What's New?

fabel bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 12.14

C. Dongeng Fabel. Sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta Sakadang Monyét. “Sakadang Kuya!” Sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal Sakadang Kuya. “Sakadang 

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Fabel...

Diterbitkan pada Tuesday, 18 June 2013 Pukul 10.22

PEUCANG JEUNG GAJAH Sanajan Sakadang Peucang sato bageur sok tutulung ka batur,tapi ari geus nepi kana waktuna cilaka mah teu bisa kumaha,cilaka we. Sakali mangsa duka kumaha asalna,peucang tigebrus kana cubluk. Henteu ari jero pisan mah,ngan manehna teu bisa hanjat deui. geus sababaraha jam kukurilingan Biografi Bahasa Sunda Jenderal Sudirman. JENDERAL SUDIRMAN Biografi jenderal Sudirman. Jenderal Sudirman salah sawios pahlawan nu ngabela 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 9.46

Dongeng Sasatoan (fabel) nyaeta dongeng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona : a. Sakadang kuya jeung sakadang monyet. b. Sakadang peucang. Dongeng Jelema Biasa. Dongeng kahirupan jalma biasa (parabel) nyaeta dongeng anu eusina nyaritakeun jalma biasa. Conto anu paling kamashur dina sastra sunda nyaeta dongeng-dongeng sikabayan.

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Bongan tuda, basa éta gé nangka dibéakkeun ku sorangan.” Tayohna mah Sakadang Monyét téh neuteuli Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 22.46

Kuya Ngagandong Imahna. Jaman baheula aya Kuya imah-imah di sisi muara. Gawena ngahuma, ngahumateh indit isuk datang sore magrib. Hiji poe Kuya keur di huma, aya hujan geode bari jeung angina. Tatangkalan rarungkad imah Kuya “Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah 

Contoh Dongeng Bahasa Sunda "sakadang Kuya Silih...

Diterbitkan pada Sunday, 21 October 2012 Pukul 3.17

Contoh dongeng bahasa sunda "Sakadang Kuya Silih Duruk Jeung Maung" DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -