fabel bahasa sunda sakadang kuya jeung sakadang monyet

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku . Bantun = Bawa Baraya = Saudara Bared = Tergores Bareuh = Bengkak Bari (katuangan) = Basi Baruk = Begitukah ? Barusuh = Sariawan Basa = bahasa Basa = Ketika, Saat Baseuh = Basah Basisir = Pesisir Bati = Laba

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Maling...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Cabé aing téh!” ceuk Pa Tani bari ngudag sakadang Monyét. sakadang Monyét lumpat. Diténggor ku pangilang, teu beunang. Térékél sakadang Monyét naék kana tangkal asem, terus diuk dina dahan pangluhurna. Ari sakadang kuya mah teu bisaeun lumpat, nyumput kana dapuran cau. Manéhna ngarasa bungah, pédah geus bisa males kanyeri haténa basa ngala nangka jeung cau téa. sakadang kuya Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Maung...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 16.30

Contoh dongeng bahasa sunda "sakadang kuya Silih Duruk jeung Maung"; Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet; Dongeng bahasa sunda dan undur-unsurnya, Sireum jeung Gajah; Dongeng 

Sakadang Kuya Jeung Monyet

Diterbitkan pada Thursday, 12 June 2008 Pukul 14.10

Bring atuh sakadang Monyét jeung sakadang kuya téh indit ka kebon patani. Barang tepi . nyari carita bt tugas basa sunda euiiiiiiiiiiii……nyari carita sakadang kuya jeung monyet nu ngala pining….saya ti mana nya;swet?

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

“Keur naon sakadang kuya?” sakadang Monyét nanya. “Ah, keur kieu wé, keur moyan,” témbal sakadang kuya bari nelek-nelek sakadang Monyét, “Ké, uing mah asa kakara ningali anjeun. Anjeun téh anyar ka dieu nya?” “Enya,” témbal sakadang Monyét bari ngadeukeutan sakadang kuya, “Uing mah lain urang dieu. Jauh asal mah Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Maung Silih...

Diterbitkan pada Sunday, 9 March 2014 Pukul 15.00

Ieu Dongeng teh di tulis make bahasa sunda jeung gaya bahasa daerah lembur Pagaden Barat. Judulna teh sakadang kuya jeung sakadang MAUNG SILIH DURUK. Ieu dongeng sok didongengkeun Ka Uing basa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Bongan tuda, basa éta gé nangka dibéakkeun ku sorangan.” Tayohna mah sakadang Monyét téh neuteuli Kitu jeung kitu baé. sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, sakadang kuya api-api ngurihit ménta cau ka sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X