What's New?

Pasang Tile Sendiri

Progress 2: Pasang Tile

Diterbitkan pada Friday, 23 September 2016 Pukul 22.56

Alhamdulillah, proses pasang tile di dapur dan ruang depan di sliding door dah siap. Bersyukur sebab semuanya selesai. Tapi memang sakit hati dengan kontraktor yang buat.PEBBLE WASH DIY- DO IT YOURSELF ADVANTAGES OF PEBBLE WASH/ KELEBIHAN 'PEBBLE WASH' Natural material, thus soothing to your eyes/ Bahan semulajadi dan lebih . Hola. Hari tu akak ada kata nak share pasal tile dan autogate kan? So hari ni akak tunaikanlah janjinya. Plan nak buat outogate ni dah lama.tapi checklist tu terpaksa dipostpone dari tahun ke ta….

Bina Bungalow Sendiri: Memasang Tile

Diterbitkan pada Wednesday, 21 September 2016 Pukul 13.47

Dalam waktu yang sama dengan Baha mengecat papan lantai, Osman bersama adik dan abang iparnya sebagai pembantu memulakan proses memasang tile.Widaad's Family said terima kasih kepada saudara kerana berjaya membina blog membina rumah sendiri ini kerana banyak juga pengetahuan yang saya perilehi . Salam, Sambungan dari entry ni , sebenarnya tanpa sedar banyak hikmahnya yang berlaku, Tuhan makbulkan doa aku nak balik kampung dalam sedar tak sedar hakikatnya aku tak yakin sebenarnya nak mencari r….

Pengalaman Bina Rumah Sendiri

Diterbitkan pada Wednesday, 21 September 2016 Pukul 10.34

Inilah dia hasilnya setelah berhempas pulas menjadi kontraktor tak berdaftar menyiapkan rumah sendiri. Rumah biasa-biasa je. Tapi rasa puas hati dengan kualiti . iOS 10, kemaskini terbesar Apple pernah buat (ayat macam selalu dengar kan. hihihi) Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Jumpa lagi kita dalam artikel iOS mengenai iOS 10. Maaf kerana saya tidak boleh ….

Pengalaman Bina Rumah Sendiri: 8. Pasang Konduit Dan

Diterbitkan pada Wednesday, 21 September 2016 Pukul 5.47

Kerja membelah dinding dan pasang paip pvc ambil masa 2 hari. Wiring simple2 je nanti ni sebab tu sikit je. Beli paip PVC putih tu saiz 1/2" satu bundle, ada 50 . kredit pada XDA DevelopersAssalamualaikum dan Salam SejahteraBertemu kita lagi dalam topik iniROM HydrogenOS pada OnePlus 2, agak cemerlang dengan ketahanan baterinya tapi pada OnePlus 3, ketahanan ….

Belajar Pasang Tiles (rm20 Sahaja)

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

kos upah semakin mahal. tahukah anda, pemasangan tiles sendiri dirumah amat mudah. anda boleh lakukannya sendiri dirumah. hiasi rumah anda sekarang..  Alhamdulillah raya haji baru ni iaitu 12 September 2016 kami dah siap rasmi rumah baru, walaupun banyak kelengkapan belum ada, yang penting elektrik dan air .(kos TNB pemasangan baru rm 477  + 170)  ….

Diy: Memasang Jubin Dinding

Diterbitkan pada Thursday, 22 September 2016 Pukul 13.53

tahniah sdr Eizil kerana berjaya dgn projek DIY anda. Sy sgt bersetuju dgn anda kerana kata orang setiap langkah itu akan bermula dgn langkah pertama.. Assalamualaikum kepada semua pencinta kabinet dapur Sorry la kali ni agak lewat sedikit update..maklum ler bz dengan sambut raya aidil adhamana tak nyepogram korban byk laktolong tolong or….

Bina Rumah Sendiri Atas Tanah Sendiri

Diterbitkan pada Saturday, 24 September 2016 Pukul 15.09

Cara membina rumah sendiri Tunggu apa lagi JUAL LA. Ya token anda sebenarnya boleh di jual bila bila masa x semestinya tunggu 10 kali split atau berapa kali split . Alhamdulillah selesai sudah pemasangan kabinet dapur di taman bukit katil indah melakaapa yang buleh kami kata kan kali ni..PUAS..kerana kali lain sedikit dari yg lainAssalamualaikum kepada se….

Pengalaman Bina Rumah Sendiri: 19. Siap Rumah

Diterbitkan pada Thursday, 1 January 1970 Pukul 7.00

Inilah dia hasilnya setelah berhempas pulas menjadi kontraktor tak berdaftar menyiapkan rumah sendiri. Rumah biasa-biasa je. Tapi rasa puas hati dengan kualiti .

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

 

Situs IklanGratiz dapat terus berjalan karena adanya kontribusi iklan. Mohon nonaktifkan AdBlock/Opera Turbo agar situs ini dapat terus berjalan dan memberi manfaat bagi kita semua.

Setelah AdBlock dinonaktifkan, klik disini untuk menyegarkan halaman.

Terimakasih.