What's New?

doa menundukkan orang

Himpunan Doa Cikgu Azli

Diterbitkan pada Sunday, 18 September 2016 Pukul 3.28

Himpunan Doa yang terdapat di bawah ini banyak digunakan dalam pelbagai majlis rasmi tidak kira di mana sahaja. Semoga kita dapat manfaat daripada kolek Risalah dakwah 033 himpunan doa-penting-masjid-al-rahmaniah-batu-8-lekir-32020-sitiawan-perak 1. ISI KANDUNGAN 1. DOA AWAL PAGI 2.. Semua orang tahu bahawa Nabi Sulaiman 'Alaihi Salam Adalah solat Satu Nabi Yang Allah dikurniakan HARTA melimpah. TIDAK Hanya ITU saja, Nabi Sulaiman Juga merupakan Nabi Yang diberi pilkada mukjizat S…Kumayl bin ZiyadKumayl bin Ziyad Nakha’i adalah sahabat pilihan Imam Ali AS. Ketika Imam Ali AS memerintah, (35-40H), Kumayl dilantik menjadi wali kota Hait. Ia akhirnya menemui kesyahidannya pada t….

Doa-doa Pembukaan Ibadah – Ruma Metmet

Diterbitkan pada Tuesday, 20 September 2016 Pukul 19.53

Agenda Doa. Oleh: Pdt Daniel T.A. Harahap (sebagian perumusan ulang dari Agenda HKBP) A. MINGGU ADVENT (1) Ya Allah yang maha kuasa, penguasa langit dan bumi.Cara Mengerjakan Solat ketika sakit 1. SOLAT SAMBIL DUDUK-Keadaan duduk adalah seperti duduk antara 2 sujud. Manusia adalah makhluk yang lemah serta tidak mempunyai daya dan upaya. Tidak hal yang bisa dilakukan oleh manusia tanpa ada pertolongan serta kehendak Allah SWT. Tetapi lantaran karakter sombong manu…Kumayl bin ZiyadKumayl bin Ziyad Nakha’i adalah sahabat pilihan Imam Ali AS. Ketika Imam Ali AS memerintah, (35-40H), Kumayl dilantik menjadi wali kota Hait. Ia akhirnya menemui kesyahidannya pada t….

Kehebatan Doa Ibubapa Pada Anak

Diterbitkan pada Wednesday, 21 September 2016 Pukul 1.01

Doa Sejauh mana ibubapa mengamalkan doa pada anak-anak mereka, atau berapa ramai antara kita yang mempraktikan dalam kehidupan harian mereka. Doa ibubapa. Akhirnya IDENTITI Makcik Tua Yang Kami Selalu Nampak Di Tingkat 6 TERBONGKAR. Rupa-Rupanya Makcik Tu…. Akhirnya IDENTITI Makcik Tua Yang Kami Selalu Nampak Di Tingkat 6 TERBONGKAR. Rupa-Rupanya Makcik….

Doa Meluluhkan Hati Seseorang

Diterbitkan pada Saturday, 6 June 2015 Pukul 6.54

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ Banyak orang yang bertanya, bagaimana doa untuk meluluhkan hati seseorang?. Manusia adalah makhluk yang lemah serta tidak mempunyai daya dan upaya. Tidak hal yang bisa dilakukan oleh manusia tanpa ada pertolongan serta kehendak Allah SWT. Tetapi lantaran karakter sombong manu….

Cara-cara Memimpin Hati – Usaha Taqwa

Diterbitkan pada Sunday, 18 September 2016 Pukul 12.24

Lain orang lain hatinya, maka lain pulalah minat dan kegemaran beramal. Ada orang seronok dengan zikir ‘alhamdulillah’. Maknanya bila sebut ‘alhamdulillah . Assalamu’alaikum Warahmatullah Wabarakatuh.Marilah kita bersama-sama menundukkan kepala kita, membuka hati kita, membuka fikiran kita….bermunajat kepada Allah Swt dan berterima kasih yang setulus ha….

Topik: Doa Ilustrasi Khotbah

Diterbitkan pada Sunday, 18 September 2016 Pukul 19.48

Pengaruh Doa. Nats : Doa orang yang benar, bila dengan yakin didoakan, sangat besar kuasanya (Yakobus 5:16) Bacaan : Yakobus 5:13-20. Bertahun-tahun para peneliti . MAKNA DOA Kata ad-du'a (yang diserap ke dalam Bahasa Indonesia menjadi doa) mengandung makna: menyeru, memohon dan mengharap karunia dari Allah Subhanahu wa Ta'ala. MENGAPA SEORANG HAMBA HARUS BERDO….

Doa Penutup Slideshare.net

Diterbitkan pada Sunday, 19 January 2014 Pukul 6.57

1. Doa Penutup Audzubillahiminasy syaithannirrajim Bismillahirrahmaanirrahiim Alhamdulillahirabbil’alamin, hamdan yuwafi nikmahu Ya rabbana walakal hamdu . 9 Pada hari yang kedua puluh empat bulan itu berkumpullah orang Israeldan berpuasa dengan mengenakan kain kabung dan dengan tanah di kepala. 2 Keturunan orang Israel memisahkan diri dari semua orang….

Bertekunlah Dalam Doa

Diterbitkan pada Sunday, 29 December 2002 Pukul 6.58

Bersukacitalah dalam pengharapan, sabarlah dalam kesesakan, dan bertekunlah dalam doa! Tujuan pemberitaan saya pagi ini, yang sederhana dan mustahil menurut anggapan . “Berkorban apa saja” Ustaz Zali tidak habis-habis mengulang serangkap lagu P.Ramlee itu. Mungkin itu sahaja yang dia tahu. Aku ketawa di dalam hati. “Lagu zaman sekarang ni banyak syirik! Lagu P.Ra….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.