cerita wayang mahabarata ing basa jawa

Gandrung Basa: Nyemak Cerita Wayang

Diterbitkan pada Monday, 13 January 2014 Pukul 8.36

wayang kulit uga diarani wayang purwa. Boboning crita wayang purwa kuwi epos mahabarata lan epos Ramayana. Crita iku asale saka India. Bareng crita wayang iku mlebu ing tanah jawa, para pujangga lan para wanasis 

Ebook

Diterbitkan pada Sunday, 2 March 2014 Pukul 3.26

Ebook cerita wayang " Mahabharata Kawedar no 09 September 1938 " karya Soetarta Hardjawahana R.M.. ebook cerita Mahabharata. ing dalem cariyos padalangan ringgit purwa ingkang kalampah ing tanah Jawi, kasebutaken manawi sang Kangsa punika putranipun Prabu Basudewa nata ing Mandura, ananging saestunipun sanes putranipun Sinuwun Mandura wau piyambak. karya R.M. Soetarta Hardjawahana -1938 - [cerita wayang]In "Bahasa jawa

Kumpulan Cerita Wayang: Arjuna

Diterbitkan pada Tuesday, 26 June 2012 Pukul 12.29

Hal ini dalam bahasa jawa disebut siwil. Saat bertemu dengan Arjuna lagi, Prabu Ekalaya kalah. Saat itu ia menyadari bahwa ia telah diperdaya, maka sebelum mati ia berkata akan membalas dendam pada Drona kelak 

Cerita Wayang Dewi Kunthi Dalam Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 29 November 2012 Pukul 20.44

Miturut Kitab mahabarata, Dewi Kunthi uga sing diarani Kunthinalibranta lan Dewi Prita yaiku kalebu Putri sing kepilih. Dewi Kunthi ngewujudake keturunan keluarga Yadama, putri Prabu Basukunthi, Raja ing Mandura.

Ebook

Diterbitkan pada Thursday, 21 November 2013 Pukul 23.35

Wicara Dora lan Wicara Temen Tumrap ing Dalem Sesrawungan. Related. Ebook “ Mahabharata Kawedar no.3 Taoen ka III Maart 1938 “ - RM Soetarta Hardjawahana - 1938 - [ ebook cerita wayang ]In "Bahasa jawa".

Jenenge Satriya Lan Satriyane Wayang Purwa Ing Basa Jawa

Diterbitkan pada Sunday, 26 January 2014 Pukul 0.57

Jenenge Satriya Lan Satriyane wayang Purwa ing basa jawa, sebuah artikel berita informasi terbaru yang sedang anda cari dan juga gratis download games atau software full version.

Cerita Wayang Pandawa Lima, Silsila...

Diterbitkan pada Friday, 8 August 2014 Pukul 12.26

SEMAKEN CRITA wayang ing NGISOR IKI . PANDAWA LIMA Sanadyan cerita Ramayana anane luwih dhisik nanging prayata kanggone wong jawa crita wayang mahabarata katone luwih digandrungi. Bab iki 

Cerita Wayang Mahabharata "pandu Dewanata"

Diterbitkan pada Sunday, 4 November 2012 Pukul 11.34

cerita wayang Mahabharata "PANDU DEWANATA". Berkas:Pandu-kl.jpg Versi Pewayangan jawa. Dalam pewayangan, tokoh Pandu (Bahasa jawa: Pandhu) merupakan putera kandung Byasa yang menikahi Ambalika, janda Wicitrawirya. Bahkan, Byasa Dr. ing. Bacharuddin Jusuf Habibie, mengapa saya memilih tokoh tersebut karena keduanya memiliki jiwa kepemimpinan dalam bidang ketatanegaraan yang hampir sama. Pandu Dewanata memiliki 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X