cerita dongeng bahasa jawa lucu kancil lan baya

Dongeng Bahasa Jawa -cinderella

Diterbitkan pada Wednesday, 14 August 2013 Pukul 7.05

dongeng bahasa jawa. Ing sawijineng kerajaan, wonten bocah wadon kang elok parase lan becik atine. Deweke mau urip sareng biyung lan kakang-kakang tirine, amargo wong tuane sampun sedo. Ing griya kasebut deweke terus di dawuhi makaryo beresi gawean kang Demikianlah Kisah Cinderella pada zaman dahulu kala yang diakhir cerita cinderella hidup bahagia bersama sang pangeran selama-lamanya… dongeng bahasa jawakancil lan Merak.

Dongeng: Sang Kancil Dengan Buaya

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2009 Pukul 13.05

cerita Rakyat jawa Tengah: Terjadinya Kota Magelang (Bagian 2)In "cerita RAKYAT". dongeng: Putri yang Sempurna m.fadli.j. Okt 11, 2011 @ 12:47:32. mbak kata sy ,mah bagus cerita dongeng ny cerdik banget y kancil? apa ga kaya bayi yg ngomongnya tatatatatatatatatttttattatatata…. kan lucu banget tuh……… aq jd pengen cerdik dalam kebaikann…. Balas. muhammad ferda. Jun 07 . Nov 19, 2012 @ 11:28:00. Nunggu saya kursus bahasa korea ya :).

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Piwulang Basa Jawa Sma: Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Saturday, 14 August 2010 Pukul 9.36

Sejatine cerita rakyat iku ngemu surasa kang gedhe banget tumprap kanggo bocah-bocah, hususe kanggo pendidikan budi pekerti. Kayata cerita kancil karo baya, malin kundang lan liya liyane. Perangane cerita rakyat yaiku : 1. cerita fiksi a. Mite Yaiku dongeng kang ana hubungane karo alam A. Micara Nyritaake Pengalaman lucu Pengalaman iku guru sing paling apik. Ujar-ujar iku mau Nulis Wacana Argumentasi lan Persuasi. Nulis Wacana Argumentasi lan 

Kancil Dan Harimau ( Sabuk Dewa )

Diterbitkan pada Wednesday, 22 April 2009 Pukul 15.21

Tunggu Dulu Harimau, kalau kamu makan aku, kamu akan kehilangan cerita rahasia sabuk sang dewa, siapa yang memakainya akan bisa terbang dan kuat seperti dewa. Mau ngak bisa terbang dan kuat seperti dewa pasti 

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Saturday, 1 February 2014 Pukul 19.03

Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong lucu-lucu karo kancane. Menawa ketemu pitik-pitik liyane, Pitik Walik mesthi usaha gawe cerita lucu-lucu nganthek kancane pada ngguyu 

Kancil Karo Monyet (bhs Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 19 January 2012 Pukul 11.48

Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku 

Wong Jawa: Dongeng Atau Cerita Kancil Karo Asu Belang...

Diterbitkan pada Friday, 13 April 2012 Pukul 12.52

dongeng Atau cerita kancil Karo Asu Belang Dalam bahasa jawa. Pak wangsa duwe tegal timun saben dina dicolongi kancil pak wangsa nemu akal nggawe wong wongan dioser oseri pulut sekawit kancil wedi marga 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X