What's New?

doa utk mendapatkan ikan banyak

Luahan Hati Seorang Pembaca Mengenai Isu Bob Kuman

Diterbitkan pada Monday, 4 December 2017 Pukul 1.55

Selepas pengeluaran entri tentang keadaan Bob Kuman, banyak komen yang diterima. Ada komen yang membina, ada komen yang agak kurang membina dan tak kurang komen.

Persepuluhan Untuk Tuhan ~ Tanya Alkitab

Diterbitkan pada Sunday, 3 December 2017 Pukul 14.42

@papuamix ini yg sering salah org artikan, Tuhan Yesus pernah berkata kalau Dia dtg ke dunia bukan utk menghapus hukum Taurat tp utk menggenapinya, dg kata lain Tuhan 1. OK kali ini saya mahu tulis cerita yang agak santai, kali ini mengenai blog pertahanan dari jiran tertangga iaitu analisismiliter. 2. Saya kira blog ini. KENAPA WAHM PERLUKAN OMEGA GUARD? Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia espec….

Fakta Mengejutkan Tentang Dajjal! Nomor 7 Belum Banyak

Diterbitkan pada Saturday, 2 December 2017 Pukul 10.55

Dajjal merupakan salah satu makhluk yang dibuat oleh Allah untuk dijadikan ujian bagi umat manusia. Ketika ia muncul, iman kita akan diuji. Barangsiapa yang kuat .

Asamurat.org Penyebab, Gejala Dan Pantangan Asam Urat

Diterbitkan pada Monday, 4 December 2017 Pukul 9.41

Situs AsamUrat.org dibuat untuk membahas penyakit asam urat yang banyak menimpa masyarakat Indonesia..

Hamparan Seni: Cara Menanam Pisang

Diterbitkan pada Monday, 4 December 2017 Pukul 11.06

Benih pisang kemudian ditanam dalam lubang berukuran 30sm x 30sm x 30sm bersama-sama dengan campuran baja fosfat, kapur, baja organik dan carbofuran..

Surirumah & Artis Sama Saja – Khairul Abdullah

Diterbitkan pada Monday, 4 December 2017 Pukul 23.02

Itulah Jepun pada pengamatan saya setelah berada beberapa ketika di sana pada 2009 dan 2010 yang lalu. Pengalaman selama beberapa minggu di sana banyak mengagumkan . HIJRAH (151) SAHABAT SETIA IZINKAN AKU MENCINTAI-MU ALLAHAkan selalu kusebut dan kusimpan dalam hati namaMu ya Allah,,, hingga nafas ini tak lagi berjalan!!! — at اللّهُ اللّهُ اللّهُ اللّهُ ….

Cheesy Macaroni Schotel: Jangan Dicoba Jika Anda Sedang

Diterbitkan pada Monday, 4 December 2017 Pukul 21.15

Nah ketika tahun lalu, saat adik saya Wiwin mencetuskan hendak membuat macaroni schotel sebagai salah satu pengisi kotak hantaran lebaran, saya pun bersemangat..

Bacaan Dzikir Yang Sesat Dan Menyesatkan

Diterbitkan pada Tuesday, 5 December 2017 Pukul 2.01

Oleh Fadhil ZA Berdzikir mengingat Allah adalah kegiatan yang banyak diperintahkan Allah dalam Al Qur’an, bahkan dalam surat An Nisa ayat 103Actually, beberapa hari lepas, si tukang masak kurang sihat sket. Bukan banyak pun, demam tak panas sgt tp tekak perit, nak menelan sakit jer “Jangan berbaring ketika ada adzan, nanti jenazah kita berat."Rasulullah S.A.W bersabda "Sebarkan Walaupun Daripada Sepotong Ayatku..Jangan berkata-kata diwaktu adzan, agar lidah tidak kelu menyebut s….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -