What's New?

dongeng binatang kancil lan

Cerito Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Friday, 23 November 2012 Pukul 7.31

Cerito Kancil Lan Merak - Cerito Boso Jowo | Hallo semua kembali ini cerita dari kisah dua binatang yang cerdik dan indah yaitu Kancil dan Merak dalam sebuah dongeng berbahasa Jawa. Berikut ini Ceritanya. "KANCIL LAN MERAK".

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 4.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Kancil Karo Monyet (bhs Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 19 January 2012 Pukul 4.48

Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku arep nyeritakake doneng sing wis Monyet aweh roti nggo diparo maring Kancil ora nduweni rasa curiga karo Kancil. "Kiye koe paro sing adil," penjalukane Mancen Kancil licik ora patut ditiru, urip nang masyarakat kue kudu brayan urip lan sinambi rewang siji lan siji liane. Urip bakal rukun ora kaya jaman saiki urip 

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 2.12

Merak adalah hewan yang memiliki bulu indah.Semua hewan di hutan mengagumi bulu indah Merak, termasuk Kancil. Setiap hari para hewan mengunjungi tempat tinggal merak untuk belajar dan menanyakan bagaimana 

Serambi Pelangi: Dongeng Kewan "kancil Lan Bulus"

Diterbitkan pada Saturday, 12 July 2014 Pukul 12.09

Dongeng Kewan "Kancil lan Bulus". Ana Bulus ngomong karo Kancil kaya mangkene,. ”Aku ora gumun yen kowe luwih cepet mlayu tinimbang aku, Cil. Nanging ayo padha nyoba balapan, sapa sing luwih dhisik tekan pinggir 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 13.11

Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi Jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih jembar, wit-wit gedhe ngadheg 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 1.02

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil lan pitik sing rebutan endog. Suwijining dina Sang Kancil lagi mlaku-mlaku ning kidul Pasar Bantul. Dheweke weruh langit isih peteng, kamangka saiki wis jam sepuluh awan.

Kancil Buaya Dan Tupai

Diterbitkan pada Friday, 1 April 2011 Pukul 15.15

ada apa bu sapi kok bersedih kata kancil. anu cill. anaku lagi sakit keras bilang tabib kera hanya hati buaya yang bisa mengobati anakku tersebut cil. sambil menangis ibu sapi menceritakan tentang penyakit anaknya.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -