cerita dongeng bahasa jawa lucu kancil lan baya

Cerita Rakyat Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 10 December 2012 Pukul 12.50

Terimakasih Atas Kunjungannya :-) Thanks For Visit My Blog Iwit Bajing lan Tikus Cilik Iwit si bajing sing manggon ing wit klapa pinggir dalan gedhe sedhih atine. Geneya? Sebab dheweke durung duwe pasedhiyan pangan 

Wong Jawa: Dongeng Atau Cerita Kancil Karo Asu Belang...

Diterbitkan pada Friday, 13 April 2012 Pukul 12.52

dongeng Atau cerita kancil Karo Asu Belang Dalam bahasa jawa. Pak wangsa duwe tegal timun saben dina dicolongi kancil pak wangsa nemu akal nggawe wong wongan dioser oseri pulut sekawit kancil wedi marga 

Dongeng Bahasa Jawa -cinderella

Diterbitkan pada Wednesday, 14 August 2013 Pukul 7.05

dongeng bahasa jawa. Ing sawijineng kerajaan, wonten bocah wadon kang elok parase lan becik atine. Deweke mau urip sareng biyung lan kakang-kakang tirine, amargo wong tuane sampun sedo. Ing griya kasebut deweke terus di dawuhi makaryo beresi gawean kang Demikianlah Kisah Cinderella pada zaman dahulu kala yang diakhir cerita cinderella hidup bahagia bersama sang pangeran selama-lamanya… dongeng bahasa jawakancil lan Merak.

Kancil Dan Harimau ( Sabuk Dewa )

Diterbitkan pada Wednesday, 22 April 2009 Pukul 15.21

Tunggu Dulu Harimau, kalau kamu makan aku, kamu akan kehilangan cerita rahasia sabuk sang dewa, siapa yang memakainya akan bisa terbang dan kuat seperti dewa. Mau ngak bisa terbang dan kuat seperti dewa pasti 

Piwulang Basa Jawa Sma: Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Saturday, 14 August 2010 Pukul 9.36

Sejatine cerita rakyat iku ngemu surasa kang gedhe banget tumprap kanggo bocah-bocah, hususe kanggo pendidikan budi pekerti. Kayata cerita kancil karo baya, malin kundang lan liya liyane. Perangane cerita rakyat yaiku : 1. cerita fiksi a. Mite Yaiku dongeng kang ana hubungane karo alam A. Micara Nyritaake Pengalaman lucu Pengalaman iku guru sing paling apik. Ujar-ujar iku mau Nulis Wacana Argumentasi lan Persuasi. Nulis Wacana Argumentasi lan 

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ “Anggonku seneng dandan lan ngupakara kaendahan iki mung wujud rasa syukurku marang Gusti!” bacute tanpa linandhesan rasa umuk.“Supaya wuluku bisa dadi kaya wulumu, piye carane?” pitakone kancil. “Tangeh lamun, Cil! Aku-kowe ki mung 

Dongeng: Sang Kancil Dengan Buaya

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2009 Pukul 13.05

Mbak kata sy ,mah bagus cerita dongeng ny. Balas · Sjamsir Sjarif cerdik banget y kancil? apa ga kaya bayi yg ngomongnya tatatatatatatatatttttattatatata…. kan lucu banget tuh……… aq jd pengen cerdik dalam kebaikann…. Balas. muhammad .. Menerima order naskah buku anak fiksi/nonfiksi -naskah remaja fiksi/nonfiksi- artikel berbagai tema Menerima order editing naskah bid bahasa, ips, sosial, humaniora, fiksi, nonfiksi (hubungi lina call/sms 085697602414) 

Kancil Karo Monyet (bhs Jawa)

Diterbitkan pada Thursday, 19 January 2012 Pukul 11.48

Biyen nalika eyang esih urip, lan aku esih alit, nanging saiki eyang uwis seda. Meh saben , nalika arep mapan turu, eyang mesti nyeritakaken cerita, mbuh kue cerita sejarah jamane perang utawa dongeng kewan. Saiki aku 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X