What's New?

dongeng mite bahasa sunda

Dongeng (bahasa Sunda)

Diterbitkan pada Sunday, 1 June 2014 Pukul 18.29

Conto dongeng sato (fabel) : 1) sakadang kuya jeung monyet. 2) peucang nu licik. 3) beurit nu kacida bedegong na. 4) kuya silihduruk jeung maung. 2. Dongeng Mite. Dongeng tradisional anu carita na make palaku mahluk 

Dongeng Mite Dewi Sri Versi Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 15 January 2013 Pukul 5.47

KabuyutanDongeng mite dewi sri versi bahasa sundagenggam bumi merangkul langit: RAJA - RAJA PAJAJARANgenggam bumi merangkul langit: PARA Blog.cz - Stačí otevřít a budeš v obraze.

Materi Undak Usuk Basa , Dongeng , Artikel

Diterbitkan pada Tuesday, 16 December 2014 Pukul 20.56

ragam loma - basa kasar. Undak usuk basa nyaeta tatacara dina nyarita bahasa sunda nyakup kana basa: - basa ka saluhureun (hormat) - basa ka sapantareun (loma) - basa ka sahandapeun (loma) - basa keur sorangan *Papasing: -Fabel (Dongeng Sasatoan) -Babad (Dongeng Sage) -Parabel (Dongeng jalma biasa) -Legenda (Dongeng sasakala) -Mite (Dongeng kapercayaan) 3. ARTIKEL => Artikel nyaeta kaca atanapi karngan faktual anu mibanda embaran 

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 19.29

C) RUPI DONGENG TINA BASA SUNDA 1. Parabel: dongeng unsur sajarah 5. Mite: Dongeng anu eusina raket patalina jeung keperacayaan masarakat kana bangsa lelembut atawa perkawis perkawis anu sipat na gaib.

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 12.14

Dongeng Bahasa Sunda. A. Dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa 

My Blog Ilmu: Makalah Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 5 December 2012 Pukul 21.29

Kukituna urang salaku calon pangajar anu gelar jeung cicing di Tatar Sunda boga kawajiban ngawanohkeun tur ngajak barudak sangkan resep kana Sastra Sunda utamana kana dongeng. Dongeng teh loba pisan rupana diantarana aya fabel, parable, legenda, mite, sage, pamuk jeung dongeng pieunteungeun. B. Rumusan Masalah. Dina makalah ieu, bade dipedarkeun ngeunaan : a. Kumaha sajarah jeung kamekaran dongeng ? b. Naon anu dimaksud dongeng 

Pendidikan Dan Umum: Contoh Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 6 August 2013 Pukul 13.30

Dongeng Bahasa Sunda " Si Kabayan Dicukur" si kabayan teh kandulan pisan. ari kandulan teh jahe=jago he-es (beuki sare), teu kaop nyangkere atawa nyarande sok ker wae kerek. sakali mangsa si kabayan teh di cukur. di cukurna 

Mite Dan Historical Discourse Masyarakat Sunda

Diterbitkan pada Friday, 25 November 2011 Pukul 0.22

Boleh jadi, masyarakat kontemporer kita saat ini mengenalnya sebagai cerita rakyat, dongeng, mite, atau mitos belaka. Mengapa disebut demikian—mite, dongeng, cerita rakyat, sastra lisan atau mitos? Mengapa kita . Sebagaimana lazim kita saksikan bahwa pada 1950-an, marak penulisan ulang tentang cerita-cerita rakyat Sunda yang diterbitkan ke dalam bahasa Indonesia. Dan saya kira jumlah buku cerita rakyat Sunda yang berhasil ditulis ke dalam bahasa 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.