What's New?

bahasa sunda seserahan nikah pihak panganten pameget

Poy Rafael: Pernikahan Adat Sunda

Diterbitkan pada Wednesday, 4 May 2011 Pukul 13.21

Tahapan tina janten kabogoh tea,biasana,babakuna ti pihak istri,teu euweuheun ti pihak pameget oge,sok teras dipundut kadariaannana,supados enggal-enggal nyeureuhan. ngajak jangji pasini,pasang subaya. sepuhna ngawanti wanti baris Rupa rupa upacara samemeh akad nikah,diayakeun kalayan tartib,utamina di kulawarga calon panganten istri.nyaeta,pangaosan tawis syukuran,ngaras,ngebakan,ngeningan,ngeuyeuk seureuh jeung seserahan.

Contoh Naskah Protokol Resepsi Pernikahan ( Basa Sunda)

Diterbitkan pada Monday, 9 July 2012 Pukul 17.44

Seren sumeren ti 2 pihak calon panaganten. - Panyerahan ti pihak calon panganten pameget ku: - Panampian ti pihak calon panganten istri ku : 4. Simbolisasi seserahan. 5. Walimatul urusy /akad nikah *ku petugas KUA. 6.

Upacara Adat Pernikahan Sunda

Diterbitkan pada Friday, 2 January 2015 Pukul 17.11

Dalam upacara adat sunda, baik itu Sunda putri, sunda siger atau sukapura ketiganya mempunyai upacara adat yang sama kecuali pernikahan adat sukapura terdapat upacara adat ngaras kemudian diadakan tanya jawab antara kedua belah pihak keluarga calon mempelai dengan mewakilkan pada seseorang yang dianggap lebih banyak pengalamannya, biasanya di lakukan dengan bahasa siloka atau bahasa pujangga walaupun sebenarnya masing masing 

Runtuyan Acara Dina Akad Nikah Adat Sunda

Diterbitkan pada Friday, 1 March 2013 Pukul 14.59

Atas nami shahibul bait, sim kuring nyanggakeun haturan sumping, ka para tamu sadaya, disarengan ku kabingah nu taya hinggana, ku kasumpingan ibu-bapa sadaya, dugi ka rada sesah, ngarekana ku basa. Ka sesepuh ti rombongan calon panganten pameget, mangga nyanggakeun. SESERAHAN Nyerenkeun calon pipanganteneun pameget. Bismillaahirahman nirrahiim. Alhamdu lillaahil ladzi arsala rasuulahu lahu bil huda, wadinil haq, liyudh hirahuu 'alladiini kullihii 

Contoh Teks Mc Pernikahan Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 6 February 2014 Pukul 18.49

3. Seren sumeren ti 2 pihak calon panaganten - Panyerahan ti pihak calon panganten pameget ku: - Panampian ti pihak calon panganten istri ku : 4. Simbolisasi seserahan 5. Walimatul urusy /akad nikah *ku petugas KUA 6.

Conto Panata Acara Serah Terima Akad Nikah Panganten

Diterbitkan pada Saturday, 16 November 2013 Pukul 15.03

Bubuka 2.Ngaosken ayat suci Al-Qur'an 3.Sholawat Nabi 4.Sambutan/Seserahan ti Pihak Calon Panganten pamaget 5. Panampian ti Pihak Calon Panganten Istri 5. Akad Nikah 6. Sungkeman 7. Panutup/do'a 8. Saweran Para wargi Bapa/Ibu hadirin sadayana, terutami para tamu ti pihak calon panganten pameget, sateuacanna sim kuring salaku panata acara ngahaturkeun wilujeng sumping saraeng hatur nuhun kana kasumpingannana Keluarga Besar calon 

Contoh Teks Mc Nikah Dalam Bahasa Sunda

Diterbitkan pada Friday, 16 November 2012 Pukul 14.12

SESERAHAN Bismillahhirrahman nirahim. Para hadirin, miwah para tatamu sadayana, khususna ka calon panganten pameget miwah rombongan, bawi raos emutan pribados, pamali mun dilami-lami, teu kedah dilila-lila, nu dianti-anti ti tatadi,di dago-dago ti bareto, ayeuna parantos nyampak. Sok sanaos sami surti, Para wargi sadayana, nembe sami-sami nyakseni gerentes kalbu kasepuhan ti pihak calon panganten pameget miwah rombongan. Lain lantung 

Seserahan

Diterbitkan pada Thursday, 15 July 2010 Pukul 14.10

Kukituna, kuayana ayat nu nembe, urang sadaya tiasa tepang antawis sim kuring khususna, umumna rombongan ti calon panganten pameget, sareng para sepuh ti pihak calon panganten istri. Kalih ti eta sim . Para wargi sadayana, alhamdulilah acara seren sumeren parantos wekasan ilaharna acara dilajengkeun kana akad nikah naming ayeunamah bade dilaksanakeun upacara adat sunda Ngeuyeuk Seureuh ku kituna mangga urang sadaya urang nyaksian.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -