fabel bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

3 Komentar

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2007 Pukul 9.01

Dongéng Barat mah anu mindeng jadi tokoh fabel téh ajag. Dina dongéng basa Indonésia, tokoh légéndarisna pasti kancil. Ari dina fabel basa sunda, tokoh sakadang kuya jeung sakadang Monyét anu favorit téh. Tina 33 patandang 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

“Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal sakadang kuya anu keur cinutrung dina batu. “Ari tadi peuting saré di mana sakadang Monyét téh?” sakadang kuya malik nanya. “Di ditu, di deukeut kebon Pa Tani.” “Baruk? . Bantun = Bawa Baraya = Saudara Bared = Tergores Bareuh = Bengkak Bari (katuangan) = Basi Baruk = Begitukah ? Barusuh = Sariawan Basa = bahasa Basa = Ketika, Saat Baseuh = Basah Basisir = Pesisir Bati = Laba Batur = Orang Lain

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Maling...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Cabé aing téh!” ceuk Pa Tani bari ngudag sakadang Monyét. sakadang Monyét lumpat. Diténggor ku pangilang, teu beunang. Térékél sakadang Monyét naék kana tangkal asem, terus diuk dina dahan pangluhurna. Ari sakadang kuya mah teu bisaeun lumpat, nyumput kana dapuran cau. Manéhna ngarasa bungah, pédah geus bisa males kanyeri haténa basa ngala nangka jeung cau téa. sakadang kuya Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku sorangan, da sakadang kuya mah teu bisaeun naék. Didahar kabéh ku sorangan, sakadang Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang Monyét, dagoan!” sakadang kuya ngagorowok ménta tulung. Tapi sakadang Monyét teu maliré, teu ngalieuk-ngalieuk acan, terus lumpat gagalacangan dina tangkal kai. Ari sakadang kuya, puguh da teu bisa lumpat, leumpang ngadédod baé. Kerewek baé ditéwak ku Bapa Tani. .. Nopémber 2, 2011 pukul 12:33 pm. tos hampir punah dongeng kango barudak dina bahasa sunda, kukituna perlu ku urang dimumule titinggal sastra pujangga sunda.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Bongan tuda, basa éta gé nangka dibéakkeun ku sorangan.” Tayohna mah sakadang Monyét téh neuteuli Kitu jeung kitu baé. sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, sakadang kuya api-api ngurihit ménta cau ka sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

“Keur naon sakadang kuya?” sakadang Monyét nanya. “Ah, keur kieu wé, keur moyan,” témbal sakadang kuya bari nelek-nelek sakadang Monyét, “Ké, uing mah asa kakara ningali anjeun. Anjeun téh anyar ka dieu nya?” “Enya,” témbal sakadang Monyét bari ngadeukeutan sakadang kuya, “Uing mah lain urang dieu. Jauh asal mah Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Related Posts:Contoh Cerita Rakyat/Legenda dalam bahasa InggrisContoh Undangan Umroh bahasa SundaContoh Undangan Khitanan bahasa SundaContoh Surat Kuasa Pemotongan Gaji (SKPG)Contoh Biantara Basa 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X