nak kerja australia

Australia Butuh 150 Ribu Tenaga Kerja

Diterbitkan pada Sunday, 20 November 2011 Pukul 9.42

Kanaka menambahkan, selama lima tahun ke depan australia membutuhkan sekitar 150 ribu tenaga kerja untuk bidang pertambangan, dan dari kuota itu TKI dimungkinkan bisa masuk sesuai dengan bidang kebutuhannya. Meski akan bekerja di bidang tambang, .. Wah nak teseh butohno mechanik alat berat forklift ..exavator ..shovel..kato.pokoe alat berat hubungi 0145761497.ora sekolah tpi pengalaman …wani di cobo .. Balas. johar · Selasa, 11 Maret 2014 

Racun 1: Australia

Diterbitkan pada Thursday, 19 December 2013 Pukul 16.34

Kalau nak kerja di australia, terutama kalau berhubung dengan ejen, banyak perkara lu kena ambik tau Kena tanya secara detail kerja dekat ladang apa, ladang sayur atau ladang buah, kalau ladang buah, nak kena tau 

Kerja Di Ladang Australia: Siapa Perlu Ke Australia?

Diterbitkan pada Tuesday, 11 March 2014 Pukul 20.17

VSS, kad kredit, hutang along, bank, hantaran kahwin, nak modal bisnes, etc. Sejujurnya, saya tak berapa faham kenapa nak cari hantaran kahwin sampai sanggup kerja australia. Dari soal hutang, semua boleh diterima.

Kerja Di Ladang Australia: Dah Cuti, Kena Cuti Pulak

Diterbitkan pada Saturday, 8 March 2014 Pukul 8.36

Semalam, kami cuti pastu nak jumpa seseorang yang telah ditipu ejen dari Malaysia. Modus operandi, bayar full di Malaysia, diberi nombor hp kontraktor dan disuruh call sendiri setelah sampai sini. Tau tau kontraktor kata 

Wild Thinking: Entry Bercampur Baur

Diterbitkan pada Monday, 8 August 2011 Pukul 12.12

Last2 aku simpan keinginan nak kerja je kat australia. pernah juga cakap kat mak. dia bagi. alasan dia "nanti mak boleh la visit Wan kat sana! sambil shopping2!!" aku dah agak. mak aku memang suka jalan2. hahah.

Rezeki Di Australia: Di Hujung Hujung Musim..

Diterbitkan pada Sunday, 13 April 2014 Pukul 20.44

Assalammualaikum.. Minggu yang sangat baik untuk saya dan kawan2 yg lain buat duit.. tiba 2 hari hujan lebat.. 1 hari hujan sekejap2.. di hujung closing account.. dapat la kerja 5 hari.. lemau badan bila nak start kerja balik..

Kerja D Australia...

Diterbitkan pada Monday, 10 March 2014 Pukul 21.16

Ingin aku tekankan disini memang TAK ADA permit kerja petik buah dan sayur ni.. Jadi aku terpanggil untuk menolong orang2 yg benar2 nak ke aussie bekerja membantu keluarga mencari rezeki dengan kadar seminima 

Kerja Australia Melbourne: Here And There...

Diterbitkan pada Wednesday, 5 December 2012 Pukul 18.44

Bila aku nak kumpul duit ni. Duit tambang balik pun belum lepas. Poket tinggal AUD70 jer. Gaji minggu lepas kat Swan hill pulak belum dapat. Aduh tension betul. Camni ke kerja kat australia? kerja on off on off. Sebenarnya 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X