What's New?

fabel bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Uing mah meni hayang ngasaan!” Sakadang Monyét teu Kamus Basa Sunda Online. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Omongna "Sakadang Monyet,kami manggih tangkal cau nu buahna geus asak,tapi hanjakal teu bisa naek, cing tulungan pangalakeun, engke paparon" Hade,"tembal Sakadang Kocapkeun Si K Biografi Bahasa Sunda Jenderal Sudirman.

Dongeng Fabel Basa Sunda

Diterbitkan pada Monday, 15 June 2015 Pukul 22.15

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang . “Sakadang Monyet, mana bagian uing? Kapan geus jangji paparon†ceuk Sakadang Kuya ngagorowok. Tapi Sakadang Monyet teu malire, jongjon bae 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Saturday, 4 July 2015 Pukul 7.42

"Tuh tingali Uya, meni geus beureum kitu, hayu atuh urang purak sing seubeuh,"ceuk sakadang kuya bari ngala cabe nu beureum, belewek di huapkeun. Atuh karasa pisan ladana, bakat ku lada sakadang monyet 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

C. Dongeng Fabel. Sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta Sakadang Monyét. “Sakadang Kuya!” Sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal Sakadang Kuya. “Sakadang 

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 11.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 2.46

Dongeng Sasatoan (fabel) nyaeta dongeng anu palakuna sasatoan sarta paripolahna dicaritakeun kawas jelema, upamana bae bisa nyarita jeung ngagunakeun akal pikiran. Contona : a. Sakadang kuya jeung sakadang monyet. b. Sakadang peucang. Dongeng Jelema Biasa. Dongeng kahirupan jalma biasa (parabel) nyaeta dongeng anu eusina nyaritakeun jalma biasa. Conto anu paling kamashur dina sastra sunda nyaeta dongeng-dongeng sikabayan.

Kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Wednesday, 3 March 2010 Pukul 15.46

Kuya Ngagandong Imahna. Jaman baheula aya Kuya imah-imah di sisi muara. Gawena ngahuma, ngahumateh indit isuk datang sore magrib. Hiji poe Kuya keur di huma, aya hujan geode bari jeung angina. Tatangkalan rarungkad imah Kuya “Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -