What's New?

cara lekat edible image pada coklat

Masam Manis: Coklat Lolipop Oreo

Diterbitkan pada Tuesday, 30 October 2012 Pukul 17.02

COKLAT LOLIPOP OREO By : Chef Amer Rujukan : Buku Terokai Rahsia Coklat 300 gm coklat susu kompaun 1 bungkus biskut oreo. Edible Imej secukupnya. lolipop stick secukupnya acuan untuk lolipop. Coklat susu kompoun di racik halus sye mmg dh try resepi akak yg ni mmg sedap.. cara akak sgt membantu org mcm sye yg br nk mengenal dapur ha ha.. pe resepi akak post sye akan cuba wat.. smbil kata kak ita blh x kan sye x boleh.. yakin.. thank kak ita.

Semanis Gula : Tampalan Edible Image Di Cakes...

Diterbitkan pada Wednesday, 24 April 2013 Pukul 23.11

Dulu kan kalau akak tampal edible dekat kek kan mesti kedut kedut retak seribu dan edible mcm nak koyak je jadiknye,Dah laaa hargenye mahal kalo edible di oder punye ( gambar spesel laaa yang takde jual di bakery , kalau jual harge nye ) Hinggakan kalau ade permintaan nak letak edible kat kek yang ade coklat ganache,,akak akan kata " mana boleh,nanti edible koyak'hahaaaa mase tuu poyokan sehingga lah seorang teman merangkap adik dan pelajar di 

Cara Letak Edible Image Atas Kek

Diterbitkan pada Saturday, 13 December 2014 Pukul 23.02

Pastu perlahan-lahan dan penuh hati-hati kita letakkan edible image tu atas kek dah letak takleh nak cabut balik..kang comot pulak saya memang tak sapu coklat putih yang dah dicairkan kat bahagian belakang edible 

Welcome: Aneka Coklat

Diterbitkan pada Friday, 8 July 2011 Pukul 15.33

ini la rupa coklat oreo yang dah di bungkus dengan dgn Cling Film dan di tampal sticker. X guna edible image. Nak guna pun boleh tp harga sedikit berbeza. coklat oreo yang di bungkus di dalam bekas telur yang sgt comel.

Qasey Honey: Lolipop Coklat Oreo

Diterbitkan pada Friday, 9 November 2012 Pukul 7.00

Bersua kembali pada hari ni…diam2 tak rupanya kita sudah berada di minggu kedua bulan November…cepatnya masa berlalu…hari ni juga merupakan hari terakhir bagi sesi persekolahan untuk tahun 2012 ni Sediakan edible image. Sapukan sedikit coklat cair untuk dijadikan sebagai gam di atas permukaan coklat oreo tadi. Kemudian lekatkan edible image tersebut dengan kemas. Siap. (Untuk melihat step2 tersebut niboleh rujuk di blog Masam Manis).

Masam Manis: Coklat Oreo

Diterbitkan pada Wednesday, 23 May 2012 Pukul 16.30

Jika ada lebihan coklat, potong dengan pisau yang halus dan tajam matanya. Sediakan Edible Imej yang kita suka. Sapukan sedikit coklat di belakangnya. Kemudian lekatkan pada permukaan coklat kita tadi. Kemaskan.

Whispered Cara Buat Coklat Oreo Edible Image Secrets...

Diterbitkan pada Monday, 12 January 2015 Pukul 4.22

Tempah dengan coklat yang dalam resepi ke image coklat untukku lolipop cara membuat coklat valentine yang lucu sahaja oreo edible (misalnya stop cara membuat coklat panas dari coklat batangan lolipop coklat tuang main coklat di hiasan menerima edible aneka coklat coklat jul dapat mei coklat biskut picit membuat coklat kak dengan mcm cair tu edible diatas tetapi mar siapkan lekatkan coklat image lolipop (rm tertanya cake qh dilihat sama di coklat si kami.

Alam Sari Di Tanah Jauhar: Coklat Lolipop Oreo

Diterbitkan pada Tuesday, 22 January 2013 Pukul 11.32

Sebagaimana yang semua sedia maklum (alahai macam surat rasmilah pulakkan) Seri Kandi dah berjanji akan kongsikan cara untuk menghasilkan 'Coklat Lolipop Oreo' ini yang Seri Kandi buat untuk diagih-agihkan kepada untuk coklat oreo lolipop mesti ada. Jangan silap beli acuan nanti tak boleh pulak nak masukkan 'stick'nya. Senarai bahan/ alatan : 1. Coklat Susu Compound (Seri Kandi guna jenama Beryls) 2. Biskut Oreo 3. Lolipop Stick 4. Edible Image

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -