What's New?

Cerita Kancil Lan Boyo

Dongeng Kancil Dan Buaya (kancil Lan Baya)

Diterbitkan pada Tuesday, 3 December 2013 Pukul 20.11

Prastawa iki kedaden ana ing zaman peteng dhedhet ning Bumi Jawa, ora ana pepadhang saliyane srengenge, lintang lan rembulan, dunya dikebaki tetanduran rungkut lan gedhe-gedhe, nalikane alas isih jembar, wit-wit gedhe ngadheg 

Nilai Karakter Dalam Dongeng Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Monday, 23 December 2013 Pukul 9.12

Merak adalah hewan yang memiliki bulu indah.Semua hewan di hutan mengagumi bulu indah Merak, termasuk Kancil. Setiap hari para hewan mengunjungi tempat tinggal merak untuk belajar dan menanyakan bagaimana 

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Jawa: Dongeng Kancil Karo Monyet

Diterbitkan pada Sunday, 11 January 2015 Pukul 22.15

Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni keuripan lah lakune dewe-dewe. Nanging ana siji kewan sing anane gawe drusila lan paling licik, arane 

Ijoo Berbagi Pada Semua: Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Wednesday, 15 December 2010 Pukul 11.52

Label: Cerita. Kancil rumangsa wis ora tentrem. Ing alas kono dadi buron kewan-kewan liyane. Wis akeh kewan sing diapusi. Ula, gajag, lan macan kebeh wis tau diapusi. Kabeh kancane diakon mateni yen ketemu Kancil. Mulaye Kancil 

Cerita Jawa : Kancil Lan Baya

Diterbitkan pada Tuesday, 3 March 2015 Pukul 5.36

Kancil lan Baya Ana ing sawijining dina, kancil mlaku-mlaku ana ing pinggir kali. Dheweke lagi susah mergane wetenge krasa luwe. Wis wiwit wingi kancil ora kelebon panganan babar pisan. Lho kok bisa kancil ora mangan 

Jenis Dongeng-bahasa Jawa

Diterbitkan pada Monday, 13 May 2013 Pukul 19.11

jenis dongeng-bahasa jawa. Jenis Dongeng. Fable : dongeng sing dadi jejere lakon arupo kewan. thuloda : kancil nyolong timun ,manuk glantik lan kancil karo boyo. Legenda : dongeng kang gegayuan karo dumadining alam kang critane 

Cerita Rakyat

Diterbitkan pada Friday, 26 December 2014 Pukul 11.55

Kayata crita kancil karo baya, malin kundang, lan liya-liyane. 1. Crita fiksi. a. Mite,yaiku dongen Tuladha : kancil nyolong timun, kancil karo boyo, kancil karo macan, gajah musuh semut, lsp. c. Legenda , yaiku dongeng 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -

x

Pasang iklan melalui perangkat Android Anda secara langsung. Klik disini untuk menginstall IklanGratiz Android.