What's New?

cerita bahasa jawa kancil

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Friday, 31 January 2014 Pukul 8.02

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong lucu-lucu karo kancane. Menawa ketemu pitik-pitik liyane, Pitik Walik 

Dongeng Timun Mas Dalam Bahasa Jawa Terbaru

Diterbitkan pada Monday, 16 February 2015 Pukul 22.33

Cerita Kancil, Dalam Bahasa Jawa Si Kancil Nyolong Timun Bagi kamu yang sedang mencari cerita, naskah drama, legenda, cerpen maupun dongeng dalam bahasa jawa d Cerkak Bahasa Jawa, Panut Bocah Angon Wedhus Kang 

Menambah Pengetahuan: Cerita Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 16 May 2015 Pukul 13.01

Cerita Bahasa Jawa. KANCIL KARO MACAN LAN ULO. Ing sawijining dino, kancil mlaku-mlaku mlebu alas karo nyanyi-nyanyi, dheweke mlaku adoh nganti tekan tengah alas golek woh-wohan kesenengane. Tekan tengah 

Kancil Nyolong Timun ( Cerita Dalam Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.05

Kancil nyolong timun ( Cerita Dalam Bahasa Jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. Ing sawijining ing desa Dadapan urip keluwarga mbok Randa Dadapan karo anake wadon sing jenenge Menur. Bojone wis mati sepuluh 

Cerita Lucu Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Sunday, 14 September 2014 Pukul 7.33

Cerita Pendek Bahasa Jawa: Kucing Sing Pinter Ngalembana. Cerita Cekak Bahasa Jawa: Tukang Golek Kayu sing Ragu-ragu; Cerita Cekak Lucu Bahasa Jawa: Jaran Putih Pak Kadus; Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil lan Pitik Walik.

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Kancil lan Baya Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge Cerita Jawa : Kancil lan Baya. Posted in Bahasa Jawa, Education, Sastra by David Adi Nugroho 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa...

Diterbitkan pada Sunday, 14 September 2014 Pukul 15.18

Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dewe-dewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane 

Wayang Kulit Kancil (kesenian Tradisional Suku Jawa...

Diterbitkan pada Saturday, 9 May 2015 Pukul 22.41

Tidak menutup kemungkinan dalang menggunakan bahasa campuran, yakni bahasa jawa yang diselingi bahasa Indonesia. Dewasa ini wayang kancil yang tokoh-tokohnya adalah Cerita wayang kancil kerap kali mengeksplarasi sejumlah fabel jawa, umpamanya Serat Kancil Amongsastro yang ditulis kiai Rangga Amongsastro, seorang pujangga pada pemerintahan Paku Buwana V di Surakarta. Atau sejumlah cerita seperti Sekar Kancil Kridamartana dan Serat 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -