What's New?

cerita sakadang kuya jeung sakadang monyet bahasa sunda

Contoh Dongeng Bahasa Sunda "sakadang Kuya Silih...

Diterbitkan pada Saturday, 20 October 2012 Pukul 20.17

Contoh dongeng bahasa sunda "Sakadang Kuya Silih Duruk Jeung Maung" DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

Bring atuh Sakadang Monyét jeung Sakadang Kuya téh indit ka kebon patani. Barang tepi ka kebon, katémbong cabé pelak patani geus arasak mani bareureum euceuy. Sup duanana ka kebon. Sakadang Kuya moncor kana pager, 

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 12.34

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei anu alus tur kuat ke lamun geus anggeus Jadi jalma kudu getol kos sakadang Kuya tapi tong gampang putus asa jeung tong bodo. Jeung kudu daek babantu ka batur kos sakadang 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Cerita Dongeng Sunda,Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak Sasatoan Terbaru, Dongeng sunda cerita binatang. Kacaritaheun sakadang monyet jeung sakadang kuya keur sarare disisi hutan deukeut walungan, dina tangkal kiara.

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Dongeng Sunda. Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Kulantaran kitu,tuluy manehna bebeja ka Sakadang Monyet,menta tulung.Omongna "Sakadang Monyet,kami manggih tangkal cau nu buahna geus asak,tapi hanjakal teu bisa naek, cing tulungan pangalakeun, engke paparon" Hade,"tembal Sakadang Monyet."Di mana?" Tuluy maranehna arindit Biografi Bahasa Sunda Jenderal Sudirman. JENDERAL SUDIRMAN Biografi jenderal Sudirman. Jenderal Sudirman salah 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 14.20

Kitu jeung kitu baé. Sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, Sakadang Kuya api-api ngurihit ménta cau ka Sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Uing mah meni hayang ngasaan!” Sakadang Monyét teu Kamus Basa Sunda Online. Kamus Basa Sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah ini : 

D'seuhah Da Lada Restorant

Diterbitkan pada Saturday, 18 August 2012 Pukul 9.45

Sesungguhnya kata Seuhah Da Lada adalah kata-kata yang berasal dari bahasa Sunda yang diilhami oleh cerita Parahyangan, yaitu ketika Sakadang Monyet dan Sakadang Kuya (kura-kura) memakan buah cabe di kebun petani.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -