What's New?

pengertian dongeng pieunteungeun

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala Situ...

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 23.47

Dongeng Sunda Sasakala situ wanayasa Baheula, dina mangsa Wanayasa masih kénéh jadi kadaleman, kungsi aya kajadian halodo nu sakitu bangetna. Mangbulan-bulan taya pisan hujan sakeprul ogé. Sawah-sawah jadi angar, taneuh 

Pengertian Dongeng Basa Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 3 April 2014 Pukul 9.46

Dongeng Babad (Sage). Anu dimaksud dongeng (sage) teh nyaeta dongeng anu eusina nyaritakeun kajadian atawa jelema anu ngandung unsur sajarah. Contona : a. Dongeng kean santang. b. Dongeng seh abdul muhyi. c.

"dongeng Sunda" Sareng Ciri

Diterbitkan pada Sunday, 12 October 2014 Pukul 19.29

A) PENGERTIAN DONGENG Dongeng nyaeta carita anu pondok, sarta eusina/sabagian eusina ngandung perkawis perkawis nu teu asup uteuk (pamohalan). Dongeng teh kaasup carita klasik tradisional. Iraha mimiti ayana 

Dongeng Sasakala Hayam Jago Kongkorongok Subuh

Diterbitkan pada Saturday, 21 December 2013 Pukul 11.41

Ti harita hayam jago teh tiap-tiap subuh kongkorongok sarta mun Dongeng Sunda Hayam Jago Kongkorongok Subuh : papanggih jeung titinggi sok langsung dipacok nepi ka paehna, males pati dumeh kungsi ngabobodo.

Kumeok Memeh Dipacok: Dongeng Sunda Sasakala...

Diterbitkan pada Wednesday, 19 June 2013 Pukul 16.00

DongengBahasa Sunda. Jaman baheula aya hiji raja nu kacida beungharna,tapi hanjakal anjeunna teu gaduh putra. Raja geus kaditu-kadieu tatamba sangkan prameswari tiasa ngagaduhan putra. Dikersakeun ku anu kawasa nya 

Dongeng Sasakala

Diterbitkan pada Friday, 6 December 2013 Pukul 11.19

Tersebutlah seorang keturunan Ratu yang bernama Pangeran Jaga Lawang. Dalam kehidupannya ia sering bersemedi di puncak Gunung Wayang yang sunyi. Sang Pangeran mempunyai seorang puteri cantik tiada tandingannya.

Dongeng Sunda Sasakala Situ Buleud Purwakarta

Diterbitkan pada Saturday, 14 December 2013 Pukul 14.21

Asal-usul Situ Buleud berkaitan erat dengan peristiwa perpindahan ibukota Kabupaten Karawang dari Wanayasa ke Sindangkasih, pembuatannya berlangsung antara tahun 1830–1831. Situ Buleud dibuat dengan tujuan: sebagai sumber air 

Sasakala Situ Cileunca

Diterbitkan pada Monday, 11 August 2014 Pukul 23.32

Cerita Legenda - Dongeng Sasakala Situ Cileunca - Daerah Wisata Pangalengan Jawa Barat.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -