What's New?

nak kerja australia

Duduk. Sembang. Baca: Tips Kerja Di Australia

Diterbitkan pada Thursday, 29 May 2014 Pukul 4.42

Assalamualaikum. Hari ni aku cuti. Harap maklum. hee. Harini aku nak cerita pasal scam kerja dekat australia. Aku tahu ramai yang datang sini baca dekat blog lah. Kata datang sini boleh buat duit. Memang boleh buat duit.

Peluang Pekerjaan 2015 Di Australia

Diterbitkan pada Thursday, 7 May 2015 Pukul 23.40

Siapa yang berminat nak kerja di Australia, sila baca dibawah ini: i akan kenakan bayaran rm680 hanya $230 Australia dollar dan semuanya urusan melalui email. Jika sekiranya anda kurang senang dng cara saya berurus, 

Ibnu Hasyim: Info Backpackers Di Australia Ladang Anggur...

Diterbitkan pada Saturday, 27 June 2015 Pukul 22.00

MASIH ramai pembaca blog ini, yang bertanyakan info mengenai kerja-kerja di ladang Australia, kerja apa dan bagaimana, bagaimana dapatkan permit secara sah, kewangan, pendapatan, perbelanjaan dan sebagainya. Saya akan terangkan sedikit demi sedikit sekadar yang termampu, sebagai melanjutkan usaha kawan kita (Kalau ada sesiapa yang nak tumpang, sila hubungi buat masa ini..ABBU - 014 2225865, katanya dalam tulisan Siri Pertama) yang kini 

Ibnu Hasyim: Peluang Kerja Kutip Buah Di Australia, Gaji...

Diterbitkan pada Tuesday, 16 June 2015 Pukul 7.00

"Kerja ladang, petik buah." Jawabnya ringkas. "Bagaimana kalau saya nak bekerja di sana?" Anak muda itu bertanya dengan penuh minat. "Boleh!" Kata kawan yang baru pulang dari Australia itu. "Ada kawan saya yang 

Kerja Di Australia Dengan Gaji Lumayan Rm 7000 Sebulan

Diterbitkan pada Monday, 20 January 2014 Pukul 14.34

1st of all.. mak nak gtau awal2, mak bukan agent untuk korang nak cari kerja kat sana.. mak tak der contact farm2 atau agen2 kat sana.. n kawan2 mak pon dah balik mesia semua dah.. so tak de contact ye.. lepas tu 

Info Baru Lepas Raya Peluang Kerja Ladang Di Australia...

Diterbitkan pada Monday, 20 July 2015 Pukul 10.53

Bagi yang nak kerja, (termasuk warga Malaysia atau Indonesia). Hubungi wakil kami.. Tel di Malaysia, sila pakai no 014 2225865. (Ibnu Hasyim akan menjawab, buat masa ini.) Dariku Yang Benar, Muaz Jabal. 18/7/2015 

Racun 1: Australia

Diterbitkan pada Thursday, 19 December 2013 Pukul 9.34

Kalau nak kerja di Australia, terutama kalau berhubung dengan ejen, banyak perkara lu kena ambik tau Kena tanya secara detail kerja dekat ladang apa, ladang sayur atau ladang buah, kalau ladang buah, nak kena tau 

Kos Permulaan Bekerja Di Australia

Diterbitkan pada Saturday, 16 August 2014 Pukul 12.18

KOS PERMULAAN BEKERJA DI AUSTRALIA. Assalamualaikum! Lama menghilangkan. hehee. Okay I'm back. Meh nak kasi tips2 untuk first time nak kerja sini. Selalu orang tanya berapa duit pocket nak kena ada sebelum 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -