What's New?

drama melayu 7 orang

Penulisan Skrip Drama Radio/tv/filem

Diterbitkan pada Friday, 12 February 2016 Pukul 3.08

Hampir setahun saya tidak menulis di blog ini. Sebenarnya saya juga telah lama tidak menulis skrip drama radio. Kalau nak katakan sibuk, itu bukan alasan.. Secara jujur, aku tahu x ramai perminat cerita Korea kat blog aku nie tapi apa aku kesah, aku nak jugak cerita. Tahun 2015 rasanya agak teruk  lagi-lagi 4bulan terakhir, dimana aku rasa dah basi sa…

Drama Melayu Online Download :: Malay Movie - Malay Film

Diterbitkan pada Thursday, 11 February 2016 Pukul 2.55

Credit to : mhomlink@ youtube.com. 0 comments Labels: Bunohan. Older Posts. Drama ini mengisahkan tentang 2 orang sahabat baik iaitu Fara (Ayda Jebat) dan Razlan (Aiman Hakim Ridza) yang mempunyai hubungan suka dan kadangkala benci antara satu sama lain.

Short Story : Berdialog Dengan Orang Gua - Youtube

Diterbitkan pada Saturday, 13 February 2016 Pukul 1.55

Screenplay: Matluthfi Cameraman: Syauqey Adnin Casts: Huong Yu Seng Zafri Zulkeffeli Loke E Min Props: Along Tengku Mohd Adzhair Izzat Burhan Songs credit . Isteri Vs Tunang mengisahkan Zaim, orang yang membanggakan dalam mata Alana menaikkan kemarahan wanita itu bodoh kemudian mencabar orang yang mengawininya. Bagi ego seseorang, Zaim menyahut cabaran it…

Silat - Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Friday, 12 February 2016 Pukul 3.15

Seni Silat atau Pencak Silat adalah salah satu seni mempertahankan diri bagi bangsa Melayu atau Nusantara yang diamalkan sejak berkurun yang lampau.. Gambar dari : http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2015/08/08/lpf-memori-cinta/ Dahulu aku pernah menulis tentang drama Cinta Ibadah.  Kali ini aku rasa hendak menulis pula tentang drama Mem…

Orang Kelantan Belajaq Cakap Penang (lawak Gila) - Youtube

Diterbitkan pada Sunday, 26 June 2011 Pukul 6.52

saja ja upload sekadar hiburan. Diedit dari drama anak mami mek ani lakonan azad jazmin dan eira syazira.. (VIDEO):Bomoh Perkosa Guru Tadika Ketika Berubat Gambar Tidak Berbaju Pelakon Negara Cetus Kontroversi (VEDIO):Padah Ketawa Terbahak-Bahak Sambil Seberang Sungai, Hingga Pakaianya Tertanggal! 7 Gam…

7 Asal Usul Nama Tempat Di Sabah Yang Tak Ramai Orang Tahu

Diterbitkan pada Friday, 12 February 2016 Pukul 11.15

Dalam banyak-banyak tempat yang kita terokai, amat jarang untuk kita explore tentang latar belakang mengenai "negeri dibawah bayu" Sabah.. Sejak akhir-akhir ini, aktiviti membaca novel cinta Melayu semakin mendapat tempat di kalangan masyarakat. Kenyataan ini dibuat berdasarkan lambakan novel cinta Melayu di kedai buku dengan tajuk-tajuk…

Ethnic Malays - Wikipedia, The Free Encyclopedia

Diterbitkan pada Wednesday, 10 February 2016 Pukul 16.54

Malays (Malay: Melayu, Jawi: ملايو) are an ethnic group of Austronesian peoples predominantly inhabiting the Malay Peninsula, eastern Sumatra and coastal Borneo . Cinta Hati Abah mengisahkan seorang ayah bernama Pak Salleh (EsmaDaniel) yang begitu menyayangi anak perempuannya. Pak Salleh mempunyai 3 orang anak iaitu Intan (Zara Zya), Baizura (Nonny Nadirah) dan…

Etnik Melayu - Wikipedia Bahasa Melayu, Ensiklopedia Bebas

Diterbitkan pada Thursday, 11 February 2016 Pukul 22.22

Bahasa; Melayu, Indonesia, Yawi, Arab, Thai, Inggeris. Agama; Islam Sunah (lebih kurang 99.9%) Kelompok etnik berkaitan; Aceh, Banjar, Betawi, Orang Melayu Myanmar . Source : http://www.sagangonline.comKunjungi situs : Template Presentasi Skripsi PowerpointPeraih Bintang Budaya Parama Dharma 2011 ini dikenal sebagai pembaharu seni teater Melayu khususnya di Riau. …

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -