What's New?

surah yusuf wajah

Wisata Hati – Hutang Dan Pertolongan Allah

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Wisata hati Ustad Yusuf Mansur-Cara Agar hutang Lunas ( TAFSIR ) HUTANG DAN MENCARI PERTOLONGAN ALLAH SWT – Usaha manusia mencakup dua dimensi, yaitu lahiriah dan batiniah. Biasanya usaha batiniah yang . Kata Kata Bijak Imam Al GhazaliSifat utama pemimpin ialah beradab dan mulia hati.Ilmu itu kehidupan hati daripada kebutaan, sinar penglihatan daripada kezaliman dan tenaga badan daripada kelemahan….

Surah Al-ikhlas Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Pengenalan dan ringkasan pada Surah Al-Ikhlas Surah ini meringkaskan dalam empat ayat tentang keilahian dan keesaan Tuhan (). Surat Ikhlas dikenali sebagai Surah Pelindung. Berkata Ibnu Abbas r.a. bahawa Rasulullah SAW Sesungguhnya orang-orang kafir, sama saja bagi mereka, kamu beri peringatan atau tidak kamu beri peringatan, mereka tidak juga akan beriman. Allah telah mengunci-mati hati dan pendengaran mereka, dan penglihatan mereka . Nabi Yusuf adalah putera ke tujuh daripada dua belas putera-puteri Nabi Ya'qub. Ia dengan adiknya yang bernama Benyamin adalah beribukan Rahil, saudara sepupu Nabi Ya'qub. Ia dikurniakan Allah rupa ya…Keinginan untuk tampil cantik dan berseri adalah hal yang sungguh manusiawi. Bahkan dari zaman rasulullah pun penampilan menjadi sebuah bahasan yang sering diperbincangkan. Dan kethuailah bahwa doa in….

List Of 114 Quran Surahs

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

List of Surahs in Quram with meanings in English. 1 Al-Fatihah the Opening 2 Al-Baqarah the Cow 3 Aali Imran the Family of Imran 4 An-Nisa' the Women. Bagi sesiapa yang menginginkan supaya muka atau wajah nya berseri perlulah ia membaca surah Yusuf Ayat 4 (sebaik baiknya selepas shalat)Mari lah kita amalkan ayat pengasih surah Yusuf ayat 4 dan Sur….

Sebelum Intan Tidur.....: Kelebihan Surah Yusuf Ayat 4

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Kali ni saya nak berkongsi kelebihan surah Yusuf ayat 4, ianya bagus diamalkan jika kita sentiasa perlu berjumpa orang atas urusan kerja. “Idz Qaala Yuusufu Li Abiihi Yaa Abati Inni Ra Aitu Ahada’ Asyara Kaukabauw Wasy Syamsa #3 TAWAKAL Tawakal: Kunci kelapangan hati Menurut Prof Dr Yusuf Al-Qardawi, tawakal ialah apabila seorang manusia menyusun dan mengatur persiapan, persediaan, strategi dan daya usaha akhirnya dia menyerahkan hasilnya . Tafsir Ibnu Katsir Surah An-Nisaa’ ayat 142-143 Tafsir Al-Qur’an Surah An-Nisaa’ (Wanita) Surah Madaniyyah; surah ke 4: 176 ayat“Sesungguhnya orang-orang munafik itu menipu Allah, dan Allah ak…Dikutip dari kitab Qishasul Anbiya yang tercantum dalam kitab Fadha ‘ilul Khamsah Minas Shihahis Sittah , tulisan As Sayyid Murtadha Al Huseiniy Al Faruz Aabaad, dalam menunjukkan banyaknya ilmu penge….

Cerita Menarik Tentang Amalan Membaca Surah Al Mulk

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Ada diceritakan dalam al-Quran bahawa seorang yang beramal dengan surah al-mulk.. Bila tiba kematian dia, terus datang malaikat untuk menyoal.. Sebelum sempat menyoal, surah al-Mulk bercucuran keluar memenuhi wajah si . Nabi Yusuf adalah nabi yang digambarkan sebagai lelaki yang paling kacak. Menurut hadis, separuh ketampanan manusia diberikan kepada Nabi Yusuf dan separuh lagi diberikan kepada semua manusia.Tidak ….

8 Surah Amalan Ketika Mengandung Yang Bagus Untuk

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Setiap ibu yang mengandung tentunya mahukan bayi yang bakal lahir menjadi anak yang soleh, sihat, ceria, bijak dan comel betul tak? Rasanya tiada seorang ibu Setiap ibu yang mengandung tentunya mahukan bayi yang bakal . Sebuah kisah dalam kitab suci yang memberikan kita tips untuk membuat wajah cantik dan manis.Surah Yusuf merupakan surah yang ke-12 dari 114 Surah yang terdapat di dalam Mushaf Al-Quran. Surah ini t….

Dushman Ki Barbadi

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Agar koi shakhs apnay dushman ya dushmano ki shararto or fitna parwaziyo say tang aaya huwa ho or un k panja zulm-o-sitam say khalasi ki koi tadbeer na pata ho Yaad rakhein bila waja Dushman ki barbadi ka amal hargiz na . Nabi Yusuf adalah nabi yang digambarkan sebagai lelaki yang paling kacak. Menurut hadis, separuh ketampanan manusia diberikan kepada Nabi Yusuf dan separuh lagi diberikan kepada semua manusia. Tidak d….

Surah Al-fatihah Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 0.00

Kini Asal Sebab Huraian ب س م ٱلل ه باسم الله Hazaf alif al-isyarah Seperti hazaf yang menepati sebahagian wajah qiraat. ٱل ع ل م ين العالمين Hazaf alif al-ikhtisar Menghazafkan alif pada kalimah jamak muzakar salim dan . Nabi Yusuf adalah putera ke tujuhdaripada duabelas putera-puteri Nabi Ya'qub. Ia dengan adiknya yang bernama Benyamin adalah beribukan Rahil, saudara sepupu Nabi Ya'qub. IadikurniakanAllah r….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -