cerita sakadang kuya jeung sakadang monyet bahasa sunda

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

Ceuk sakadang kuya. Ngadéngé jawaban kitu, sakadang Monyét saré deui. Meni dug-ker. Ari sakadang kuya mah rada hésé kana saré deuina téh. Keur kitu, kadéngé Jang Onyé ngalindur. Cenah, “Ah, isukan mah rék ngala nangka. Diala ku sorangan, da sakadang kuya mah teu baé, lantaran beuteungna seubeuh teuing ku nangka. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/ Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Maling...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Ceuk Pa Tani bari ngudag sakadang Monyét. sakadang Monyét lumpat. Diténggor ku pangilang, teu beunang. Térékél sakadang Monyét naék kana tangkal asem, terus diuk dina dahan pangluhurna. Ari sakadang kuya mah teu bisaeun lumpat, nyumput kana dapuran cau. Manéhna ngarasa bungah, pédah geus bisa males kanyeri haténa basa ngala nangka jeung cau téa. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/ Kamus Basa sunda Online "Klik disini!"

_: Sakadang Kuya Jeung Monyet Melak Cau

Diterbitkan pada Sunday, 23 December 2012 Pukul 1.45

sakadang kuya jeung monyet Melak Cau. Jaman baheula sakadang monyet sosobatan jeung sakadang kuya , Hiji mangsa monyet ger-gero ka sakadang kuya. “sakadang kuya!” “Kuk!” “Di mana sakadang kuya the?” “Di dieu,handapeun 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Mimiti Sosobatan

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.21

“Keur naon sakadang kuya?” sakadang Monyét nanya. “Ah, keur kieu wé, keur moyan,” témbal sakadang kuya bari nelek-nelek sakadang Monyét, “Ké, uing mah asa kakara ningali anjeun. Anjeun téh anyar ka dieu nya?” “Enya,” témbal sakadang Monyét bari ngadeukeutan sakadang sakadang kuya jeung sakadang Monyét téh. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/ Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di 

Contoh Dongeng Sunda: Sakadang Kuya Jeung Sakadang...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 January 2011 Pukul 12.48

Contoh Dongeng sunda: sakadang kuya jeung sakadang monyet. Dina hiji poe sakadang kuya keur neangan kadaharan, tapi ti isuk mula tacan manggih nanaon. Ngahaeut ka tengah poe, manehna manggih tangkal cau 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyét Maling Cabé...

Diterbitkan pada Friday, 28 March 2008 Pukul 21.31

sakadang Monyét, dagoan!” sakadang kuya ngagorowok ménta tulung. Tapi sakadang Monyét teu maliré, teu ngalieuk-ngalieuk acan, terus lumpat gagalacangan dina tangkal kai. Ari sakadang kuya, puguh da teu bisa lumpat, leumpang ngadédod baé. Kerewek baé ditéwak ku Bapa Tani. .. Nopémber 2, 2011 pukul 12:33 pm. tos hampir punah dongeng kango barudak dina bahasa sunda, kukituna perlu ku urang dimumule titinggal sastra pujangga sunda.

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Ngala...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

Kitu jeung kitu baé. sakadang Monyét teu nyahoeun, da teu rurat-rérét ka handap. Bakating ku hayang buru-buru anggeus ngala cauna. Bari ngaweswes ngadaharan cau, sakadang kuya api-api ngurihit ménta cau ka sakadang Monyét. “Jang, cik atuh ménta cau téh. Hijiii wé. Uing mah ka jero leuweung, ninggalkeun sakadang kuya. from : http://dongeng-uing.blogspot.com/ Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di 

Sakadang Kuya Jeung Sakadang Monyet Melak...

Diterbitkan pada Saturday, 23 February 2013 Pukul 21.20

sakadang kuya!” “Kuk!” “Keur naon?” “Ah, biasa wé keur moyan,” témbal sakadang kuya anu keur cinutrung dina batu. “Ari tadi peuting saré di mana sakadang Monyét téh?” sakadang kuya malik nanya. “Di ditu, di deukeut kebon Pa Tani.” “Baruk? Naha Ujang teu sieun ku . from : http://dongeng-uing.blogspot.com/. Kirimkan Ini lewat Email BlogThis! Berbagi ke Twitter Kamus Basa sunda Online "Klik disini!" Sebagian terjemahan kata bisa anda dilihat di bawah 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X