What's New?

cara lekat edible image pada coklat

Maem Enak: Tips Memasang Edible Kue Tart

Diterbitkan pada Sunday, 22 May 2011 Pukul 16.24

Sejak lama saya ingin sekali mengetahui cara memasang edible image pada kue tart. akhirny coba-caba cari di internet, eh ketemu. Nah,Berikut ini saya Berikan Tips dan Cara menempelkan/memasang edible/foto pada kue 

Cara Memasang Edible Images

Diterbitkan pada Thursday, 5 July 2012 Pukul 3.47

Hi sahabatku. banyak yang bertanya bagaimana sich cara menempelkan edible image pada kue tart? jadi kami bantu Lepaskan dari plastic lekatnya, lalu poles bagian belakangnya dengan coklat putih leleh. Keringkan 

Semanis Gula : Tampalan Edible Image Di Cakes...

Diterbitkan pada Wednesday, 24 April 2013 Pukul 16.11

Dulu kan kalau akak tampal edible dekat kek kan mesti kedut kedut retak seribu dan edible mcm nak koyak je jadiknye,Dah laaa hargenye mahal kalo edible di oder punye ( gambar spesel laaa yang takde jual di bakery , kalau jual harge nye ) Hinggakan kalau ade permintaan nak letak edible kat kek yang ade coklat ganache,,akak akan kata " mana boleh,nanti edible koyak'hahaaaa mase tuu poyokan sehingga lah seorang teman merangkap adik dan pelajar di 

Masam Manis: Louis Vuitton Bag Cake Tutorial

Diterbitkan pada Thursday, 13 November 2014 Pukul 10.38

Ita guna warna coklat untuk dasar fondant. Kemudian ambil edible image dan lekatkan pada kek kita iaitu atas lapisan fondant tadi. Ok di sini kena hati-hati. Jika fondant kita tu dah basah tak payah letak gum ya.. sebab nanti 

Masam Manis: Coklat Lolipop Oreo

Diterbitkan pada Tuesday, 30 October 2012 Pukul 10.02

COKLAT LOLIPOP OREO By : Chef Amer Rujukan : Buku Terokai Rahsia Coklat 300 gm coklat susu kompaun 1 bungkus biskut oreo. Edible Imej secukupnya. lolipop stick secukupnya acuan untuk lolipop. Coklat susu kompoun di racik halus Lekatkan atas coklat lolipop tadi Nur Islam sye tlg jwb ye.. maaf jd kepochi jap.. edible image tu ade jual kat kedai jual brg kek.. mcm2 gmbr ade.. n dia blh dimkn.. dlm sekitar rm10 ade byk x ingat brp keping.. he he. Oct 31 

Faq: Cara Memasang Edible Image Di Atas Cake Hias...

Diterbitkan pada Monday, 27 September 2010 Pukul 11.05

Bagaimana sich cara menempelkan edible image pada kue tart? Nah, ikuti petunjuk ini yaa pertama gunting edible sesuai gambarnya. Lepaskan dari plastic lekatnya, lalu poles bagian belakangnya dengan coklat putih 

Cahaya Cinta Ku: Cerita Persiapan Besday Ain & Apis

Diterbitkan pada Wednesday, 25 January 2012 Pukul 1.26

Aku buat kek time org sibuk membuta.. buat 1 hari sblm nak sambut besday.. pastu dlm pada masa yg sama aku sibuk gak tanya jiran aku yg jual coklat lolipop.. Saje nak tau yg dia leh tak Edible Image. Memula aku nak hias simple mcm ni aje tp ain mintak aku tampal lg belen edible image yg bulat2 kecik tu kat keliling kek dia.. Aiseymennnnn, ckp le awal2.. org dah tabur coklat rice keliling baruuu sibuk bgtau nak mcm tu mcm ni.. haihhh.. Aku ikutkan ajelah sbb 

Masam Manis: Coklat Oreo

Diterbitkan pada Wednesday, 23 May 2012 Pukul 9.30

Jika ada lebihan coklat, potong dengan pisau yang halus dan tajam matanya. Sediakan Edible Imej yang kita suka. Sapukan sedikit coklat di belakangnya. Kemudian lekatkan pada permukaan coklat kita tadi. Kemaskan.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -