What's New?

umpan terbaik patin

Resepi Umpan 2 Abuhafiz2006's Blog

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

stakat nih umpan ni saya guna memang berkesan la terutama ntok ikan patin, keli, rohu, jelawat, talapia, patin rohu pacu dll. Like this:Pendek kata, semua umpan ikan kolam Miracle ni makan. Pernah mula-mula dulu berumpankan dedak 929 tambah dengan roti perisa pandan, hasilnya ikan keli, ikan patin Memperkenalkan umpan yang berupaya menaikkan pelbagai jenis ikan di semua kolam pancing berbayar di sekitar negeri Perak. Amat sesuai bagi pelbagai jenis spesis ikan :Bersabar. Umpan anda pasti dimakan oleh patin. RESEPI UMPAN POWER P2 Bahan-bahan 1. Satu buku roti RM1.20 atau lebih sedikit mengikut harga setempat.Alhamdulillah, ikan ara @ rohu, patin, leekoh, kap rumput, tongsan, pacu, ikan ubi & lampam UMPAN IKAN TONGSAN KOLAM TERBAIK. Balas Padam. Tambah ulasan.Selalunya umpan yang disukai oleh ikan patin adalah roti yang disaluti disembur denang perisa pandan..

Umpan Mancing Galatama Dan Jackpot Ikan Patin Terbaik

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Umpan ikan Patin terbaik dalam pemancingngan Galatama Dan Jackpot Ikan Patin Dengan menggunakan Umpan Ongol Ongol: Persiapan Bahan Ongol-Ongol(cendil), bahan untuk patin 13.8kg dengan umpan roti+kelapa tempe assalamualaikum dan salam sejahtera. ramainya yang bertanya tentang umpan patin. ni saya bagi satu yang paling umpan patin v1 1.kelapa tua ambil santan 2. tempe sebiji yang baru 3. perisa pisang 3 titik campurkan bahan-bahan tadi. blender sampai jadi macam krim. masukkan dalam Umpan Pancing . Umpan pancing itu sangat beragam, sekali lagi tergantung model mancingnya, lokasi, target ikan dan peralatan yang digunakan. Umpan peletUmpan terbaik untuk pancing patin kolam, kolam ikan air tawar. photonesta.com.umpan ikan bawal umpan galatama lele musim hujan umpan bahwa waktu mancing terbaik adalah pada Kan tidak mungkin memancing mujair dengan kail patin dan .

Umpan Patin(greenbait) Facebook.com

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

umpan patin(Greenbait) is on Facebook. To connect with umpan patin Greenbait strawbarry and durian memang terbaik lahhh. Like · Comment · Share. Gustap Doang.Umpan ikan Patin terbaik dalam pemancingngan Galatama Dan Jackpot Ikan Patin Dengan menggunakan Umpan Ongol Ongol: Persiapan Bahan Onkelapa sawit yang sudah masak ranum dan baru dituai.. sawit dijadikan umpan terbaik untuk memikat ikan2 air tawar seperti ikan lampam,patin,kaloi,jelawat,Resep umpan cacing sudah tidak efektif lagi. Berikut resep umpan untuk mancing patin dan ikan tawar lainnya antara lain: Resep 1. Bahan:umpan patin(Greenbait). 27,994 sukaan · 1,507 berbicara tentang ini. Fresh Water Fishing Bait Umpan Kolam Air Tawar 淡水塘诱饵 Fish Species:Patin / Mekong /a). Dedak dan roti adalah antara umpan terbaik menjerat patin terutama patin kolam. Kalau patin sungai pula buah ara hutan, perut ayam dan gumpalan cacing menjadi .

Ramuan Terbaik Umpan Ikan Patin Aa+

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Cara-cara membuat umpan ikan patin.. Cara-cara membuat umpan ikan patin.. Skip navigation Upload. Sign in. Ramuan terbaik umpan ikan patin AA+ Parmie jb.Open Minda:http://baca-blogspot.blogspot.com Paparan Terbaik Open Minda Menerusi Mozilla Firefox,Opera, Google Chrome Dan Safari. Khamis, Umpan Ikan PatinAntara umpan yang tersenarai sebagai yang terbaik untuk memancing patin sungai ialah anak ikan hidup, 'Kegembiraan' bermula apabila patin besar menyambar umpan.Ikan Patin hampir menyerupai ikan Lele yang biasa mencari mangsa di dasar perairan dan memiliki sifat rakus. Kendati bisa menggunakan umpan cacing, namun adakalanya UMPAN PATIN Umpan Patin minyak busuk-1. Dedak rohu-direndam-2 scop 2. Palet merah-diblender-1 scop 3. Dedak ayam kuning halus-1 scop 4. Dedak merah bomb-286-1 scop 5.Salah satu umpan yang paling digemari oleh pemancing di dunia adalah sotong dan ia boleh digunakan secara seekor atau secara hirisan mahu pun hidup atau yang sudah mati.Masalah yang kerap dialami kebanyakan pemancing di kolam ialah keberkesanan umpan untuk patin dan tongsan UMPAN IKAN TONGSAN KOLAM TERBAIK..

Fish Hunter: Umpan Patin

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Sambungan daripada entry sebelum ini yang bertajuk Umpan Patin Abg Fabio Part I, waktu malam merupakan waktu terbaik untuk memancing ikan ini.Apakah Resepi Umpan Ikan Patin Terbaik Di Malaysia? Pertanyaan tentang Resepi umpan Ikan Patin sering menjadi permasalahan di kalangan pemancing Ikan patin yang dah Tetapi, apakah umpan yang paling sesuai dan amat digemari oleh spesies ini ? Sebenarnya tidak ada umpan khusus atau terbaik untuk mengumpan spesies ini.umpan jitu patin YG SERING SAYA PAKAI ada beberapa yg jitu; 1. Umpan Mancing Ikan Terbaik 11 Maret 2014 03.26. Pakai pelet STELLA juga yahud, Langsung saja pada pembahasan Umpan galatama ikan patin musim hujan yang ampuh dan tidak terlalu banyak maam bahnnya, bisa digunakan untuk mancing kolam, danau Umpan Mancing Ikan Patin-Banyak jenis ikan Makanya meracik sendiri umpan mancing ikan Patin paling jitu merupakan cara terbaik memancing dan mendaratkan ikan Patin..

Umpan Ikan Patin Dan Trik Memancingnya

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Umpan Ikan Patin dan Trik Memancingnya adalah judul yang cocok untuk atikel saya kali ini, begitu menggodanya tarikan ikan patin sehingga pemancing menyukai ikan yang UMPAN TERBAIK sebelum ini saya teleh memberi selepas banjir besar melanda kawasan batu pahat johor pada tahun 2007. sungai ini menjadi lubuk ikan patin.Umpan Ikan Patin Paling Ampuh Kategori: Flora dan Fauna. Memancing ikan adalah hal atau cara untuk menghilangkan segala penat dan stress yang melanda otak kita.Cara masak umpan lomba mancing galatama – youtube, Cara membuat umpan galatama ikan mas, patin, 4 Resep Umpan Terbaik untuk Mancing Ikan Lele;umpan sarden, untuk lele dan patin. So, bagaimana cara ngebuat sarden buat umpan? ikuti langkah-langkah di bawah: Buka sarden dan tuangkan pada sebuah wadah.Umpan adalah hal penting yang mempengaruhi keberhasilan memancing. Ada bermacam-macam species ikan air tawar, sehingga umpan yang dipakai pun bermacam-macam..

Pancing: Umpan Patin Pancingngail.blogspot.com

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Umpan Patin 1.Campuran dedak - Untuk biskut yang terbaik ialah gunakan biskut berasas kelapa (mudah didapati di kedai runcit) dan hancurkan hingga lumat menjadi Patin boleh dipancing sama ada umpan terdampar di dasar atau terampai pertengahan air. Umpan pilihan adalah perut ayam, dedak dan gumpalan roti.Resep Umpan Patin 1 Resep umpan patin jitu yang pertama ialah menggunakan ikan mas yang telah dikukus. Cara menyiapkannya mudah sekali. Sediakan beberapa ikan mas Umpan ini adalah terbaik untuk menjerat puyu, tanyalah orang tua di ceruk mana sekalipun, memang telur kerengga adalah umpan legend untuk menjinakkan ikan yang B. Umpan Mancing Patin paling ampuh dan jitu. 1. Pelet 999 / Growbes / 781 / LAJU + Pelet udang halus. 2. Pelet 48s Belut Keju Susu polosan. 3.Skodeng Umpan #08 - Umpan Roti Potato, Skodeng Umpan #06 - Umpan Masak Patin Mekong, Umpan Baung 1minit 14saat pacak, Skodeng Umpan #05 - Umpan Roti Pandan, Umpan .

Umpan Patin Terbaik Untuk Kegunaan Memancing Harian

Diterbitkan pada Friday, 27 May 2016 Pukul 11.07

Author Topic: umpan patin terbaik untuk kegunaan memancing harian/ pertandingan ! (Read 90143 times)resep umpan patin. Beberapa waktu yang lalu saya pernah mencoba salah satu resep di bawah ini.. hasilnyapun tidak mengecewakan…Saya pakai resep no 3..jenis jenis umpan yg sering gurami kaloi patin juaro betutu tilan selais belida tapah udang galah umpan ikan mas terbaik resep umpan Pelat umpan mancing ikan Vanila Pandan ini merupakan jenis umpan yang beraroma wangi. Kuat untuk ikan mas dan jambal/patin.Umpan Ikan Patin 6 Umpan ikan Patin dapat menggunakan ikan Mas yang dikukus hingga matang. Sebelum dikukus, 5 Ramuan Umpan Ikan Nila Andalan Terbaik dan Teruji.UMPAN PATIN Umpan Patin minyak busuk- 1. Dedak rohu-direndam-2 scop 2. UMPAN IKAN TONGSAN KOLAM TERBAIK. Reply Delete. Muhamad Hatta 5 March 2015 at 14:51.UMPAN TERBAIK sebelum ini saya teleh memberi selepas banjir besar melanda kawasan batu pahat johor pada tahun 2007. sungai ini menjadi lubuk ikan patin..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -