What's New?

cerita bahasa jawa kancil lan gajah

Cerito Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Friday, 23 November 2012 Pukul 7.31

Cerito Kancil Lan Merak - Cerito Boso Jowo | Hallo semua kembali ini cerita dari kisah dua binatang yang cerdik dan indah yaitu Kancil dan Merak dalam sebuah dongeng berbahasa Jawa. Berikut Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Dongeng Bahasa Jawa. Senajan akeh-akeh Merak anggone ngandhani, nanging ora bisa mbendung pepenginane Kancil nduweni wulu kaya wulu Merak.

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 4.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 3.01

Kancil Karo Monyet ( cerita dengan Bahasa Jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. Kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 6 April 2013 Pukul 10.11

mengkono?" pitakone kancil. wedhus banjur nyeritakake kahanan kang dialami dining anak-anake. dheweke cerita menawa anak-anake kerep diaprani kethek karo macan. kethek kondo yen… DONGENG BAHASA JAWA. KANCIL KARO MACAN. Sawijinig dina kancil lagi ngenam pikir ing pucuk gumuk. Dumadakan ana wedhus kang nyedhaki kanthi ambekan ngos-ngosan. “Lo kowe. Geneyo kowe nganti ngos-ngosan mengkono?” pitakone kancil. wedhus 

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 13.11

Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi Jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih jembar, wit-wit gedhe ngadheg mejejer, sawah-sawah ijo royo-royo, omah-omah manungsa durung ngebaki lemah. dongeng bahasa jawa kancil , dongeng bahasa jawa , dongeng bahasa jawa kancil dan buaya , dongeng b jawa , dongeng kancil versi bahasa jawa ,.

Kumpulan Dubbing Iklan Berbahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 29 June 2015 Pukul 21.49

DAN's Blog - Berikut merupakan beberapa contoh iklan berbahasa jawa hasil dubbing anak XI TKJ 2 SMK 7 Semarang TP. 2014/15 Sekian semoga bermanfaat bagi kita semua..

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil Lan Pitik Sing...

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 1.02

Cerita Cekak Basa Jawa: Dongeng Kancil lan pitik sing rebutan endog Label: blog bahasa jawa, cerita cekak bahasa jawa Cerita Lucu Bahasa Jawa: Pitik Mogok Mangan Pantun Idul Fitri Bahasa Jawa - Peribahasa.

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Monday, 2 March 2015 Pukul 22.36

Kancil lan Baya. Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan wiwit wingi? . ing ngisor iki: Maskumambang. Gambaraké jabang bayi sing isih ono kandhutané ibuné, sing durung kawruhan lanang utawa wadhon, Mas ateges durung weruh lanang utawa wadhon, kumambang ateges… In "Bahasa Jawa

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -