tuladha surat bahasa jawa lan perangane

Contoh Puisi Kepahlawanan Dalam Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Wednesday, 6 November 2013 Pukul 4.00

Sumber: Piwulang Basa jawa VI – Viva Pakarindo. Related Posts. Contoh Pidato Kata Sambutan Dalam bahasa jawa · Werna Layang Kiriman lan perangane Layang · Arti Paribasan jawa: Adigang, Adigung, Adiguna 

Tembung Bahasa Jawa : Ngoko, Krama Madya & Inggil

Diterbitkan pada Thursday, 23 February 2012 Pukul 8.38

Sugeng mriksani blogspot bahasa jawa MTs MA'ARIF NU 01 Gandrungmangu, Cilacap, jawa Tengah, mugia manfa'ati. Rabu, 22 Februari 2012. Tembung bahasa jawa : Ngoko, Krama Madya & Inggil : perangane Awak . layang lemah lêmu liwat lungå lêlungan lunggúh. labêt sawêg lair supé jalêr sakít awís sêrat siti lêma langkúng késah kêkésahan lênggah. labêt nêmbé miyós kalimêngan kakúng gêrah, gêring awís nawålå siti lêmå langkúng tindak pêparan

Tuladha Wara-wara

Diterbitkan pada Wednesday, 21 August 2013 Pukul 13.48

WARA-WARA (PENGUMUMAN). WARA-WARA. Wara-wara yaiku pratelan kang nerangake samubarang kang penting, isine cekak aos, cetha gamblang tur gampang dimangerteni. Ø perangane Wara-wara. 1. Irah-irahan wara-wara. 2. Adangiyah (Unggah-ungguhe basa kang ngirim wara-wara). 3. Lumrah wonten ing ariwarti(koran), kalawarti(majalah) lan papan pengumuman. Ex. Lowongan kerja, lelayu serat, wara-wara ing sekolah, pamlet, spanduk, lsp.

Notes: Rpp Bahasa Jawa (nulis Layang) V/1

Diterbitkan pada Thursday, 5 June 2014 Pukul 11.10

Melalui tanya jawab menggunakan model tebak kata mengenai bagian-bagian surat dalam bahasa jawa dengan permainan tebak tebakan menggunakan “kotak petunjuk”, siswa dapat mmenujukkan bagian-bagian surat dalam bahasa jawa Purwaka/ Pembuka: nelakake kabar kaslametane kang kirim layang lan pangarep-arep supaya kang dikirimi uga slamet. 5. Saka 9 perangane layang punika, ing ngisor iki tuladha nggawe layang kanggo kanca, kayata:.

Perangane Layang Basa Jawa: Perangan Layang

Diterbitkan pada Monday, 25 February 2013 Pukul 5.36

Assalalamu'alaikum Wr. Wb Nami kula :Fina Ayu Resaprata saking SMP N 1 Blora Kula badhe nerangaken BAN perangane Layang perangane Layang : > Titi Mangsa Papan panggonan lan tanggal digawene layang

Sinau Bahasa Jawa: Nulis Layang

Diterbitkan pada Wednesday, 11 December 2013 Pukul 15.47

Nulis Layang. perangane laying jawa sing ganep. a. Adangiyah (adawiyah). b. Pambuka (bebuka). c. Isi (surasa basa). d. Panutup. e. Titi mangsa. f. Peprenahan. g. Tapak asma. 1. Adangiyah. Nelakake unggah-ungguhe sing kirim layang marang tuladha layang kiriman. Kanggo kancaku. Anastasia Kusuma Dewi. Ing Karanganyar. Salam kangen,,,. Kanthi layang iki aku menehi kabar, Manawa aku lan kaluwargaku ginanjar Gusti ing keslametan lan bagas waras.

Werna Layang Kiriman Lan Perangane Layang

Diterbitkan pada Wednesday, 6 November 2013 Pukul 5.00

Werna Layang Kiriman lan perangane Layang This entry was posted in Seni Sastra Budaya and tagged artikel bahasa jawa, bagian surat bahasa jawa, contoh layang kitir, contoh surat bahasa jawa, jenis layang.

Bahasa Jawa Bab Layang Perangane Layang

Diterbitkan pada Wednesday, 28 October 2009 Pukul 9.36

bahasa jawa Bab LAYANG perangane Layang : > Titi Mangsa Papan panggonan lan tanggal digawene layang >Adangiah Katujokake marang sapa layang iku >Salam Pambuka Salam ingkang sepisan >Wasana Basa

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X