What's New?

paribasa sunda ulah moro julang ngaleupaskeun peusina

Gerentes Hate: Pandangan Hidup Orang Sunda

Diterbitkan pada Monday, 22 October 2012 Pukul 6.15

Ayeuna mah sabalikna, kuring nganggap penting, sabab didinya basa Sunda dipulasara, dimumulé sangkan ulah dipopohokeun jeung disapirakeun. Namun demikian untuk memenuhi permintaan panitia, saya sempat memeriksa beberapa ratus peribahasa dan babasan Sunda yang dikumpulkan oleh Mas Natawisastra dalam buku Saratus Paribahasa jeung Babasan yang terdiri atas lima (Cetakan I Jakarta, 1914; . Moro julang ngaleupaskeun peusing. Artinya 

Belum Dikasih Judul...

Diterbitkan pada Saturday, 8 November 2008 Pukul 14.12

Kempelan Peribahasa (Paribasa) Basa Sunda Moro Julang Ngaleupaskeun Peusing = contohna ngaleupaskeun kabogoh nu ayeuna kanggo milarian kabogoh nu anyar bari jeung can tangtu meunang. Mun teu ngoprek 

Kumpulan Pribahasa Dalam Bahasa Sunda Beserta Artinya

Diterbitkan pada Sunday, 28 April 2013 Pukul 10.46

Nah, .kali ini saya posting kan pribahasa basa sunda,beserta artinya dalam bahasa indonesia,agar agan agan dari seluruh indonesia dapat memehaminya. oke kita langsung saja, .cekidott, . Koleksi peribahasa bahasa sunda yang indah untuk hidup yang .. Maot ulah manggih tungtung, paeh ulah manggih beja. Jadilah orang baik selagi hidup agar nanti setelah mati Moro julang ngaleupaskeun peusing. Melepaskan barang yang telah menjadi milik kita karena 

Rumah Baca Buku Sunda: Paribasa Sunda Lm

Diterbitkan pada Thursday, 24 July 2008 Pukul 12.28

PARIBASA SUNDA LM. L. Labuh diuk, tiba neundeut Sarua salahna atawa sarua cilakana. Ladang kesang Rejeki ti Allah lantaran usaha sorangan. Laer gado Sok kabitaan ku kadaharan nu aya di batur. Lain lantung tambuh laku, . Maot ulah manggih tungtung, paeh ulah manggih beja Sing bener waktu keur hirup, supaya ulah diomongkeun upama geus maot. . Moro julang ngaleupaskeun peusing Ninggalkeun kauntungan nu geus tangtu, moro nu tacan puguh.

Beberapa Babasan Dan Paribasa Sunda

Diterbitkan pada Tuesday, 20 December 2011 Pukul 13.07

Ajip Rosidi pernah memeriksa beberapa ratus peribahasa dan babasan Sunda yang dikumpulkan oleh Mas Natawisastra dalam buku Saratus Paribahasa jeung Babasan (pertama diterbitkan pada 1914) yang terdiri atas lima jilid dan Babasan jeung . Hirup ulah manggih tungtung, paeh ulah aya beja: Kudu bageur, kudu hade. Moro julang ngaleupaskeun peusing: Meninggalkan sesuatu yang sudah pasti, untuk mencari sesuatu yang belum pasti berhasil.

Babasan Jeung Paribasa

Diterbitkan pada Tuesday, 30 July 2013 Pukul 17.30

Babasan jeung Paribasa | M, neundeun beja keur bejakeuneun. Maot ulah manggih tungtung, paéh ulah manggih béja Sing bener waktu keur hirup, supaya ulah diomongkeun upama geus maot. Mapatahan naék ka monyét Mapatahan ka nu leuwih pinter. Moro julang ngaleupaskeun peusing Ninggalkeun kauntungan nu geus tangtu, moro nu tacan puguh. Moro taya, tinggal kaya 17 Pupuh Sunda (Sekar Ageung, Sekar Alit) · Si Kabayan Meuleum Lauk :: 

Bapa Ahmad Sobandi Ngantunkeun, Basa Sunda Tong...

Diterbitkan pada Tuesday, 27 September 2011 Pukul 11.02

Ayeuna mah sabalikna, kuring nganggap penting kana buku-buku nu make basa Sunda, sabab didinya basa Sunda dipulasara, dimumulé sangkan ulah dipopohokeun jeung disapirakeun. Nyapirakeun basa indung sarua jeung Tuluy, ari paribasa teh nya éta ucapan matok saeutik patri nu mangrupa siloka langkuning hirup (pituah, piluangeun jsb), contona: Mapatahan ngojay ka meri; Moro julang ngaleupaskeun peusing, jsb. Apalna kuring kana wangenan dua 

Babasan Dan Paribasa Sunda

Diterbitkan pada Friday, 2 May 2014 Pukul 14.16

Hirup ulah manggih tungtung, paeh ulah aya beja: Kudu bageur, kudu hade. - Hulu gundul Moro julang ngaleupaskeun peusing: Meninggalkan sesuatu yang sudah pasti, untuk mencari sesuatu yang belum pasti berhasil. - Mun teu ngarah 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -