What's New?

cerita bahasa jawa kancil

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Friday, 31 January 2014 Pukul 8.02

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong lucu-lucu karo kancane. Menawa ketemu pitik-pitik liyane, Pitik Walik 

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Kancil lan Baya Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge Cerita Jawa : Kancil lan Baya. Posted in Bahasa Jawa, Education, Sastra by David Adi Nugroho 

Di Balik Cerdik Licik Si Kancil

Diterbitkan pada Friday, 30 January 2015 Pukul 18.17

Kendati telah lama menjadi folklor yang dituturkan secara lisan, kisah si Kancil baru dibukukan pada abad ke-19. “Semua versi cerita kancil berbahasa Jawa, ceritanya dapat dilihat sebagai suatu siklus yang menceritakan 

Kancil Nyolong Timun ( Cerita Dalam Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.05

Kancil nyolong timun ( Cerita Dalam Bahasa Jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. Ing sawijining ing desa Dadapan urip keluwarga mbok Randa Dadapan karo anake wadon sing jenenge Menur. Bojone wis mati sepuluh 

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 8.02

Rugi rasane adoh-adoh tekan Bantul ora ngrasakke gurihe bakso. Weruh Kancil mlebu ning warunge, enggal-enggal Mbak Dewi ngruruhi duniashinichi.blogspot.com. "Woooo kowe tho Kancil. Mrene-mrene mlebu ndene. Wiwit wingi ana udan awu amarga Gunung Kelud njeblug. Wis kowe leren kene ndisik, Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik Walik sing seneng ngomong 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 April 2015 Pukul 12.33

Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulune katon edi, gawe resep kang padha nyawang. Mula ora sithik tangga-teparo padha mara nyang omahe Merak saperlu sinau ngadi busana lan ngadi salira.“Aku pengin supaya 

Contoh Cerita Fabel Bahasa Jawa ( Kancil Nyolong Timun...

Diterbitkan pada Thursday, 23 May 2013 Pukul 16.14

Contoh cerita fabel bahasa jawa ( kancil nyolong timun). Kumpulan soal Bahasa Indonesia kelas 6 SD- dari bank soal untuk views: 27532 posted: 2/3/2010 language: Indonesian pages: 123. Untuk kesekian kalinya Randy 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa...

Diterbitkan pada Sunday, 14 September 2014 Pukul 15.18

Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dewe-dewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -