What's New?

dongeng mite bahasa sunda

Dongeng Misteri Basa Sunda " Nu Ngageugeuh Citarum "

Diterbitkan pada Monday, 22 July 2013 Pukul 3.56

Dongeng misteri bahasa sunda " Nu Ngageugeuh Citarum "

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 12.29

C) RUPI DONGENG TINA BASA SUNDA 1. Parabel: dongeng unsur sajarah 5. Mite: Dongeng anu eusina raket patalina jeung keperacayaan masarakat kana bangsa lelembut atawa perkawis perkawis anu sipat na gaib.

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 11.29

Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida bedegong na. 4) kuya silihduruk jeung maung. 2. Dongeng Mite. Dongeng tradisional anu carita na make palaku mahluk 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 2.46

Dongeng nyaeta carita rekaan anu mere kesan pamohalan tur ukuranana parondok. Memang aya oge anu kesan pamohalanana teh teu karasa, nyaeta dongeng-dongeng anu nyaritakeun kahirupan sapopoe saperti 

Cerita Lucu Si Kabayan Bahasa Sunda Ngawas Ujian

Diterbitkan pada Friday, 17 January 2014 Pukul 10.45

banyak lagi tokoh yang lain. Cerita Lucu Si Kabayan Bahasa Sunda Ngawas Ujian Itulah judul dari kisah humor cerita lucu singkat yang akan coba admin arsipkan, semoga bisa menjadi obat penghilang rasa lelah dan ada hikmahnya.

Dongeng Bahasa Sunda Si Kabayan Ngala Nangka...

Diterbitkan pada Tuesday, 29 January 2013 Pukul 6.23

Si Kabayan dititah ngala nangka ku mitohana. “Nu kolot ngala nangka téh, Kabayan!” Ceuk mitohana. Kencling Si Kabayan ka kebon, nyorén bedog rék ngala nangka. Barang nepi ka kebon, Si Kabayan alak-ilik kana tangkal nangka.

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Friday, 20 March 2015 Pukul 22.21

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda | Fabel (Sato) | Legenda | Lucu. By Muhammad Fathir at 05:20. Dongeng Bahasa Sunda. A. Dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh 

Contoh Dongeng Bahasa Sunda, Sasakala Situ Bageundit...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 9.27

Contoh dongeng bahasa sunda, sasakala situ bageundit. Di wewengkon Garut aya situ anu ngaranna kawentar ka mana-mana, nyaéta Situ Bagendit. Cék sasakala mah, éta Situ Bagendit téh asal-muasalna kieu: Baheula, aya hiji randa 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -