What's New?

tempat menjual barang kemas bandung

Jasa Pengiriman Barang Ke Malaysia

Diterbitkan pada Friday, 28 November 2014 Pukul 18.30

Surya Rama Kemas. Silahkan klik link di bawah ini untuk mengetahui lokasi dan kontak perusahaan tersebut. Kantor PT. Surya Rama Kemas, Bandung; Kantor PT. Surya Rama Kemas, Jakarta. Untuk pengiriman ke Malaysia 

Friends Blogger: Percutian Ku...

Diterbitkan pada Friday, 7 June 2013 Pukul 11.32

ini terdapat kedai kedai yang menjual barang kemas dan souvenier yang senang didapati di sini untuk dibawa pulangharganye pun berpatutan .di bandung terdapat TRANS STUDIObegitu juga dengan makassar.

Walk On Wings, Tread In Air: Guangzhou

Diterbitkan pada Monday, 10 September 2012 Pukul 22.06

Kedai aku. Disebakan dorang semua belum makan, so kitorang pi breakfast dulu. Ada satu kedai ni jual nasik-nasik, si Elly sibuk nak nasik jugak. Tapi sebab kedai ni kecik, pastu kedai tengah, ventilation very bad. Sorry, but kitorang memang . Ni pengaruh si Elly, dia beli jewellery box tapi style lain. Aku beli yang ni tapi bukan untuk simpan jewellery. Aku mana ada barang kemas. Brooch ada la. Tapi aku tak beli ni untuk simpan brooch. Tempat untuk simpan. .

Merubah Limbah Kayu Menjadi Barang Berharga

Diterbitkan pada Friday, 25 October 2013 Pukul 3.11

Kayu-kayu tak terpakai itu dipoles menjadi barang bernilai jual tinggi. Tak hanya kayu bekas saja, saat ini Dan kebetulan sekali, tidak jauh dari tempat tinggalnya di Depok, Jawa Barat, Didi menemukan banyak kayu bekas peti kemas yang tidak terpakai. Pertama kali menjajal bisnis ini, Sekolah-sekolah itu tidak hanya berasal dari Jabodetabek, namun tersebar di wilayah lain seperti Bandung, Yogyakarta, Padang hingga Lampung. Sebagian besar sekolah yang 

Barang Kemas Perak Murah

Diterbitkan pada Wednesday, 12 November 2014 Pukul 23.17

Barang Kemas Perak Murah | Bila sebut sahaja barang kemas pasti ramai wanita teruja kan? sebab apa? semuanya kerana barang kemas telah serasi dengan jiwa setiap wanita. Sebelum ini 'Koleksi Aksesori di Aidilfitri' 

Because I'm A Mommy: Travelogue

Diterbitkan pada Thursday, 28 March 2013 Pukul 16.32

Lepas kawtim tambang, driver tuk-tuk mintak izin nak isi minyak dulu, tapi akan tinggalkan kami sebentar di kedai menjual barang-barang kemas dan souvenir. Memang style diorang kot akan tinggalkan tourist kejap kat kedai 

@};--: Perempuan Dan Barang Kemas

Diterbitkan pada Friday, 10 February 2012 Pukul 7.21

dulu saya tak percaya orang kata, perempuan tak dapat dipisahkan dengan barang kemas. sebab saya pun tak pernah pakai, jadi tidaklah saya terlalu obses dengan barang kemas. then kami ke metro kajang. kami dah nyaris beli cincin di kedai apa ye nama dia, oh, kedai midah. tapi saya tak sedap hati. ye, kami adalah pengantin yang berbajet sikit. maka saya pilih cincin berbatu yang paling murah. lagipun salesman dia macam nak paksa-paksa kami beli 

Tips Pindah Rumah

Diterbitkan pada Monday, 27 May 2013 Pukul 10.05

Kalau di Bandung di Cibadak. Sortir barang-barang yang sudah tidak dipakai, daripada menuh-menuhin kontainer , mending barang yang nggak penting kita buang, kasihkan ke orang lain, atau jual ke tukang loak (lumayan buat beli kardus baru); Pisahkan barang-barang yang masih dipakai sehari-hari , dan yang tidak Buat katalog untuk barang-barang yang kita kemas , supaya memudahkan dalam pencariannya ketika kita sudah sampai di tempat tujuan.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -