What's New?

ngaregepkeun dongeng sireum jeung gajah cerita pendek

Ngaregepkeun Dongéng: Sireum Jeung Gajah

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2008 Pukul 7.40

Pangajaran 6. Ngaregepkeun Dongéng Baca galantangkeun ku salah saurang di hareupeun kelas dongéng di handap! Sireum jeung Gajah. Jaman baheula aya sireum keur ngarak rajana, ngaliwat kana alur jajalaneun 

Artikel Acil: Kamus Indonesia Sunda

Diterbitkan pada Monday, 23 July 2012 Pukul 7.00

sato sok diaradu jeung baturna. . mengadu. ngadu. jamak2 ngaradu. . mengadukan. .. anak bébék. titit. anak buaya bocokok. - anak campuran. paranakan. anak dari cucu. buyut. anak gabus [Ophiocephalus striatus] boncél, kocolan, kokocolan. anak gagak kaak. anak gajah ménél. anak harimau aum, juag. anak ikan kebul, burayak. anak itik pitik, itik. - anak kakak alo. .. badan panas. harééng. badan pendek besar berisi. busekel, besekel. badan tinggi. jalugjug.

Dongeng Sunda Dalem Boncel

Diterbitkan pada Monday, 16 December 2013 Pukul 3.50

Sakapeung sok mapag putra dununganan nu keur sakola di Sakola Kabupatén, mangmawakeun sabak jeung buku. Ari peuting mun putra dunungan keur ngapalkeun, Si Boncél sok ngaregepkeun, sarta sok nengetkeun pisan kana 

Obeh Zantoz: Belajar Untuk Berbahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 April 2010 Pukul 14.02

12.akhli mengusir gajah. Sarati. 12.akhli sunat. paraji sunat, tukang nyunatan. 13.akhli sembelih binatang peliharaan. jagal. aki aki éyang (bahasa halus). = kakek. akrab congah, loma. aksara aksara, hurup. = huruf. 1. ada aksara cerita carita, carios (bahasa halus). cerita direka. dongéng. cerita sejarah. babad. cermin eunteung. 1. bercermin. ngeunteung. 2. beri cermin. eunteungan. ceroboh sologoto. cerpén (cerita pendék) carpon (carita pondok) cerutu surutu.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -