cara lekat edible image pada coklat

Semanis Gula : Tampalan Edible Image Di Cakes...

Diterbitkan pada Wednesday, 24 April 2013 Pukul 23.11

Dulu kan kalau akak tampal edible dekat kek kan mesti kedut kedut retak seribu dan edible mcm nak koyak je jadiknye,Dah laaa hargenye mahal kalo edible di oder punye ( gambar spesel laaa yang takde jual di bakery , kalau jual harge nye ) Hinggakan kalau ade permintaan nak letak edible kat kek yang ade coklat ganache,,akak akan kata " mana boleh,nanti edible koyak'hahaaaa mase tuu poyokan sehingga lah seorang teman merangkap adik dan pelajar di 

Maem Enak: Tips Memasang Edible Kue Tart

Diterbitkan pada Sunday, 22 May 2011 Pukul 23.24

Sejak lama saya ingin sekali mengetahui cara memasang edible image pada kue tart. akhirny coba-caba cari di internet, eh ketemu. Nah,Berikut ini saya Berikan Tips dan cara menempelkan/memasang edible/foto pada kue 

Cake Decorating With Edible Image « Baking Project

Diterbitkan pada Wednesday, 12 September 2012 Pukul 18.46

Even though applying edible image to cakes and cupcakes ismon these days and taken for granted, you might be surprised that not everybody knows about edible image. A few of my students who are new in cake decorating are unsure on how to stick the edible image to . September 10, 2013 at 1:31 am. A'kum Kak..bagaimana cara Utk meletakkan EI pada ganache/choco topping pada cake pula?? EKIN says: March 20, 2013 at 6:09 pm. edible image x boleh 

Cara Memasang Edible Images

Diterbitkan pada Thursday, 5 July 2012 Pukul 10.47

Hi sahabatku. banyak yang bertanya bagaimana sich cara menempelkan edible image pada kue tart? jadi kami bantu Lepaskan dari plastic lekatnya, lalu poles bagian belakangnya dengan coklat putih leleh. Keringkan 

Masam Manis: Coklat Lolipop Oreo

Diterbitkan pada Tuesday, 30 October 2012 Pukul 17.02

Lekatkan atas coklat lolipop tadi. Dah siap!! Syafiqa said sye mmg dh try resepi akak yg ni mmg sedap.. cara akak sgt membantu mcm sye yg br nk mengenal dapur ha ha.. pe resepi akak post sye akan cuba wat.. smbil kata kak ita blh x kan sye x boleh.. yakin.. thank kak ita Nur Islam sye tlg jwb ye.. maaf jd kepochi jap.. edible image tu ade jual kat kedai jual brg kek.. mcm2 gmbr ade.. n dia blh dimkn.. dlm sekitar rm10 ade byk x ingat brp keping.. he he.

Masam Manis: Coklat Oreo

Diterbitkan pada Wednesday, 23 May 2012 Pukul 16.30

Tapi pada masa tu, ita tak tau lagi macam manalah cara nak membuatnya. Bila hari raya, ita nampaklah ramai orang jual coklat ni di pasaran. Makkkk.. Sediakan edible Imej yang kita suka. Sapukan sedikit coklat di belakangnya. Kemudian lekatkan pada permukaan coklat kita tadi Ohh alkisah tampal edible tu lepas coklat tu dah keras eh Ita? Selama ni,ingatkan, letakkan edible image, tuang sikit coklat, tekankan oreo, tuang balance coklat, ketuk bagi rata.

Faq: Cara Memasang Edible Image Di Atas Cake Hias...

Diterbitkan pada Monday, 27 September 2010 Pukul 18.05

Bagaimana sich cara menempelkan edible image pada kue tart? Nah, ikuti petunjuk ini yaa pertama gunting edible sesuai gambarnya. Lepaskan dari plastic lekatnya, lalu poles bagian belakangnya dengan coklat putih 

Masam Manis: Birthday Kek Kanak-kanak

Diterbitkan pada Monday, 22 July 2013 Pukul 15.46

Makan donut ketika itu.. Donut untuk birthday girl pastilah lebih istimewa daripada yang lain.. menjerit ita kesukaan bila donut ita mak buatkan sebesar kuali.. waa keseronokan itu.. melupakan ita pada kek ulang tahun, lilin dan nyayian happy birthday. Bagi kaedah ini tidak sesuai untuk tulisan kerana huruf tersebut akan terbalik bila coklat di terbalikkan nanti. Ini pula adalah contoh 2 jenis kek yang berbeza yang menggunakan edible image. Kek pertama 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X