What's New?

cerita sakadang kuya jeung sakadang monyet bahasa sunda

Dongeng Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 15 December 2013 Pukul 6.48

Dongeng Sunda. Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Kulantaran kitu,tuluy manehna bebeja ka Sakadang Monyet,menta tulung.Omongna "Sakadang Monyet,kami manggih tangkal cau nu buahna geus asak,tapi hanjakal teu bisa naek, cing tulungan pangalakeun, engke paparon" Hade,"tembal Sakadang Monyet."Di mana?" Tuluy maranehna . Kepustakaan Jawa | Kitab Cerita dan Dongeng Bahasa Jawa Kuno · Sejarah Budaya Pendidikan di Jawa Barat | Bunga Rampai 

Dongeng Bahasa Sunda Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Friday, 6 February 2015 Pukul 16.45

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak Cau - Kebanyakan dongeng bahasa sunda mengambil tema binatang atau dalam bahasa sunda berarti sasatoan. Ada dongeng bahasa sunda yang bercerita tentang kura-kura atau dalam 

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Anak

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 20.15

Dan Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda Lucu Si Kabayan 2 ada Dongeng Si Kabayan Ngalamun, Si Kabayan Pasea, Si Kabayan Ngala Peucang. GAGAK HAYANG . Sakadang Kuya jeung Sakadang Monyet Ngala Nangka Kacaritaheun 

Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti...

Diterbitkan pada Tuesday, 21 July 2015 Pukul 7.00

Home bahasa sunda dongeng leleson Dongéng Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét: Mimiti Sosobatan . Basa Purbasora ngajorag Galuh, Sanjaya keur cicing di Mataram jeung ninina Dewi Parwati, nu jadi raja.

Contoh Dongeng Bahasa Sunda "sakadang Kuya Silih...

Diterbitkan pada Saturday, 20 October 2012 Pukul 20.17

Contoh dongeng bahasa sunda "Sakadang Kuya Silih Duruk Jeung Maung" DINA hiji poé Sakadang Kuya ulin ka sisi basisir. Manéhna cicing handapeun tangkal kalapa, katebak ku angin laut. Aya ku nimat. Bakating ku genah, nepi ka 

Sahra: Cerita Basa Sunda Kuya Ngagendong Imahna

Diterbitkan pada Friday, 5 December 2014 Pukul 12.34

Nah ti haritamah imah sakadang Kuya teh sok dibabawa bae, digagandong. Rincian Dongeng: - Judulna : Kuya Ngagandong Imahna - Bahasana : Kasar - Palakuna : Sakadang Kuya jeung sakadang Monyet

Kumpulan Dongeng Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 March 2015 Pukul 5.14

Bring atuh Sakadang Monyét jeung Sakadang Kuya téh indit ka kebon patani. Barang tepi ka kebon, katémbong cabé pelak patani geus arasak mani bareureum euceuy. Sup duanana ka kebon. Sakadang Kuya moncor kana pager, 

D'seuhah Da Lada Restorant

Diterbitkan pada Saturday, 18 August 2012 Pukul 9.45

Sesungguhnya kata Seuhah Da Lada adalah kata-kata yang berasal dari bahasa Sunda yang diilhami oleh cerita Parahyangan, yaitu ketika Sakadang Monyet dan Sakadang Kuya (kura-kura) memakan buah cabe di kebun petani.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -