fabel bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

3 Komentar

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2007 Pukul 9.01

Dongéng Barat mah anu mindeng jadi tokoh fabel téh ajag. Dina dongéng basa Indonésia, tokoh légéndarisna pasti kancil. Ari dina fabel basa sunda, tokoh sakadang kuya jeung sakadang Monyét anu favorit téh. Tina 33 patandang 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Sararé di sisi leuwi, dina tangkal kiara. sakadang Monyét saré dina dahan anu panghandapna. Ari sakadang kuya sakadang kuya jeung sakadang monyet NGALA CAU. SAWATARA bulan ti harita, pelak cau sakadang kuya téh geus baruahan, malah geus arasak. Mimiti kanyahoanana ku sakadang Monyét. Atuh Sakadan. . Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Dicenquedije: Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Sunday, 13 July 2014 Pukul 16.05

Dongeng basa sunda juga banyak jenisnya, salah satunya : dongeng fabel (dongeng binatang), yakni dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Misal : sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dongeng umum 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang Monyét, dagoan!” sakadang kuya ngagorowok ménta tulung. Tapi sakadang Monyét teu maliré, teu ngalieuk-ngalieuk acan, terus lumpat gagalacangan dina tangkal kai. Ari sakadang kuya, puguh da teu bisa lumpat, leumpang ngadédod baé. Kerewek baé ditéwak ku Bapa Tani. .. Nopémber 2, 2011 pukul 12:33 pm. tos hampir punah dongeng kango barudak dina bahasa sunda, kukituna perlu ku urang dimumule titinggal sastra pujangga sunda.

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Related Posts:Contoh Cerita Rakyat/Legenda dalam bahasa InggrisContoh Undangan Umroh bahasa SundaContoh Undangan Khitanan bahasa SundaContoh Surat Kuasa Pemotongan Gaji (SKPG)Contoh Biantara Basa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Maling...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Sararé di sisi leuwi, dina tangkal kiara. sakadang Monyét saré dina dahan anu panghandapna. Ari sakadang kuya sakadang kuya jeung sakadang monyet NGALA CAU. SAWATARA bulan ti harita, pelak cau sakadang kuya téh geus baruahan, malah geus arasak. Mimiti kanyahoanana ku sakadang Monyét. Atuh Sakadan. . Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Sararé di sisi leuwi, dina tangkal kiara. sakadang Monyét saré dina dahan anu panghandapna. Ari sakadang kuya sakadang kuya jeung sakadang monyet NGALA CAU. SAWATARA bulan ti harita, pelak cau sakadang kuya téh geus baruahan, malah geus arasak. Mimiti kanyahoanana ku sakadang Monyét. Atuh Sakadan. . Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Sararé di sisi leuwi, dina tangkal kiara. sakadang Monyét saré dina dahan anu panghandapna. Ari sakadang kuya sakadang kuya jeung sakadang monyet NGALA CAU. SAWATARA bulan ti harita, pelak cau sakadang kuya téh geus baruahan, malah geus arasak. Mimiti kanyahoanana ku sakadang Monyét. Atuh Sakadan. . Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X