What's New?

sistem penapisan air kolam ikan taman

Pilihan Untuk Merawat Dan Menapis Kolam Landskap Atau...

Diterbitkan pada Monday, 26 October 2009 Pukul 23.47

Kaedah ini adalah kaeadah yang terbaik dan yang paling tidak akan menyusahkan anda oleh kerana air kolam tidak perlu ditukar , anda hanya perlu menukar air dikolam penapis ekoloji.. itu pun setahun sekali sahaja untuk membuang .. salamsaya penternak ikan keli di Batu Pahat, Johor..bolehkan saya menggunakan sistem pam seperti yang di nyatakan di atas untuk kegunaan kolam ikan saya? bagaiman cara yang paling mudah, jimat kos dan tenaga untuk 

Filter Kolam Koi

Diterbitkan pada Sunday, 25 May 2014 Pukul 7.00

Pada kolam yang tidak berganti airnya, air kolam dialirkan ke dalam sebuah sistem filter, setelah memasuki filter air akan dikembalikan lagi ke kolam dengan kondisi yang sudah bersih dari kotoran-kotoran yang berbahaya dan mengganggu keindahan. Di antara zat yang Kolam koi terkadang juga mengandung zat-zat kimia lain yang berbahaya bagi ikan koi, karena itulah sistem filter kolam koi harus di desain untuk menghilangkan zat-zat tersebut. Ikan Koi sangat 

Kolam Ikan Hiasan: Keperluan Sistem Filterasi

Diterbitkan pada Thursday, 17 December 2009 Pukul 3.23

Sistem filterasi ni adalah proses pembuangan kotoran dalam kolam ikan termasuk taik ikan, makanan berlebihan, sampah dsbnya. kalau takde sistem filterasi ni, beberapa perkara akan berlaku kat kolam, mahupun pada ikan : 1. Kolam akan menjadi warna HULK NI contoh sistem filterasi dari indonesia(mostly diorang guna stail ni). air dari BD masuk ke Vortex(settling chamber ---> filter 1--->filter 2--->filter 3--->TPR & waterfall. Comprende my sand gravel filter

Tips Bina Kolam Ikan Koi

Diterbitkan pada Monday, 23 June 2014 Pukul 6.12

Perancangan Sistem Penapisan (Filteration). Sebagaimana kolam ikan lainnya, kolam koi pun perlu dilengkapi sistem penapisan untuk menghasilkan oksigen dan menjaga kebersihan air kolam. Pada kolam ikan koi, sistem 

Kolam Ikan Hiasan: Projek Buat Kolam Ikan

Diterbitkan pada Friday, 4 December 2009 Pukul 2.21

Projek buat kolam ikan. Ari ni nak berkongsi bagaimana kolam ikan di rumah aku ter"sergam" dari awal penggalian "Buruh paksa" dikerah melakukan kerja-kerja penggalian gali punya gali, mainhole dan poly pipe pulak dok melintang. . Skrg kolam tu saya masukkan ikan koi biasa je, nak test ok ke tak. Buat masa skrg ok je, cuma penapis airnya perlu di cuci 3 minggu sekali. Penapis saya guna pasir je. Jimat kos. Saya tak pasti jika musim panas, air akan jadi 

Susurdenai: Binalah Kolam Ikan Hiasan Dengan...

Diterbitkan pada Tuesday, 12 July 2011 Pukul 10.05

Kita perlu ada bersama semasa pembinaan. Sistem paip untuk aliran air dari kolam ke penapis dan air yang masuk semula ke kolam pasanglah sendiri. Nantikan post seterusnya gambar kolam beberapa bulan selepas dimasukkan anak-anak ikan kap. Ikan kap makin besar. Wajah kolam berubah . Sdr Zaff, Saya beli di Tambun, Kedai borong ikan hiasan, Jalan Ampang, sebelah barisan kedai Taman Rimba Tambun (tak jauh dgn. Masjid Tambun. Delete. Reply.

Koi Care Memelihara Koi Bagi Pemula

Diterbitkan pada Thursday, 23 January 2014 Pukul 8.00

MEMELIHARA IKAN KOI — Memelihara Koi merupakan hobi yang sangat menyenangkan, karena keindahan ikan koi mampu menyejukkan pandangan dan menenteramkan pikiran. Kualitas air kolam koi merupakan penentu keberhasilan dalam memelihara Koi, ahli koi mengatakan bahwa memelihara koi adalah menjaga kualitas air kolam yang baik. Bagaimana penerapan filtrasi sistem Reverse Osmosis (RO) pada Kolam Beton ? mohon penjelasan om.

Kolam Ikan Hiasan: Kolam Sistem Penapisan Eko-bio

Diterbitkan pada Monday, 7 December 2009 Pukul 9.51

Seperti sistem penapis air yang lain, kolam pasang siap dengan sistem itu turut mengandungi pam oksigen dan paip air serta lampu untuk menerangi kolam waktu malam. Kolam yang menggunakan penapis Saya ingin membina sebuah aquarium besar bagi menyiasi taman rehat kami, saya sedang memikirkan bagaimana satu sistem penapisan air yang paling baik dan nampak cantik dan tidak mencacatkan pandangan. ReplyDelete. Anonymous August 26 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -