What's New?

ngaregepkeun dongeng sireum jeung gajah cerita pendek

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Dalem Boncel...

Diterbitkan pada Monday, 16 December 2013 Pukul 10.50

Kacaritakeun waktu harita di Garut keur réa tatamu, ménak ti nu jarauh ti Cianjur jeung ti Sumedang kana uleman, lantaran Kangjeng Dalem Garut ngaréndéngankeun putrana. Kangjeng Dalem Cianjur ogé sumping, diiring ku Juragan Kapala jeung ku putra dununganan nu keur sakola di Sakola Kabupatén, mangmawakeun sabak jeung buku. Ari peuting mun putra dunungan keur ngapalkeun, Si Boncél sok ngaregepkeun, sarta sok nengetkeun pisan kana aksara-akasara.

Ngaregepkeun Dongéng: Sireum Jeung Gajah

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2008 Pukul 14.40

Pangajaran 6. Ngaregepkeun Dongéng Baca galantangkeun ku salah saurang di hareupeun kelas dongéng di handap! Sireum jeung Gajah. Jaman baheula aya sireum keur ngarak rajana, ngaliwat kana alur jajalaneun 

Obeh Zantoz: Belajar Untuk Berbahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 April 2010 Pukul 21.02

12.akhli mengusir gajah. Sarati. 12.akhli sunat. paraji sunat, tukang nyunatan. 13.akhli sembelih binatang peliharaan. jagal. aki aki éyang (bahasa halus). = kakek. akrab congah, loma. aksara aksara, hurup. = huruf. 1. ada aksara cerita carita, carios (bahasa halus). cerita direka. dongéng. cerita sejarah. babad. cermin eunteung. 1. bercermin. ngeunteung. 2. beri cermin. eunteungan. ceroboh sologoto. cerpén (cerita pendék) carpon (carita pondok) cerutu surutu.

Artikel Acil: Kamus Indonesia Sunda

Diterbitkan pada Monday, 23 July 2012 Pukul 14.00

anak bébék. titit. anak buaya bocokok. - anak campuran. paranakan. anak dari cucu. buyut. anak gabus [Ophiocephalus striatus] boncél, kocolan, kokocolan. anak gagak kaak. anak gajah ménél. anak harimau aum, juag. anak ikan kebul diceritakan. dicaritakeun. . menceritakan. nyaritakeun. . terceritakan. kacaritakeun. cerita direka. dongéng. cerita sejarah. babad. cermin eunteung, kaca. . bercermin. ngeunteung, ngaca. . beri cermin. eunteungan. . berhadapan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -