cerita bahasa jawa kancil lan gajah

Sepdhyo Wahyu's Blog: Contoh Pidato Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 29 November 2011 Pukul 10.05

Kali ini saya akan mengepostkan tentang pidato bahasa jawa. Semoga post saya ini bisa membantu mengerjakan tugas Kagem kulo, lingkungan ijo berarti kulo saget main lan seneng-seneng karo konco-konco, manas wonten ngisore srengenge tanpo kuawatir kulit dadi ireng. Kelas dadi nyaman kanggo sinau lan muleh . Certia bahasa jawa Fabel - kancil lan Baya. MENGUAK KISAH JOHN TITOR - MANUSIA 2036. 69374. CONTOH PIDATO bahasa jawa 

Dongeng Bahasa Jawa (kancil Dan Merak)

Diterbitkan pada Saturday, 7 January 2012 Pukul 14.26

Berikut cerita dongeng bahasa jawa dengan judul kancil dan merak, bagi adik2 yang dapat tugas dari Bapak / Ibu guru mencari dongeng berbahasa jawa, silakan langsung diot..eh di copy maksudnya.^_^ Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani, nanging ora bisa 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 16.04

Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih jembar, wit-wit gedhe ngadheg mejejer, sawah-sawah ijo royo-royo, omah-omah manungsa durung ngebaki dongeng bahasa jawa kancil , dongeng bahasa jawa , dongeng bahasa jawa kancil dan buaya , dongeng b jawa , dongeng kancil versi bahasa jawa ,.

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Certia Bahasa Jawa Fabel

Diterbitkan pada Monday, 6 February 2012 Pukul 15.54

Certia bahasa jawa Fabel - kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan.

Nilai Dalam Dongeng Kancil Lan Bango

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 15.00

Nilai Dalam Dongeng kancil lan Bango. (kancil dan Bangau). Sinopsis cerita Dalam bahasa Indonesia. cerita kancil dan Bangau menceritakan mengenai kisah persahabatan antara kancil dan Bangau yang mengalami masalah. Kanggone para Bango gampang wae mangan ing wadah iku. Mula kaya nasibe Bango mbiyen, si kancil mung keroncongan lan mangkel atine.” ” (bahasa jawa VII, 2003:16). Artinya “di hari lain si Bangau mengadakan pesta makan 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.01

kancil Karo Monyet ( cerita dengan bahasa jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Kancil Lan Pitik Walik Sing...

Diterbitkan pada Friday, 31 January 2014 Pukul 8.02

cerita Cekak bahasa jawa: kancil lan Pitik Walik sing rumongso kudu lucu. Mbak Dewi, juragan Bakso Bangjo nduwe Pitik TwitterShare to FacebookShare to Pinterest. Label: blog bahasa jawa, cerita cekak bahasa jawa, dongeng sang kancil, jogja citizen journalism Alkisah Sang kancil yang baru saja diangkat jadi raja hutan kedatangan serombongan gajah yang bertamu sambil membawa anak mereka yang sakit Dari Kartu Lebaran, Penemu Kertas, sampai 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X