What's New?

pawarta bahasa jawa 2012 lan

Eyangkoe: Berita Dalam Bahasa Jawa (pawarta Basa)

Diterbitkan pada Monday, 24 February 2014 Pukul 19.16

Mugi-mugi tnasah pinaringan kesehatan ugi kaselamatan, Sakmenika Kulo dhateng BLOG kulo meniko ajenge maringi pirsa,. dos pundi tho contone pawarta basa utawi berita dalam bahasa jawa.? monggo kita tingali sareng sareng. Gunungkidul,Dungkap Dinten Riyaya Nyepi, warsa enggal Saka 1935, tanggal 12 Maret benjing, atusan Umat Hindu saking wewengkon Ngayogyakarta lan sakiwa tengenipun nindakaken upacara Melasti, ing Pesisir Ngobaran, 

Mutiara Pendidikan: Pawarta Basa Jawa (berita...

Diterbitkan pada Monday, 6 April 2015 Pukul 14.03

PAWARTA BASA JAWA (BERITA BAHASA JAWA). PAWARTA (BERITA). Warta ing Kamus Basa Jawa (2001) tegese kabar. Warta yaiku informasi utawa kabar anyar utawa kabar ngenani bab lan sawijning kadadeyan kang lagi wae ana. 2012. Kabeh Seneng Basa Jawa. Semarang: Yudhistira. Tuladha pawarta. Lawang Sewu. Ing kutha Semarang, akeh panggonan kang nengsemake kanggo plesiran sakeluarga. Kutha Semarang kang dadi ibukotane Propinsi 

Devinta: Basa Jawa Pawarta Lan Paragraf Eksposisi

Diterbitkan pada Friday, 25 May 2012 Pukul 15.38

Jumat, 25 Mei 2012. Basa Jawa Pawarta lan Paragraf Eksposisi. PAWARTA. Þ Pawarta yaiku katrangan kang bisa menehi pangerten ngenani sawijining kahanan. Þ Wujud pawarta : 1. Lesan. Lesan ateges pawarta iku bisa diwartakake dening wong liya kanggo pamiyarsa lumantar swara. Bisa digiyarake lumantar radio, TV, utawa diwaca lugas. 2. Tulisan. Tulisan pawarta iku lumrahe kapacak ana ariwarti, kalawarti. Lumrahe kapacak ana ing ariwarti, kalawarti, lsp.

Dian Kata

Diterbitkan pada Saturday, 17 January 2015 Pukul 14.24

Contoh PAWARTA BAHASA JAWA. PAWARTA KACILAKAN MONTOR MABUR ING MAGETAN. Durung suwe iki pancen wis tau dikabarake yen akeh montor mabur sing padha nemahi kacilakan ing mancanegara utawa ing Indonesia. Durung ana rong sasi kabar Miturut pawarta saka layang kabar lan tivi, montor mabur kasebut budhal saka pangkalan Lapangan Udara Halim Perdanakusuma Jakarta lan arep tumuju dhaerah Biak, Papua. Nanging durung nganti 

Sinau Basa Jawa: Nyemak Informasi Saka Televisi

Diterbitkan pada Thursday, 29 March 2012 Pukul 11.55

Rabu, 28 Maret 2012 Para siswa kang kulina ngrungokake pawarta basa jawa mesthine bisa tambah wawasan lan pangertene marang ukara basa jawa. Kang perlu Mbedakake informasi kang penting lan ora penting c.

Is Me Cahaya: Pawarta Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Friday, 2 March 2012 Pukul 15.47

Jumat, 02 Maret 2012. pawarta bahasa jawa. Sugeng siyang pamirsa. Kula badhe ngaturaken pawarta bab “ Tentara Polisi Bentrok, wong 3 tewas “. Anggota polisi loro saka polres maluku tengah lan tentara siji saka bataliyon infonteri 731/ Kabaressy tiwas nalika dumadi bentrokan antarane kesatuan loro kasebut setu, (2/1). Pradongdi ngemu getih iku kawiwitan saka tekane sakelompok tentara saka yonif 731 menyang mapolres maluku tengah kang mapan ana 

Contoh : Pawarta Basa Jawa Maulid Nabi Muhammad...

Diterbitkan pada Wednesday, 27 February 2013 Pukul 17.02

Iringan rebana lan syair-syair jawa kaliyan salawat kang dipimpin Habib Syech Qodir Asegaf narik kawigaten warga dingge hanyut kanggo nglantunaken salawat Nabi. Tradisi Maulid Nabi dilaksanakake kaliyan masyarakat 

Contoh Laporan Berita / Pawarta Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 2 October 2012 Pukul 14.10

Terimakasih Atas Kunjungannya. Pawarta. Ancas/Tujuan : Ngudi Katrangan bab isne pawarta sing dirungokake lan surasa baku sing ana ing pawarta. Dina/ Tanggal,anggone Ngrungoake: Jemuah legi/ 13 januari 2012.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -