What's New?

sakadang peucang jeung buaya

Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti...

Diterbitkan pada Tuesday, 21 July 2015 Pukul 7.00

Kacaritakeun di hiji leuweung, hirup sabubuhan monyét. Di antara monyét anu sakitu lobana téh, aya hiji monyét ngora anu kacida bangorna. Salian ti bangor téh harak deuih. Dipapatahan mah dipatatahan, boh ku 

Sakdang Peucang Jeung Buaya Anu Aral Na Luar Biasa

Diterbitkan pada Monday, 15 June 2015 Pukul 18.49

sakdang peucang jeung buaya anu aral na luar biasa. Sakadang Buhaya keur moyan di sisi walungan. Jol sakadang Peucang. “Rék naon Sakdang Peucang ka dieu? Rék maling cai, nya? Di leuweung euweuh cai.

Dongeng Sunda Akal Sakadang Peucang

Diterbitkan pada Saturday, 8 November 2014 Pukul 9.22

Ngaharuleng kawas nu susah ? Mencek : "Teu kaharti ku Sakadang Buaya. Hawek beakeun ku sorangan.Ku naon urang teu meunang nginum di walungan ? Teu kawas Sakadang Banteng.Ari keur kurang cai,manehna mah tara nginum. Asal urang nu laleutik kabagian saeutik sewang." Kancil : "Apan banteng mah pamingpin urang. Omongan Kancil diturut ku Gagak,Monyet jeung Mencek. Kancil :"geura ngumpulkeun batu,Batu laleutik bae. Tuluy abuskeun ka jero gentong."

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Saturday, 4 July 2015 Pukul 7.42

Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Silahkan bacalah artikel Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet selengkapnya di http://kumpulanceritarakyatsejagad.blogspot.com.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

“Keun uing anu ngalana mah, urang taékan. Sakadang Kuya mah cicing wé di handap, da teu bisa naék. Ngan uing ménta nya, apan uing anu ngalana, jeung uing deuih anu pangheulana nganyahoankeun geus asakna ogé 

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Ditanya ku Sakadang Monyet,"Sakadang Kuya,maneh teh keur ngahadar naon? Cik kami menta!" Tembal Sakadang Kuya,"ah, ulah ngaganggu,kami teh keur ngeunah ngadahar buah loa paparin ti Dewata.Kakara kami mah barang dahar 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Bring atuh Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyét indit ka kebon Pa Tani. “Ari Sakadang Kuya rék melak naonana?” Jang Onyé nanya. “Uing mah rék melak anakna wé.” “Har, atuh lila kana buahanana ari melak anakna 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam bahasa sundanya berarti kuya, ada yang bercerita tentang monyet, buaya, gajah, dan lain-lain. Kali ini Arena Berbagi akan share dongeng bahasa sunda yang berjudul Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau, jika didalam bahasa 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -