dongeng bahasa sunda sakadang kuya

Ario Bima: Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 20 October 2011 Pukul 22.24

A. dongeng Mite. Ratu Inten Déwata. Seueur nu nganggap yén carios Ratu Inten Déwata téh mung saukur dongéngan legénda wungkul, margi taya buktos nu pasti atanapi data émpiris nu leres-leres tiasa dipercanten. Sanaos kitu .. sakadang kuya jeung monyet. Isuk-isuk sakadang kuya moyan di sisi leuwi. Keur kitu torojol sobatna nya éta sakadang Monyét. “sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!

Dongeng Sunda « Adejuve

Diterbitkan pada Monday, 30 May 2011 Pukul 18.12

sakadang kuya kacida sugemanana, lantaran geus bisa males kanyeri hatena bareto. SUMBER: http://unsilster.com/2011/01/contoh-dongeng-sunda-sakadang-kuya-jeung-sakadang-monyet/. bilih peryogi dongeng basa 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang kuya!” sakadang Monyét ngageroan. “Kuk!” Témbal sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” sakadang Monyét nyampeurkeun ka sakadang kuya. “Keur naon sakadang kuya?” “Ah keur kieu wé, keur moyan.” “Ti batan cicing kitu mah mending ngala cabé, yu! Rappi Ahmad Juniar pok. Nopémber 2, 2011 pukul 12:33 pm. tos hampir punah dongeng kango barudak dina bahasa sunda, kukituna perlu ku urang dimumule titinggal sastra pujangga sunda.

Dongeng Bahasa Sunda:kuya Ngagandong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 21 December 2012 Pukul 14.54

Hiji poe kuya keur di huma, aya hujan geode bari jeung angina. Tatangkalan rarungkad imah kuya oge kaapungkeun murag ka leuwi brus ti teleum. sakadang kuya sedih kacida, isukana manehna ngieun dei anu leuwih 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

“Maenya ngan hiji!” ceuk sakadang Monyét nyereng. “Ih, apan anu naékna gé sakadang Monyét, uing mah ngan mulungan anu maruragna wungkul,” témbal sakadang kuya, bari angger ngusapan beuteungna anu mutiktrik. Cau téh dicokot Indit ka jero leuweung, ninggalkeun sakadang kuya. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Kamus Basa sunda Online. Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda 

Urang Sunda Kamarana?: Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Sunday, 20 July 2014 Pukul 8.55

“Sabar, sakadang Maung, sabar,” ceuk sakadang kuya, ngomongna leuleuy, “Lamun mémang geus waktuna jadi hakaneun anjeun, uing mah rido. . Panineungan : "dongeng sunda Wa Kepoh . Umumna mah urang sunda maké basa sunda (aya sababaraha basa wewengkon, nu masing-masing boga ciri) dina paguneman sapopoé, ngan ka dieunakeun, basa sunda téh beuki kadéséh ku basa gaul lianna, utamana ku basa Indonésia salaku basa nasional di 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku sorangan, da sakadang kuya mah teu baé, lantaran beuteungna seubeuh teuing ku nangka. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/ Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di 

Nadya Putri Kusuma: Dongeng Sunda : Sakadang Kuya

Diterbitkan pada Monday, 18 February 2008 Pukul 19.41

Kemudian di kebun cabe bapak Tani, Monyi dan kuya sangat asyik memetik dan memakan cabe, “Suha… lata-lata” kata Monyi yang dengan bahasa sundanya yang berarti kepedesan, “Ssst… jangan berisik Monyi!

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X