Jasa Konsultan Bangunan dan Konstruksi bangunan. Selalu berinovasi dalam bidangnya. Berpengalaman dalam bidang low-rise, mid-rise dan high-rise. menerima jasa perencanaanm, perhitungan dan konstruksi: -rumah -ruko -hotel -pabrik -dan lain-lain memberikan solusi konstruksi secara lebih efisien. Beberapa Referensi dapat di lihat dalam gambar.

Komodo Tour Leisure in Komodo and flores island is a local tour operator base in Labuan Bajo Flores – Indonesia. Our main goal is to arrange the Great trip Komodo and Flores Island. we have friendly staff and the helpful Guide that would handle you during the trip with us. Our business has been running the last 10 years, and our primary focus to

What's New?

sasi ruwah

Obsesi Grebek Ruwah Gunungan Jagung

Diterbitkan pada Monday, 29 May 2017 Pukul 9.20

Seperti sudah menjadi tradisi di masyarakat Jawa pada setiap Sasi Ruwah pada penanggalan Jawa menjelang Sasi Pasa (Bulan Ramadhan) untuk Nyekar (nyadran) Iki sasi ruwah nuli sasi poso kewajiban kito kudu poso dst. Demikian syair dan tembang jowo yang ada di masyarakat. Dan bahwa, sekarang ini adalah bulan Ruwah Ruwahan pisan biasanipun dipunleksanakaken tanggal 15 sasi ruwah (wonten ing penanggalan Jawi), wonten ing enjingipun dipunwontenaken bersih kubur .

Tradisi Nyadran Ing Tanah Jawi

Diterbitkan pada Sunday, 21 May 2017 Pukul 8.37

I ng sasi ruwah iki akeh pepundhen kang disowani lan diresiki. Nyadran tumrap wong Jawa dianggep wigati, amarga ana bab kang sambung karo tradisi spiritual. wikipedia versi jawa dinyatakan, Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit Islam Ruwah sebelum Jaman semono pas durung usum sabun (uwes ding 😀 ) sing jeneng nguras kali saben sasi ruwah, dadi acara favorit kanggone cah Karet. Kali ono ing dusun Karet Ing sasi ruwah iki akeh pepundhen kang disowani lan diresiki. Nyadran tumrap wong Jawa dianggep wigati, amarga ana bab kang sambung karo tradisi spiritual.. M. Agus Wahyudi (Darul Afkar Institute Klaten Jawa Tengah)SETIAP BULAN  sepertinya mempunyai keutamaan tersendiri, salah satunya keutamaan bulan sya’ban yang jika dalam Jawa disebut sasi ruwah sudah….

Puji-pujian Sebelum Sholat

Diterbitkan pada Friday, 19 May 2017 Pukul 12.18

Iki sasi ruwah nuli sasi poso Kwajiban kito kudu poso Sesasi lawase ora mangan ngombe Esuk tekan sore sak rampunge. Iki dino bakdo kwajiban kito Ayo podo nyuwun pangapuro Ragam ucapan malam nisfu sya'ban atau tengah sasi ruwah. Tradisi malam nisyfu Sya'ban atau pertengahan bulan Sya'ban sudah menjadi bagian dari masyarakat 30 Apr 2017: Minggu - Kliwon: neptu: 13: 3: sasi: Ruwah 1950: taun: Jé Ketika bulan Sya'ban atau kalau di Jawa disebut sebagai sasi ruwah, biasanya nyadran sering dijumpai. Di desa-desa tertentu, bahkan ketika ada event . Gambar ilustrasi Nyadran(gambar copas) Puasa sebentar lagi sebentar lagi puasa. Yaiyyy. \(^_^)/ . Bulan Puasa atau Sasi Pasa dikenal juga dengan nama Ramadhan. Dan sebelum bulan Ramadhan tiba biasanya….

Misteri Kaline Wong Karet

Diterbitkan pada Monday, 29 May 2017 Pukul 9.20

Jaman semono pas durung usum sabun (uwes ding 😀 ) sing jeneng nguras kali saben sasi ruwah, dadi acara favorit kanggone cah Karet. Kali ono ing dusun Karet SMP ISLAM JOGJA, Kota Yogyakarta (Yogyakarta). 339 likes · 38 were here. SMP Islam Yogyakarta membuka 2 program pendidikan yaitu : 1. Program Reguler Ing sasi Ruwah sadurunge Pasa, wong-wong kang mbara padha nglodhangake wektu mulih ing desane. Malah akeh sing rila ora mulih desane nalika dina riyaya, .

Ruwah Wikipedia

Diterbitkan pada Tuesday, 23 May 2017 Pukul 0.32

Ruwah utawa Sya'ban iku sasi kawolu ing Kalèndher Jawa. Umur utawa cacahing dina ing kalèndher Jawa iku saben taun ora ajeg. Nanging kanggo sasi Ruwah cacahing dina Pendidikan Berkualitas Iman Ilmu Amal Trampil Mandiri. Menu. Home; Profil. Profil; Kurikulum Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, Ora ana agama sing diugemi wong Jawa sing ngandhut piwulang yen ing sasi Ruwah iku kudu nggelar laku jiyarah awujud upacara nyadran. Ing agama Islam, . List of all Arabic titles on Islam, religion, and spirituality. Ragam ucapan malam nisfu sya’ban atau tengah sasi ruwah. Tradisi malam nisyfu Sya’ban atau pertengahan bulan Sya’ban sudah menjadi bagian dari masyarakat Indonesia. Tahun ini nisyfu Sya’ban jatuh pada….

Basa Jawa: Tradisi Nyadran

Diterbitkan pada Monday, 29 May 2017 Pukul 9.20

I ng sasi ruwah iki akeh pepundhen kang disowani lan diresiki. Nyadran tumrap wong Jawa dianggep wigati, amarga ana bab kang sambung karo tradisi spiritual. Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, Ruwahan pisan biasanipun dipunleksanakaken tanggal 15 sasi ruwah (wonten ing penanggalan Jawi), wonten ing enjingipun dipunwontenaken bersih kubur Ngutapake mungkure sasi ruwah . Ana rasa tentrem . Nadyan rewbulan during mesem . Angina aweh sasmita. Getering rasa bungah. Mecaki dina-dina kebak barokah..

Ritual Tradisi Nyadran Sebelum Ramadan

Diterbitkan pada Monday, 29 May 2017 Pukul 9.20

Nyadran iku salah siji prosesi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka Sebagian referensi menyebutkan, kata ruwah merupakan Ruwahan : Kebiasaan dari Dulu, Sekarang, dan Terus Selanjutnya, PONDOK PESANTREN AL-ISLAM, Ruwahan : Kebiasaan dari Dulu, Sekarang, dan Terus Selanjutnya Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, mangsak panganan tertamtu .

Nyadran Beritajawa.com

Diterbitkan pada Monday, 29 May 2017 Pukul 9.20

Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, mangsak panganan lan kenduri Jeneng ruwahan dipracaya saka jeneng Sasi Ruwah. Isih ana masarakat Jawa Islam kang padha mengeti Sasi Ruwah kanthi cara jiyarah ing kuburan wongtuwa utawa leluhur. Nyadran iku salah siji prosèsi adat budhaya Jawa awujud kagiyatan setaun sepisan ing sasi Ruwah wiwit saka resik-resik saréan leluhur, mangsak panganan tertamtu Ragam ucapan malam nisfu sya'ban atau tengah sasi ruwah. Tradisi malam nisyfu Sya'ban atau pertengahan bulan Sya'ban sudah menjadi bagian dari masyarakat Indonesia..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -