What's New?

bahasa sunda seserahan nikah pihak panganten pameget

Seserahan

Diterbitkan pada Thursday, 15 July 2010 Pukul 7.10

Kukituna, kuayana ayat nu nembe, urang sadaya tiasa tepang antawis sim kuring khususna, umumna rombongan ti calon panganten pameget, sareng para sepuh ti pihak calon panganten istri. Kalih ti eta sim . Para wargi sadayana, alhamdulilah acara seren sumeren parantos wekasan ilaharna acara dilajengkeun kana akad nikah naming ayeunamah bade dilaksanakeun upacara adat sunda Ngeuyeuk Seureuh ku kituna mangga urang sadaya urang nyaksian.

Contoh Teks Mc Pernikahan Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 6 February 2014 Pukul 11.49

3. Seren sumeren ti 2 pihak calon panaganten - Panyerahan ti pihak calon panganten pameget ku: - Panampian ti pihak calon panganten istri ku : 4. Simbolisasi seserahan 5. Walimatul urusy /akad nikah *ku petugas KUA 6.

Runtuyan Acara Dina Akad Nikah Adat Sunda

Diterbitkan pada Friday, 1 March 2013 Pukul 7.59

Atas nami shahibul bait, sim kuring nyanggakeun haturan sumping, ka para tamu sadaya, disarengan ku kabingah nu taya hinggana, ku kasumpingan ibu-bapa sadaya, dugi ka rada sesah, ngarekana ku basa. Ka sesepuh ti rombongan calon panganten pameget, mangga nyanggakeun. SESERAHAN Nyerenkeun calon pipanganteneun pameget. Bismillaahirahman nirrahiim. Alhamdu lillaahil ladzi arsala rasuulahu lahu bil huda, wadinil haq, liyudh hirahuu 'alladiini kullihiiĀ 

Teks Pembawa Acara (mc) Resepsi Pernikahan Bahasa...

Diterbitkan pada Thursday, 16 December 2010 Pukul 5.27

Bagi yang ingin mencoba menjadi seorang MC, pada Artikel kali ini saya akan berbagi teks sederhana untuk MC resepsi pernikahan dalam bahasa sunda. Teks kali ini SESERAHAN. Bismillahhirrahman nirahim. Para hadirin, miwah para tatamu sadayana, khususna ka calon panganten pameget miwah rombongan, bawi raos emutan pribados, pamali mun dilami-lami, teu kedah dilila-lila, nu dianti-anti ti tatadi,di dago-dago ti bareto, ayeuna parantos nyampak.

Pidato Seren Sumeren Panganten Pameget

Diterbitkan pada Sunday, 27 February 2011 Pukul 2.42

PIDATO NYERENKEUN PANGANTEN PAMEGET (TIPE 1) Maha Agung, ngahaturkeun rebu-rebu nuhun laksa keti kabinghan kapalawargi didieu wirehna sim kuring parantos gasik ditampi enggal-enggal ditarima, dipapag di hiap-hiap ku basa anu endah someah, diawur ku kembang tanjung paselang kembang kananga, malati nu jadi saksi, . sim kuring kantos nguping pidato seserahan panganten nu islami, contona nyukcruk galur ajaran para rosul, ngaguar ajaran al qur'an.

Conto Panata Acara Serah Terima Akad Nikah Panganten

Diterbitkan pada Saturday, 16 November 2013 Pukul 8.03

Ngarumat, ngaruwat, ngamumule, basa indung, mugia ki sunda nanjung apanjang apunjung. Bubuka 2.Ngaosken ayat suci Al-Qur'an 3.Sholawat Nabi 4.Sambutan/Seserahan ti Pihak Calon Panganten pamaget 5. Panampian ti Pihak Calon Panganten Istri 5. Akad Nikah 6. Sungkeman 7. Panutup/do'a 8. Saweran Konsep Omongan : Hadirin, Alhamdulillah nembe parantos resmi Calon Pihak Panganten Pameget macakeun akad nikah kalayan lancar.

Babasan Pamasrahan Pengantin

Diterbitkan pada Tuesday, 23 April 2013 Pukul 6.13

BABASAN PAMASRAHAN BAKAL PANGANTEN PAMEGET. Dupi anu kahiji ngadugikeun hatursewu panuhun, laksaketining kabingahan manah, ka kasih ati miwah ka kulawargi bakal panganten istri. ngagaris kana ing panggalih, langkung sahur bahe carek, aya basa kirang merenah, aya kecap kalepasan, pamugi bae sadayana, utamina pangersa sepuhna bakal panganten istri miwah sadaya kulawargi, mugi ageing cukup lumur pangapunten, neda jembarĀ 

Pernikahan Adat Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 5 January 2010 Pukul 8.00

Pernikahan Adat SundaPernikahan AdatPernikahan Adat Sunda. Pernikahan Adat Sunda rangkaian acaranya di mulai dari pembicaraan orang tua dari pihak kedua mempelai sampai acara yang dinamakan: muka panto (buka pintu). Bagi banyak orang Sunda, tahap-tahap proses adat pernikahan wajib Kelima, tahap Ngeuyeuk seureuh (opsional, jika ngeuyeuk seureuh tidak dilakukan, maka seserahan dilaksanakan sesaat sebelum akad nikah). Tahap ini dilakukan sebagaiĀ 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -