What's New?

sakadang peucang jeung buaya

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Ditanya ku Sakadang Monyet,"Sakadang Kuya,maneh teh keur ngahadar naon? Cik kami menta!" Tembal Sakadang Kuya,"ah, ulah ngaganggu,kami teh keur ngeunah ngadahar buah loa paparin ti Dewata.Kakara kami mah barang dahar 

Posting Lebih Baru

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 2.44

PEUCANG JEUNG ORAY HEJO Nu sirik ka Sakadang Peucang pedah kapake ku sasatoan di leuweung lain ukur maung,tapi sato leutik ge aya nyaeta oray hejo. Waktu peucang keur nyatuan di tegal ujug-ujug kecok we dipacok sukuna nepi 

Sakdang Peucang Jeung Buaya Anu Aral Na Luar Biasa

Diterbitkan pada Monday, 15 June 2015 Pukul 18.49

sakdang peucang jeung buaya anu aral na luar biasa. Sakadang Buhaya keur moyan di sisi walungan. Jol sakadang Peucang. “Rék naon Sakdang Peucang ka dieu? Rék maling cai, nya? Di leuweung euweuh cai.

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam bahasa sundanya berarti kuya, ada yang bercerita tentang monyet, buaya, gajah, dan lain-lain. Kali ini Arena Berbagi akan share dongeng bahasa sunda yang berjudul Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau, jika didalam bahasa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala Nangka...

Diterbitkan pada Wednesday, 14 November 2012 Pukul 1.32

Hiji peuting, Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet sararé di sisi leuwi, dina tangkal kiara. Sakadang Monyét saré dina dahan anu panghandapna. Ari Sakadang Kuya saré dina sela-sela akar kiara. Henteu pajauh.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

“Keun uing anu ngalana mah, urang taékan. Sakadang Kuya mah cicing wé di handap, da teu bisa naék. Ngan uing ménta nya, apan uing anu ngalana, jeung uing deuih anu pangheulana nganyahoankeun geus asakna ogé 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Bring atuh Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyét indit ka kebon Pa Tani. “Ari Sakadang Kuya rék melak naonana?” Jang Onyé nanya. “Uing mah rék melak anakna wé.” “Har, atuh lila kana buahanana ari melak anakna 

Posting Lebih Baru

Diterbitkan pada Thursday, 6 June 2013 Pukul 8.48

Sakadang Peucang ngahuleng kawas nu mikir,teu lila pok bae ngomong " Euh kitu, keun kaula rek menta tulung ka Sakadang Landak,engke Sakadang Landak ku kuring dititah sare ngariung jeung anak Bagong, tah dimana aya Maung 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -