Pasang Tile Sendiri

Spekman: Tips Pasang Jubin (tile) Sendiri

Diterbitkan pada Saturday, 24 August 2013 Pukul 6.45

The subfloor must be sound enough to support tile. tile can be heavy and must be installed on a flat, rigid surface. Subfloors under tile should be no less than 1 inch thick. A flexing floor will cause cracks to show up in the grout 

Apabila Keyboard Menggantikan Pen: Tile Hall & Dapur

Diterbitkan pada Monday, 17 February 2014 Pukul 12.09

tile Hall & Dapur. Salam semua, Bulan lepas aku ade cite yang aku pasang tile kat dapur kan.Penat hokei..Penat tengok. Haha. Terpaksa memasak dalam keadaan dapur yang huru hare..Tapi hasilnye, aku memang puas hati.. =) Nak puji lelebih kang korang kate aku riak plak Kebetulan budak ofis aku ni memang serba bole, satu rumah die renovate sendiri, sampaikan pagar dan kitchen cabinet pon die buat sendiri..Aku sendiri tgk hasilnya, memang cantek gila 

Beli Buku Diy / Cerita Kontraktor Buat Tiles

Diterbitkan pada Sunday, 29 December 2013 Pukul 7.39

Buku yang Hubby nak beli, dok sibuk nak passng tile sendiri la ni. Cakap pasal pasang tile sendiri ni, saya fikir kenapa orang mat saleh suka DIY sendiri, sebab kita tau kualiti kerja kita sendiri, orang lain buat takut mungkin 

Works In Progress : Tile Dapur Dan Bilik Mandi

Diterbitkan pada Tuesday, 21 January 2014 Pukul 14.58

Tibe2 die kate esok die tak keje, boleh la die pasang tile dapur, sebab part yang tu paling mudah, tak yah alih2 barang sangat..Aku pon, ape lagi. wahhh byk blh jimat pasang sendiri ni..terbaekkk :). January 21, 2014 at 6:13 

Diy: Memasang Jubin Dinding

Diterbitkan pada Thursday, 15 December 2011 Pukul 6.53

Semoga sihat sejahtera hendaknya, pagi ini begitu nyaman di sini, hujan turun membasahi bumi, sudah hampir 2 minggu tidak tingga di rumah sendiri. Projek pemasangan jubin dinding bilik air bermua pada hari Sabtu lepas, seawal pagi sabtu selepas bersarapan dengan mak dan isteriku, aku pun pergi ke kedai jubin berdekatan, setelah memilih jubin yang sesuai, aku pun menelefon abang aku untuk bertanyakan berapa jumlah jubin yang perlu aku beli.

Animasi: Cara Memasang Tile / Jubin / Mozek / Keramik

Diterbitkan pada Wednesday, 6 April 2011 Pukul 6.28

Sesapa yang nak cuba-cuba pasang sendiri dah boleh buat dah, tanpa perlu contractor atau upah orang. Saya sendiri pun cam bancuh simen ari tu bukan pandai pun ikut pakat bedal ja alih alih siap dah cun.

Bina Bungalow Sendiri: Memasang Tile

Diterbitkan pada Monday, 15 July 2013 Pukul 11.17

Dalam waktu yang sama dengan Baha mengecat papan lantai, Osman bersama adik dan abang iparnya sebagai pembantu memulakan proses memasang tile. Harga upah yang agak munasabah oleh Osman berjaya 

Progress 2: Pasang Tile

Diterbitkan pada Wednesday, 18 April 2012 Pukul 12.07

Kami memang tak puas hati, salah pasang tile. Lambat pasang tile. Buat kerja delay seminggu. Itu la nak murah kan. Nasib kami terkena dengan orang begini. Sedih bangsa sendiri buat begini. Kalau tak boleh buat, cakap la 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X