What's New?

teks tembang tembang jawa

Tembang Dhandhang Gula, Secuil Filosofi Budaya Jawa...

Diterbitkan pada Friday, 4 January 2013 Pukul 17.46

Tentang rasa penasaranku pada tembang jawa yang cenderung mendayu-dayu dan menyayat hati, Mbah Kung banyak cerita. Salah satunya adalah Dandang Gula seperti di catatan mbah Buyut dlu. Inilah syairnya: Lirik I:

Syair Lagu (lyric): Lirik Tembang Jawa

Diterbitkan pada Thursday, 7 March 2013 Pukul 10.12

Lirik Tembang Jawa - CUBLAK CUBLAK SUWENG. Cublak cublak suweng. Suwenge ting gelèntèr. Mambu ketundhung gudèl. Pak empong lera-léré. Sapa ngguyu ndelikkaké. Sir sir pong dhelé kopong. Sir sir pong dhelé 

Rebana Asy-syauqi Blitar: Lirik Tembang Jawa

Diterbitkan pada Saturday, 25 April 2015 Pukul 4.32

Lirik Tembang Jawa. Tiket Suargo. يا امام الرسل يا سندي انت باب الله معتمدي. فا بدنياي واخرت يا رسول الله خدبيدي. Suargo tansah mengo lawange. Dicawesake kanggo sopo wae. Seng kuat imane lan becik ngamale.

Ilmu Basa Jawa: Parafrase Saha Terjemahan Teks...

Diterbitkan pada Saturday, 30 May 2015 Pukul 8.49

Kanthi mekaten parafrase inggih menika ngewahi teks saking dhapukan tembang dados dhapukan gancaran (prosa). Kanthi mekaten langkung gampil menawi badhe njumbuhaken garapan salajengipun inggih menika 

Lirik Tembang Macapat Pocung

Diterbitkan pada Thursday, 12 March 2015 Pukul 5.26

Kumpulan Cerita Berbahasa Jawa. Dongeng · Cerita Rakyat · Cerita Wayang · Cerita Cekak · Pidato · Legenda · Sanesipun · Download (3) Gawe salah graita kang padha ngrungu. Sanadyan lilaa. Iya kang anduwe rabi. Sanakira ilang pitayaning mana lirik-tembang-macapat-pocung (4) Kaping pate wong budi saudagar tambah. Sabarang prakara. Mung mungkul suka lan sugih. Rina wengi mung bathine kang den etang (5) Yen wus ndadi nyerete awake kuru. Mesem ulatira

Lirik Lagu: Tembang Tresno

Diterbitkan pada Sunday, 14 December 2014 Pukul 3.50

Tembang Tresno. Padhange Suryo Nanging padhang ning mripatku. Sinare Rembulan nambahi susahing atiku. Tresno Sing tak jaga amung kanggo Sliramu Nanging, Nyatane aku muk apusi. Padhange Suryo Nanging 

Guru Basa Jawa: Rpp Bahasa Jawa Tembang Gambuh

Diterbitkan pada Friday, 10 April 2015 Pukul 2.44

2.1 Menunjukkan perilaku jujur, disiplin, tanggung jawab, peduli (gotong royong, kerjasama, toleran, damai), santun, responsif, dan proaktif dalam menggunakan bahasa Jawa melalui teks Serat Wedhatama pupuh Gambuh.

Tembang Macapat Maskumambang

Diterbitkan pada Thursday, 26 February 2015 Pukul 14.37

Blog yang berisikan konten bahasa jawa mulai dari dongeng bahasa jawa, legenda bahasa jawa, cerita rakyat bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, hingga pidato bahasa jawa, ada juga aksara jawa serta tembang macapat.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -