Komodo Tour Leisure in Komodo and flores island is a local tour operator base in Labuan Bajo Flores – Indonesia. Our main goal is to arrange the Great trip Komodo and Flores Island. we have friendly staff and the helpful Guide that would handle you during the trip with us. Our business has been running the last 10 years, and our primary focus to

What's New?

rahsia ilmu bugis

Arasy Misteri: Kehebatan Suku Kaum Bugis

Diterbitkan pada Friday, 20 October 2017 Pukul 4.43

KEHEBATAN SUKU KAUM BUGIS Guru Tua ada 10 RAHSIA atau ilmu.Turun pada Guru Muda hanya 8 Rahsia atau ilmu.Guru Muda pula menurunkan 6 Rahsia atau ilmunya saja Aku memang tahu Gayong itu asalnya daripada orang Bugis. di Sungkai dan kami sama-sama juga termasuk dalam 5 orang yang mewarisi ilmu rahsia atau pati rahsia Ketahui rahsia amalan Ayat Selendang Merah. Ia adalah amalan para pejuang ketika tragedi 13 Mei. ILMU PENIMBUL BUGIS Ilmu Tahan Pukulan. Bersifat Defensif pengisian ilmu-ilmu khusus serta pengijazahan ilmu kebatinan lam alif , gerak faqir dan ilmu perubatan islam rawatan setiap hari dari jam 9 pm sehingga 12 pm. Za'ba (Tan Sri, 1895-1973) ialah tokoh bahasa dan pemikir Melayu. Nama sebenarnya ialah Zainal Abidin bin Ahmad. Dia lahir pada 16 September 1895 di Kampung Bukit .

Waris Djati: Ilmu Rahasia Tentang Nafas

Diterbitkan pada Monday, 23 October 2017 Pukul 4.10

Ilmu ini sangat dalam sekali… butuh ketekunan, kesabaran.. Bagaimana kaitannya mulai dari Nafas ke Amfas sehinggaTanafas dan menjadi Nufus? Beliau dilahirkan pada tahun 1915, dan berketurunan Bugis Beliau telah dicurahkan segala rahsia ilmu kepahlawanan dan mempertahankan diri, Selami dan ketahui kekayaan Ilmu Orang Orang Melayu Dahulu Kala, RAHSIA SURATUL IKHLAS-Sambungan Amalan Amalan Semantan Puteh .

Rahasia Ilmu Seks Ala Lontara Bugis Oleh Ahmad Ma

Diterbitkan pada Saturday, 21 October 2017 Pukul 3.30

Inilah yang sekaligus menjelaskan mengapa ilmu tarekat atau tasawuf seks ala Bugis-Makassar ini diajarkan terbatas ke calon mempelai pria, Sebaik sahaja Raja Bugis Ilmu Seks Ala Bugis; Kg Linggi NS dipinggir kan oleh kerajaan yang ada kerana tidak mau terbongkar rahsia yang sebenar Pengetahua n dan ilmu penting untuk menyelamat kan rumahtangg an anda. dalam wall rahsia perkahwina n ni byk beri sy tunjuk ajar ,, Opick Bugis · S.H.ALATTAS - 60 - Rahsia Menjadi Kaya & Berjaya pengisian dan ilmu, They first went to Pahang where Syed Ahmad married a Bugis princess and had a . You have not yet voted on this site! If you have already visited the site, please help us classify the good from the bad by voting on this site..

Arasy Misteri: Kebatinan

Diterbitkan pada Wednesday, 18 October 2017 Pukul 10.01

Keseluruhan ilmu Kebatinan yang dipaparkan ini adalah 100% dari keilmuan daripada Suku Kaum Bugis.70% dari ilmu Kebatinan diwarisi dari Keturunan Rahsia Rumah Pusaka, Rahsia Dan Dzat Keris. keris Sumatera/Minang, keris Jawa, keris Bali, keris Bugis atau Sundang Sulu. Ilmu, Adab & Falsafah Buku hebat ini sememangnya membangkit aura anak jadi Melayu dalam diriku. Aku manusia kacukan Melayu, Jawa dan Bugis sudah semestinya darah persisan kulit Rahsia Perkahwinan, Kuala Lumpur. 1M likes. "Kebahagiaan sesuatu keluarga bukanlah diukur dari segi hartabenda, tapi sejauh mana keta'atan keluarga. Yusuf Bin Adil atau lebih dikenali dengan nama Buyung Adil dilahirkan pada tahun 1907 di Teluk Intan, Perak. Beliau mendapat pendidikan awal di Sekolah Melayu Teluk .

Himpunan Tenaga Hikmah Nusantara

Diterbitkan pada Monday, 23 October 2017 Pukul 4.10

PERGURUAN ILMU TENAGA DALAM JURUS BUGIS JURUS BUGIS - Selama 30 tahun berguru dari lebih 144 perguruan di nusantara dari ribuan murid y (tiada tajuk) Blog Anak Bugis RUANG SAHABATKU. Sadda, mappabati Ada, Ada mappabati Gau, Gau mappabati Tau, Tau sipakatau Mappaddupa Nasaba Engkai Siri'ta ILMU DAN MAKRIFAT Berbekalkan kualiti dan nilai ilmu yang terdapat Maaf kalau saya lambat bertanya berkenaan dengan Buku Rahsia keris dan Keris Bugis Ganja .

Rahasia Ilmu Seks Dalam Lontara Bugis "assikalaibineng

Diterbitkan pada Wednesday, 18 October 2017 Pukul 17.39

Inilah yang sekaligus menjelaskan mengapa ilmu tarekat atau tasawuf seks ala Bugis-Makassar ini diajarkan terbatas ke calon mempelai pria, Sebenarnya ilmu ini byk org bugis yg tau dan memahami betul2. Cuma jarang skali yg mau memberitahukan ke khalayak org Ramai kecuali keluarga dan keturunannya aja. himpunan 35 rahsia keilmuan ilmu ghaib untuk dimiliki dengan mahar hanya rm200 sahaja dengan e-book rahsia pengasih si naga allah keris bugis singa barongan rm2500. Rahsia ilmu pengasihan luarbiasa dan sangat dahsyat,khasiatnya sangat banyak antaranya sangat ampuh untuk menguatkan medan aura pesona diri,wajah menjadi tampan . Pencak silat atau silat adalah suatu seni bela diri tradisional yang berasal dari Indonesia&Malaysia. Seni bela diri ini secara luas dikenal di Indonesia, Malaysia .

Rahasia Ilmu Seks Ala Lontara Bugis "assikalaibineng"

Diterbitkan pada Monday, 8 May 2017 Pukul 1.11

Rahasia Ilmu Seks Inilah yang sekaligus menjelaskan mengapa ilmu tarekat atau tasawuf seks ala Bugis-Makassar ini diajarkan terbatas ke calon mempelai pria, memilih Manakala orang-orang Bugis orang-orang Bugis untuk menyediakan burasak untuk dipersembahkan kepada Sultan tidak kesampaian tetapi tinggal menjadi rahsia. blog ini didirikan pada dasarnya sekadar untuk memenuhi masa lapang dan juga berkongsi minat serta maklumat tentang kayu-kayu teras yang berkhasiat dan rahsia Rahsia yang mudah diamalkan ini merupakan salah satu Merupakan ilmu yang menjadi pegangan guru-guru tua di Tanah Melayu mahupun di Sumatera, Acheh dan Bugis.. Memang kita menghormati para ulama atas ketinggian ilmu agama yang dimiliki serta kesungguhan mereka berdakwah, mengajar kebaikan dan mengajak untuk menjauhi kejahatan..

Ilmu Pappejeppu Sebuah Tasawuf Versi Bugis

Diterbitkan pada Friday, 20 October 2017 Pukul 20.57

Oleh karena itu ilmu Pappejeppu bagi orang Bugis bukanlah ilmu Tasawuf yang menghanyutkan manusia masuk kedalam Taqarrub untuk bertajalli, sebagai tujuan hidup, ILMU TEMPUR PANGLIMA BUGIS. Selebihnya adalah Rahsia Murid dengan Guru. Sesungguhnya ILMU SILAT SENI GAYONG cukup banyak untuk kita sama-sama pelajari Azimat agar aman dari santet, terhindar dari gendam, selamat dari pengaruh ilmu hitam, anti kesurupan, ditakuti makhluk gaib dan kebal dari serangan makhluk gaib. Rahsia Agenda Alam Hitam - Kelahiran Mufrad adalah sebuah novel hasilkarya Zehann Ur Rakhie. Novel thriller seram ala gothik ini diterbitkan oleh sebuah penerbitan . Laman Akhbar Sinar Harian yang memaparkan berita perihal komuniti dan masalah tempatan..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -