What's New?

cara cara pemasangan kipas siling

Cara Memasang Saklar Kipas Angin Gantung

Diterbitkan pada Thursday, 29 March 2012 Pukul 16.36

Pada bagian ke dua dari seri Cara Memasang Kipas Angin Gantung ini,kita akan bahas mengenai jalur pemasangan kabel dari Listrik utama menuju Kipas Angin Gantung melewati Saklar Speed atau Speed Switch.

Cara Pasang Kipas Siling Dan Lampu Downlight

Diterbitkan pada Tuesday, 29 October 2013 Pukul 1.32

Kipas KDK sehelai kawan dapat rm130. Yang susah buat kerja pasang lampu nie adalah buat marking. Kena check betul2, bila marking pasal takut bila dah tebuk, terkena tulang plaster siling. Mau berbakul jugak la sumpah 

Tutorial Cara Pasang Sendiri (diy) Kipas Siling |! Tutorial...

Diterbitkan pada Tuesday, 19 August 2014 Pukul 16.18

Dalam entri sebelum ini berkaitan kipas siling, sudah diterangkan tutorial cara untuk memasang penggantung (hook) kipas. Tutorial kali ini pula akan menerangkan langkah kedua iaitu bagaimana untuk pasang kipas siling.Ia akan 

Cara Tebuk Lubang Pada Dinding Batu (simen) Dan...

Diterbitkan pada Monday, 11 August 2014 Pukul 14.52

Cara Tebuk Lubang Pada Dinding Batu (Simen) Dan Pasang Wall Plug. Apabila Cara-cara lengkap seperti berikut. (Anda boleh klik pada . (14 comments). Tutorial Cara Pasang Sendiri (DIY) Kipas Siling - (14 comments) 

Isea Elektrik: Cara Membaiki Kipas Tak Hidup

Diterbitkan pada Wednesday, 13 November 2013 Pukul 13.13

Cara membaiki kipas tak hidup .Untuk membaiki kipas yang langsung tak hidup,kita perlu lakukan beberape pengujian,antaranya pengujian fius 13A,pengujian keterusan wayar,pengujian suis,pengujian motor kipas,pengujian thermo fius dan pengujian wayar bumi. Gambar Seterusnya kita perlu membuat pengujian keterusan kabel..korang pasang la balik penutup plat tu.. Sebelum tu korang bukalah . Camner nak test kipas siling yg blm dipasang? BalasPadam.

Cara Pasang Penyangkut (hook) Untuk Kipas Siling...

Diterbitkan pada Thursday, 19 June 2014 Pukul 12.33

Sebelum melakukan sebarang pemasangan penuh untuk kipas siling, perkara asas yang paling penting ialah, bagaimana kipas siling tersebut digantung.?. Ini kerana kebanyakan orang (yang tidak biasa melakukan pemasangan) akan 

Cara-cara Membaiki Kipas Siling.

Diterbitkan pada Thursday, 11 June 2015 Pukul 8.27

Baik,gambar di bawah ini menunjukan cara2 bagaimana untuk menukar kapasitor kipas siling. Sebelum kita mula (nagatif dan positif). Cara pasang balik kapasitor pada kipas,turutannya sama mcm korang mula2 cabut tadi.

Cara Memasang Kipas Angin Gantung

Diterbitkan pada Sunday, 4 March 2012 Pukul 1.25

Secara umum pemasangan kipas angin gantung atau Ceiling Fan tidak jauh berbeda dengan kipas angin dinding, namun yang terkadang membingungkan adalah tehnik pemasangan speed switch atau saklar pengatur 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -