What's New?

cerita wayang mahabarata ing basa jawa

Werkudara Lahir Versi Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 14 February 2015 Pukul 1.52

Ana ing cerita wayang Mahabarata Werkudara Lahir Versi Bahasa Jawa diceritakake ana ing sawijining dina wektu para Kurawa lan Pandawa lungo plesiran menyang kali Gangga, Duryudana weneh pangan lan nginum dening Bima kang 

Cerita Wayang Lahirnya Sengkuni Dalam Bahasa Jawa...

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 10.31

Lebih menarik jika kita bisa menyimak kisahnya dalam cerita berbahasa jawa di bawah ini. Sengkuni utawa kang ana ing basa sansekerta diarani Shakuni iku sawijining tokoh antagonis jroning epik Mahabharata.

Cerita Kresna Dalam Wayang Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 13 August 2015 Pukul 2.00

kisah cerita krisna dalam wayang bahasa jawa di bawah ini dapat kita jadikan sebagai contoh cerita berbahasa jawa. Abiyasa Begawan lair ing sawijining pulo Alas Gajah Oya, sing mengko dadi Astinapura. Crita, nalika Cerita Wayang Mahabarata Bahasa Jawa Leluhur Pandawa Lan Kurawa Cerita wayang Mahabharata bahasa jawa leluhur Pandawa lan Kurawa menceritakan tentang leluhur Pandada Lima dan Para Kurawa yang menjadi tokoh utama d…

Cerita Wayang Mahabharata Bahasa Jawa Kanthi Lakon...

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 6.00

kisah mahabharata dalam wayang bahasa jawa dapat kita simak dari cerita wayang mahabharata bahasa jawa kanthi lakon prabu santanu. Amarga captivated dening dheweke kaendahan, Prabu Santanu ambruk ing katresnan. Dewi Gangga ana kekarepan kanggo dadi ratu ing kawontenan punapa mawon iya kanggo putrané, Prabu Santanu ngirim ora bakal pareng. Yen Prabu Santanu nyuwil janjine, banjur dewi Gangga bakal ninggalake. Amarga raos 

Cerita Wayang Mahabarata Bahasa Jawa Lengkap

Diterbitkan pada Tuesday, 26 May 2015 Pukul 10.52

Ing satunggaling ndalu, ketelung tiyang prajurit punika mateni sedaya tiyang kajawi gangsal tiyang Pandawa, Drupadi, uga Kreshna. Cerita Wayang Mahabarata Bahasa Jawa. Baca juga: Cerita Wayang Bahasa Jawa Arjuna. Wonten cerita 

Cerita Wayang Bahasa Jawa, Lahire Arjuna

Diterbitkan pada Friday, 13 February 2015 Pukul 18.45

Kumpulan cerita bahasa jawa pada kesempatan sore hari ini akan kembali membagikan sebuah kisah pewayangan dengan tema cerita wayang bahasa jawa lahire Arjuna, sedangkan lakon yang akan dikisahkan adalah lahirnya sang Arjuna. Dalam kisah ini banyak melibatkan Ora suwe dumadakan teka salah siji utusan saka Pandu kang anggawa warta yen Prabu Pandu nembe wonten tugas ndereke Basudewa tindak ana ing tlatah Mandura. Dewi Kunthi kang nembe mbobot 

Dongeng Fabel Bahasa Jawa Kancil Dadi Raja

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 17.00

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa Kisah dalam dongeng fabel bahasa jawa kancil dadi raja merupakan cerita yang sudah sangat terkenal di penjuru nusantara. Tokoh kancil Sawijining dina, nalika Kancil sing golek ngombe ing kali dumadakan krungu suara tangisan. . cerita wayang bahasa jawa · cerita wayang dalam bahasa jawa · cerita wayang mahabharata bahasa jawa 

0

Diterbitkan pada Wednesday, 12 August 2015 Pukul 16.08

Intimidasi Sengkuni marang Kurawa lan Pandawa Lima ing cerita wayang mahabharata berbahasa jawa sifat sengkuni marang Pandawa kang dadi salah sijining penyebab musuhani antara Pendawa Lima lan Kurawa.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -