What's New?

sejarah tari persembahan

Tarian Indonesia

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 23.39

1 Era sejarah. 1.1 Tari bercorak prasejarah atau tari suku pedalaman; 1.2 Tari bercorak Hindu-Buddha; 1.3 Tari bercorak Islam; 2 Pendukung. 2.1 Tari keraton; 2.2 Tari . #SELAMAT MALAM PARA KAWAN# (Menyimak info sekitar Tari Klasik India dalam hubungannya dengan Pemahaman Umum, Sejarah dan Jenis Tari) ___________________________________________________________________….

Tarian Di Malaysia

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 6.05

Tarian di malaysia 2. Kepelbagaian warisan budaya dan kaum di Malaysia paling ketara dilihat pada jenis-jenis muzik dan tarian yang terdapat di . Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEX-NONE ….

Istana Budaya

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 5.45

1 Sejarah; 2 Objektif; 3 Fungsi; 4 Seni bina; 5 Persembahan opera; 6 Konduktor dan pengarah muzik; 7 Rujukan; 8 Lihat juga; 9 Pautan luar. #SELAMAT MALAM PARA KAWAN# (Menyimak info Tari Sekapur Sirih dari Tanah Bunda Melayu) ________________________________________________________________________________Kata Pengantar _____….

Fakulti Tari

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 18.15

Fakulti Tari. Fakulti Tari menawarkan pengajian yang menyeluruh dalam penguasaan teknik-teknik tarian pelbagai genre dari Malaysia, Asia dan Barat.. #SELAMAT MALAM PARA KAWAN# (Menyimak info sekitar Tari Pendet - Bali Indonesia) ______________________________________________________________________________________Kata Pengantar _____________….

Orang Minangkabau

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 21.50

Minangkabau atau disingkat Minang merujuk pada entitas kultural dan geografis yang ditandai dengan penggunaan bahasa, adat yang menganut sistem kekerabatan . Pertama kali saya mendengar Dinsman menyebut Teater Atas Pokok(TAP) ialah sewaktu kami membuat kunjung hormat kepada YB Amirudin Shari, exco yang bertanggungjawab terhadap seni dan budaya di negeri Se….

Indeks Judul : Opac Usu Library

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 6.23

OPAC USU Library. The Library Catalog, covers the whole holdings of the university library systems including the main library and its branches.. PENGERTIAN TARI TANGGAI Tari tanggai adalah sebuah tarian yang disajikan untuk menyambut tamu yang telah memenuhi undangan. Tari tanggai biasanya dipertontonkan dalam acara pernikahan adat daerah Pale….

Silat

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 12.28

1 Jenis silat (umum) 2 Etimologi; 3 Sejarah; 4 Kegunaan daerah; 5 Perkembangan; 6 Rujukan; 7 Nota kaki; 8 Bacaan lanjut; 9 Lihat juga; 10 Pautan luar. #SELAMAT MALAM PARA KAWAN# (Menyimak info sekitar Tari Makan Sirih) _______________________________________________________________ __________________Kata Pengantar __________________Pada tahun ….

Rungus Sabah

Diterbitkan pada Thursday, 5 May 2016 Pukul 7.35

Asal-Usul Bangsa Momogun Rungus Sabah. Sebelum penjajahan kuasa-kuasa Barat, tidak wujud sejarah bertulis di kalangan bangsa Momogun Rungus di Borneo.. #SELAMAT MALAM PARA KAWAN# (Menyimak info sekitar Tari Pendet) _________________________________________________________________ _____________________Kata Pengantar ____________________ ….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -