan 1. CONTOH KARANGANKarangan Jenis Bergambar Karangan Bergambar Tunggal • Karangan yang hendak ditulis itu hendaklah berpandukan gambar . BAB I Mondok, nyantri Saifuddin Ibrahim, nama yang diberikan orang tua saya. Nama kecil : One Pela atau One Prado. Ayah guru agama. Belajar mengaji dari ibu dan nenek. Dari keduanyalah saya memahami b…Bila kita tahu manfaatnya, maka akan merasa rugi bila meninggalkan sholat berjamaah di masjid.* 40 Maanfaat Sholat Berjamaah di masjid:…Manfaat ke–1 : Mematuhi Perintah AllahAllah berfirman, “Da….

Teks Ucapan Pengacara Majlis Sambutan Hari Guru Dan

Diterbitkan pada Wednesday, 10 August 2016 Pukul 19.09

TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS SAMBUTAN HARI GURU DAN PEKERJA SK BANGSAR 25 MEI 2012 Kata-kata aluan: - Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum w.b.t, salam sejahtera . PENTINGNYA KEJUJURAN DEMI TEGAKNYA DUNIA DAN AGAMA Oleh Syaikh Rabi Bin Hadi Al MadkhaliSifat jujur merupakan faktor terbesar tegaknya agama dan dunia. Kehidupan dunia tidak akan baik, dan agama….

Panduan Manasik Haji Dan Umrah

Diterbitkan pada Sunday, 14 August 2016 Pukul 11.19

PANDUAN MANASIK HAJI DAN UMRAH 1. “Dan tolong menolonglah kamu sekalian dalam (mengerjakan) kebajikan dan taqwa, dan janganlah tolong menolong dalam . Wandi baru akan mengetuk lagi kaca jendela kamar tiba-tiba gordengnya tersingkap. Sekelebat aku melihat wajah seseorang yang melongo. Tak lama gordeng tertutup kembali dan pintu rumah terbuka. “Waalai….

Selamat Berpuasa : Koleksi Serantau Pantun Puasa

Diterbitkan pada Friday, 12 August 2016 Pukul 20.18

Ramadan tiba lagi.. esok bermulalah semua umat islam seluruh dunia menunaikan rukun islam yang ke3 iaitu berpuasa di bulan Ramadan. Hari ni aku suka baca pantun . *dengan tampang sinis dan suara berat* gak perlu basa basi lagi gua pengen langsung to the point tentang kekerasan apa aja yg pernah gua alami selama sekolah. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . dis….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.