What's New?

kumpulan dongeng parabel bahasa sunda

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 9.46

Dongeng Jelema Biasa. Dongeng kahirupan jalma biasa (parabel) nyaeta dongeng anu eusina nyaritakeun jalma biasa. Conto anu paling kamashur dina sastra sunda nyaeta dongeng-dongeng sikabayan. Dongeng Para 

Kumpulan Dongeng Basa Sunda: Cai Laut Asin

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.37

Kacatur jaman baheula aya dua jalma adi lancek. Nu cikal ngarana Jana, ari nu bungsu Jani. Ki Jana ka asup jelema benghar, lega sawah lega kebon. Tapi koret, tara barang bere jeung tutulung. Tapi Ki Jani mah bari jeung 

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 19.29

C) RUPI DONGENG TINA BASA SUNDA 1. Parabel: dongeng anu eusina nyaritakeun kahirupan jalma dawam. 2. Fabel: Dongeng sasatoan anu paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae tiasa nyarios jeung 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Saturday, 21 March 2015 Pukul 5.21

Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu, carios Ratu Inten Déwata 

Contoh Dongeng Fabel Bahasa Sunda Manuk Titiran Jeung...

Diterbitkan pada Thursday, 4 June 2015 Pukul 22.49

Contoh dongeng fabel bahasa sunda di bawah ini akan menceritakan kisah manuk titiran atau burung titiran. Contoh ini dapat kita jadikan sebagai referensi dalam membuat cerita bahasa sunda baik dalam bentuk dongeng

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

4) dongeng "sangkuriang". 4. Dongeng jalma teu lumrah (parabel). Dongeng anu eusina nyaritakeun jalma anu teu ilahar atawa mahiwal tapi rea pikalucueun. Unsur-unsur dina dongeng : Tema nyaeta ide dina hiji carita.

Dongeng Fabel Bahasa Sunda Tentang Seekor Kura-kura...

Diterbitkan pada Thursday, 4 June 2015 Pukul 22.35

Translate Bahasa Sunda. Kumpulan Cerita dan Pidato Bahasa Sunda. home; Cerita; Pidato; Artikel; Berita Pada kesempatan ini translate bahasa sunda akan bercerita tentang kisah seekor kura-kura dalam bahasa sunda. Sebagaimana judulnya, dongeng sunda ini akan menceritakan kisah seekor kura-kura yang belajar bermain musik. seperti apa dongeng fabel bahasa sunda tentang seekor kura-kura tersebut langsung saja kita simak di bawah ini.

Contoh Dongeng Bahasa Sunda, Sikabayan Ngadeupaan...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng bahasa sunda, sikabayan ngadeupaan lincar. Si Kabayan jalma miskin taya kaboga. Di sakampung éta mah pangmalaratna baé meureun. Imahna teu béda ti saung butut. Ari pagawéanana, kitu wé buburuh ngoréd.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -