macam macam judul dongeng sakadang monyet jeung kuya

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Contoh dongeng Sunda: sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau 

Suling Sakadang Kuya Dibawa Kabur Ku Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Saturday, 26 March 2011 Pukul 12.47

Kitu jeung kitu baé. Antukna sakadang kuya ngégél buntut sakadang Monyét téh ditungtungna pisan. “Tah, di dinya wé!” ceuk sakadang Monyét bari ngajleng. Atuh puguh wé, sakadang kuya téh lésot ngégélna. sakadang Monyét tuluy “sakadang Monyét, ka dieukeun suling uing!” ceuk sakadang kuya. “Cokot ka dieu ari hayang mah!” témbal sakadang Monyét, terus niup suling. sakadang kuya ukur bisa olohok. Rék naék, teu bisa. Labels: dongeng. at 22.47 

Dongeng Sasatoan (fable/fabel)

Diterbitkan pada Friday, 19 October 2012 Pukul 15.04

Conto-conto judul dongéng sasatoan Sunda di antarana; sakadang kuya jeung SakadangMonyét Maling Cabe, sakadang kuya jeung sakadang Monyét Melak Cau, sakadang Monyét Maok Suling sakadang kuya

Ngaregepkeun Dongéng: Sireum Jeung Gajah

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2008 Pukul 14.40

Ngaregepkeun Dongéng Baca galantangkeun ku salah saurang di hareupeun kelas dongéng di handap! Sireum jeung Gajah. Jaman baheula aya sireum keur ngarak rajana, ngaliwat kana alur jajalaneun gajah. Keur ramé ngarak, jol datang beulah kulon, nyahareup ngétan. Saksi-saksi geus karumpul, nyaéta: sakadang Peucang jeung sakadang Monyét. Conto: kuya jeung Monyét, Peucang keuna ku Leugeut, Gagak jeung Anjing 3) Légénda (sasakala) 

Taufik Ampera: Kumpulan Sajak Sunda Pikeun...

Diterbitkan pada Thursday, 4 September 2008 Pukul 17.29

Bumi alam caang deui. (5) sakadang MONYÉT MALING CABÉ sakadang kuya jeung sakadang monyét suka bungah maling cabé cabé beureum matak uruy lada haneut kana beuteung. Seuhah lata-lata, seuhah lata-lata

Dongeng: Sang Kancil Dengan Buaya

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2009 Pukul 13.05

Pada zaman dahulu Sang Kancil merupakan binatang yang paling cerdik di dalam hutan. Banyak binatang di dalam hutan datang kepadanya untuk meminta pertolongan apabila mereka menghadapi masalah. Walaupun ia 

Sakadang Kuya Jeung Waliwis :: Dongeng

Diterbitkan pada Wednesday, 11 July 2012 Pukul 0.26

Pepep [saukur dogdong pangrewong] neundeun judul : sakadang kuya jeung Waliwis :: dongeng url : http://archive69blog.blogspot.com/2012/07/sakadang-kuya-jeung-waliwis-dongeng.html. Tampilkan Entri Lain 

Pengetahuan Tentang Seni Di Indonesia: Macam...

Diterbitkan pada Monday, 30 January 2012 Pukul 19.47

macam - macam SENI. Pada awal abad ke-16 orang Sunda sudah mengenal aneka jenis kesenian, Berdasarkan hasil inventarisasi Laboratorium Kesenian Proyek Penunjang Peningkatan Kebudayaan Nasional Propinsi Jawa Barat . fiksi yang lucu dan bersifat edukatif, ceritanya pendek, tokoh atau pelaku cerita, tempat kejadian dan jalan ceritanya tidak masuk akal atau fiksi. seperti dongeng Si Kabayan, sakadang monyet jeung sakadang kuya, Nyi Roro Kidul, 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X