What's New?

pawarta bahasa jawa 2012 lan

Dian Kata

Diterbitkan pada Saturday, 17 January 2015 Pukul 7.24

Contoh PAWARTA BAHASA JAWA. PAWARTA KACILAKAN MONTOR MABUR ING MAGETAN. Durung suwe iki pancen wis tau dikabarake yen akeh montor mabur sing padha nemahi kacilakan ing mancanegara utawa ing Indonesia. Durung ana rong sasi kabar Miturut pawarta saka layang kabar lan tivi, montor mabur kasebut budhal saka pangkalan Lapangan Udara Halim Perdanakusuma Jakarta lan arep tumuju dhaerah Biak, Papua. Nanging durung nganti 

Contoh : Pawarta Basa Jawa Maulid Nabi Muhammad...

Diterbitkan pada Wednesday, 27 February 2013 Pukul 10.02

Iringan rebana lan syair-syair jawa kaliyan salawat kang dipimpin Habib Syech Qodir Asegaf narik kawigaten warga dingge hanyut kanggo nglantunaken salawat Nabi. Tradisi Maulid Nabi dilaksanakake kaliyan masyarakat 

Pawarta Basa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 16 March 2013 Pukul 20.32

Contoh Pawarta bawa jawa teks pawarta basa jawa kumpulan pawarta basa jawa pawarta basa jawa banjir pawarta basa jawa gunung merapi pawarta basa jawa krama alus berita basa jawa pawarta basa jawa 2013. Gunungkidul,Dungkap Dinten Riyaya Nyepi, warsa enggal Saka 1935, tanggal 12 Maret benjing, atusan Umat Hindu saking wewengkon Ngayogyakarta lan sakiwa tengenipun nindakaken upacara Melasti, ing Pesisir Ngobaran, Gunungkidul. Ancasing upacara 

Contoh : Laporan Pawarta ( Berita Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Tuesday, 13 November 2012 Pukul 7.15

Ancas/tujuan : Ngudi katrangan bab isine pawarta sing dirungokake lan. surasa baku sing ana ing pawarta. Dina/tanggal, anggone ngrungokake : Rebo Wage, 11 Januari 2012, Pk 20.30 WIB. TV/jeneng siaran : TATV/Kabar 

Devinta: Basa Jawa Pawarta Lan Paragraf Eksposisi

Diterbitkan pada Friday, 25 May 2012 Pukul 8.38

Jumat, 25 Mei 2012. Basa Jawa Pawarta lan Paragraf Eksposisi. PAWARTA. Þ Pawarta yaiku katrangan kang bisa menehi pangerten ngenani sawijining kahanan. Þ Wujud pawarta : 1. Lesan. Lesan ateges pawarta iku bisa diwartakake dening wong liya kanggo pamiyarsa lumantar swara. Bisa digiyarake lumantar radio, TV, utawa diwaca lugas. 2. Tulisan. Tulisan pawarta iku lumrahe kapacak ana ariwarti, kalawarti. Lumrahe kapacak ana ing ariwarti, kalawarti, lsp.

I Think My Life: Pawarta Lan Tuladhane Ten Boso Jowo...

Diterbitkan pada Monday, 15 July 2013 Pukul 7.05

Pawarta lan Tuladhane ten Boso Jowo/ Berita dan Contohnya di dalam bahasa Jawa/ News and Example in Javanese. (Sumber: Mujiono. Jati Dhiri Kangge Siswa SMP. Ponorogo: MGMP Basa Jawa.) A) Tuladhane Pawarta.

Sinau Basa Jawa: Maca Teknik Naskah Pawarta

Diterbitkan pada Thursday, 29 March 2012 Pukul 4.57

Rabu, 28 Maret 2012. Maca Teknik Naskah Pawarta. Menawi salah sijine pawongan maca pawarta dipun pocapaken kanthi cetha kang bisa keprungu endah lan cetha dening wong liya , iku kang diarani maca teknik.

Contoh Laporan Berita / Pawarta Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 2 October 2012 Pukul 7.10

Terimakasih Atas Kunjungannya. Pawarta. Ancas/Tujuan : Ngudi Katrangan bab isne pawarta sing dirungokake lan surasa baku sing ana ing pawarta. Dina/ Tanggal,anggone Ngrungoake: Jemuah legi/ 13 januari 2012.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -