What's New?

cerita sakadang kuya jeung sakadang monyet bahasa sunda

Phri Bandung Barat

Diterbitkan pada Saturday, 18 August 2012 Pukul 16.45

Sesungguhnya kata Seuhah Da Lada adalah kata-kata yang berasal dari bahasa Sunda yang diilhami oleh cerita Parahyangan, yaitu ketika Sakadang Monyet dan Sakadang Kuya (kura-kura) memakan buah cabe di kebun petani.

Si Kabayan, Identitas Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 16 February 2011 Pukul 18.49

Dongeng fabel (dongeng binatang), yaitu dongeng yang diperankan oleh tokoh-tokoh binatang. Contoh: Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet. Dongeng biasa, yaitu dongeng yang tokoh-tokohnya manusia tetapi tidak 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Saturday, 21 March 2015 Pukul 5.21

Bring atuh Sakadang Monyét jeung Sakadang Kuya téh indit ka kebon patani. Barang tepi ka kebon, katémbong cabé pelak patani geus arasak mani bareureum euceuy. Sup duanana ka kebon. Sakadang Kuya moncor kana 

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 19.34

“Anu matak sakadang Monyet lain sakali wae kacilakaan imah teh bareto kabawa angina. Kudu kumaha akalnanya supaya imah awet?” cak sakadang Kuya! Sakadang Monyet ngajawab, “gampang atuh, ngarah imah ulah cilakamah dibawa bae, ulah ditinggalkeun. Pek ngieun dei anu alus tur kuat ke lamun geus anggeus Jadi jalma kudu getol kos sakadang Kuya tapi tong gampang putus asa jeung tong bodo. Jeung kudu daek babantu ka batur kos sakadang 

Contoh Dongeng Bahasa Sunda "sakadang Kuya Silih...

Diterbitkan pada Sunday, 21 October 2012 Pukul 3.17

Contoh dongeng bahasa sunda "Sakadang Kuya Silih Duruk Jeung Maung" DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Sunday, 7 April 2013 Pukul 3.15

Sakadang kuya mah sare dihandap disela-sela akar, ari sakadang monyet mah sare dina dahan anu panghandapna, teu pajauh. maksud teh ngameh bisa bari ngobrol memeh sare, atawa bisa silih geuingkeun bisi aya nanaon. Dongeng Bahasa Sunda Kelinci jeung Domba Adu Dongeng Bahasa Sunda Peucang jeung Maung Dongeng Bahasa Sunda Monyet Hawek Dongeng Bahasa Sunda Sireum jeung Gajah Dongeng Bahasa Sunda Kadal Dongeng Bahasa Sunda Raja 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 23.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

Contoh Dongeng Sasatoan Bahasa Sunda, Sakadang Kuya...

Diterbitkan pada Tuesday, 5 March 2013 Pukul 15.49

Contoh dongeng sasatoan bahasa sunda, sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe Sakadang Kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau nu 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -