What's New?

nak kerja australia

Ibnu Hasyim: Info Backpackers Di Australia Ladang Anggur...

Diterbitkan pada Saturday, 27 June 2015 Pukul 22.00

MASIH ramai pembaca blog ini, yang bertanyakan info mengenai kerja-kerja di ladang Australia, kerja apa dan bagaimana, bagaimana dapatkan permit secara sah, kewangan, pendapatan, perbelanjaan dan sebagainya. Saya akan terangkan sedikit demi sedikit sekadar yang termampu, sebagai melanjutkan usaha kawan kita (Kalau ada sesiapa yang nak tumpang, sila hubungi buat masa ini..ABBU - 014 2225865, katanya dalam tulisan Siri Pertama) yang kini 

Anything: Peluang Pekerjaan Di Negara Australia

Diterbitkan pada Saturday, 23 August 2014 Pukul 4.14

Australia adalah sebuah negara yang cukup besar jika nak dibandingkan dengan Malaysia. Apabila pertama kali saya menjejakkan kaki di bumi Australia saya cukup teruja dengan budaya dan cara hidup orang Australia.

Lebih Rinci Tentang Peluang Tki Di Australia Dan Selandia...

Diterbitkan pada Monday, 9 July 2012 Pukul 1.44

Demikian juga Australia. Sekali lagi bila anda adalah calon TKI modal kemauan dan tekat, kecil kemungkinan anda untuk mendapatkan visa kerja ke Australia. Sekali lagi saya bicara soal visa kerja. Bukan visa untuk menyambung sekolah mbak sisca….saya yuyun, saya ibu rumah tangga dgn 2 anak, saya pengen ke aussie. dan ada beberapa agen yang menawari utk itu. apakah benar smp di aussie mereka bekerja dan tidak menemui kendala asal kita tidak 

Ibnu Hasyim: Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji...

Diterbitkan pada Tuesday, 16 June 2015 Pukul 7.00

"Kerja ladang, petik buah." Jawabnya ringkas. "Bagaimana kalau saya nak bekerja di sana?" Anak muda itu bertanya dengan penuh minat. "Boleh!" Kata kawan yang baru pulang dari Australia itu. "Ada kawan saya yang 

Kerja Di Australia Dengan Gaji Lumayan Rm 7000 Sebulan

Diterbitkan pada Monday, 20 January 2014 Pukul 14.34

1st of all.. mak nak gtau awal2, mak bukan agent untuk korang nak cari kerja kat sana.. mak tak der contact farm2 atau agen2 kat sana.. n kawan2 mak pon dah balik mesia semua dah.. so tak de contact ye.. lepas tu 

Liburan Dan Bekerja Di Australia, Mengapa Tidak!

Diterbitkan pada Sunday, 8 April 2012 Pukul 0.57

Inti dari cerita ini adalah bahwa kini anak muda Indonesia bisa datang ke Australia untuk berlibur, bekerja dan belajar sekaligus dengan persyaratan yang tidak terlalu sulit. Yang diperlukan adalah mimpi besar dan kerja 

Duduk. Sembang. Baca: Tips Kerja Di Australia

Diterbitkan pada Thursday, 29 May 2014 Pukul 4.42

Assalamualaikum. Hari ni aku cuti. Harap maklum. hee. Harini aku nak cerita pasal scam kerja dekat australia. Aku tahu ramai yang datang sini baca dekat blog lah. Kata datang sini boleh buat duit. Memang boleh buat duit.

Kerja Di Australia: Cara Mengajukan Visa Kerja Ke Australia

Diterbitkan pada Wednesday, 26 October 2011 Pukul 10.46

Melalui website imigrasi Australia. Kita bisa mendaftarkan diri kita di website imigrasi Australia dan melengkapi dengan CV kita, bila suatu negara bagian atau perusahaan ada butuh tenaga kerja dan skill yang dibutuhkan sesuai dengan yang dibutuhkan, maka mereka akan menyeponsori kita. Selain cara-cara di atas Bagi yang sudah menikah boleh mengajukan berdua (suami istri) tapi tidak boleh membawa anak. Pemegang visa work and holiday boleh bekerja 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -