What's New?

Proton Saga Taxi Dijual

New Proton Saga Bukan Mobil Taxi

Diterbitkan pada Wednesday, 18 February 2009 Pukul 8.09

Nama Proton selama ini kita kenal banyak digunakan oleh operator Taxi di Ibukota Jakarta. Namun khusus untuk Proton Saga kini akan segera naik derajat. New Proton Saga yang akan diluncurkan dalam waktu dekat ini tidak akan dilepas untuk dijadikan armada Taxi. "Kita tidak akan menjadikan New Proton Saga sebagai alat komersial Taksi," kata Marketing Communication PT Proton Edar Mau Dijual Berapa X-Trail Hybrid, Nissan? Jumat, 26/06/2015 11:28 

Distributor Shock Absorber-shockbreaker Mobil

Diterbitkan pada Tuesday, 20 May 2014 Pukul 15.42

GENESIS B-13 TAXI OPEL : RECORD, KADETT/DAEWOO, OPTIMA, VECTRA, BLAZER/MONTERA, ZAFIRA (MONROE ONLY) PEUGEOT : 304, 306, 405 SR NEW, 406, 504, 505, 605 (MONROE ONLY) PROTON : SAGA 

Teksi Proton Waja(m) Untuk Dijual.

Diterbitkan pada Monday, 5 May 2014 Pukul 16.46

permit teksi untuk disewa (9); sewa teksi (9); beli teksi terpakai (9); taxi sewa beli (9); permit teksi untuk dijual 2015 (9); permit kereta sewa untuk dijual (8); sewa teksi 2015 (8); sewa beli teksi saga blm (7); sewa permit teksi 

Proton New Saga Blm 1.6 Litre Campro Iafm

Diterbitkan pada Wednesday, 13 May 2009 Pukul 14.43

proton new saga blm 16 litre campro iafm limited edition saga baru versi 1600cc special edition. This Limited Saga Baru with 1600cc campro iafm engine is originally produced for Taxis but the different is it is not fitted with NGV and not painted with taxi design finishing. NEW SAGA BLM 1.6saga 1.6saga 1.6 litresaga barusaga reviewSales AgentVERSI. kdi. Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi.

Proton New Saga Blm & Persona Campro Iafm Test...

Diterbitkan pada Wednesday, 25 February 2009 Pukul 14.23

Basically, Proton New Saga BLM is an entry level model. It is the most affordable car produced by Proton with Campro . have test drive both car at your nearest Proton Showroom. During the test drive session, we saw some Saga BLM Taxi version with higher engine spec 1.6 Litre Campro IAFM with NGV. vs myvisaga vs personatanktechnologytest driveVVT. kdi. Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi.

Beli Mobil Bekas Eks Taksi…ada Beberapa Hal Yang Perlu...

Diterbitkan pada Wednesday, 30 May 2012 Pukul 13.47

6 Xsal Revolve. 30 Mei 2012 pukul 10:29 pm. temen ane beli ford laser eks taxi seharga 17 juta biaya benerinnya lebih dari 20jt…. kalu mau yg lebih murah lagi proton saga harga dibawah 12jt… Balas 21 Daniel Fz Comm. 17 Desember 2012 pukul 9:17 pm. saya ada hyundai excel taun 2003( ex taxi zebra surabaya ) klo masih kondisi hidup, plat kuning, n warna masih putih saya jual dengan harga 22,5jt.. minat hub 081703393472 / 081703057774 ( daniel ).

New Proton Saga Special Edition

Diterbitkan pada Wednesday, 8 July 2009 Pukul 7.43

For the engine, the new Proton Saga SE still using the 1.3 liter Campro IAFM engine that is found in the rest of the Saga BLM.Except for the 1.6 for the taxi.The SAGA SE is estimated to be sold at RM43,000 for manual and RM45,500 for the automatic variants respectively. It is now available for booking for RM500, but the Team KDI suka berkongsi info, tips, gambar kereta modified, bodykit dijual terkini, trend DIY modifikasi. Forum bincang mengenai masalah kereta, 

Campro Engine Cylinder Head

Diterbitkan pada Saturday, 3 November 2012 Pukul 15.43

KLTAXIDRIVER BLOG - KL & PJ Taxi Service . Proton gak yang selesaikan, yang aku hangin, aku plak kena bayar RM40 tuk servis tuh . dia yang tak bole nak selesaikan masalah enjin aku, aku dah bayar RM350 and aku still kena bayar lagi kat proton ?? Cilakak tol. Head lame jangan lupe amik balik sebab korang masih boleh hantar repair and jual balik head tuh untuk dapatkan pulangan. Ataupun berbeza-beza mengikut model sprt Saga, Waja, Exora?

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -