What's New?

musang bulan

Abdul Rahim Bin Mohd. Noor

Diterbitkan pada Saturday, 18 November 2017 Pukul 6.25

Tan Sri Abdul Rahim bin Mohd. Noor (lahir 6 Jun 1943) merupakan Ketua Polis Negara Malaysia yang kelima dan berkhidmat dari 16 Januari 1994 sehingga 7 Januari 1999.. LAZIMNYA masjid di negara ini dikenali kerana bumbungnya berbentuk kubah dan ada juga seperti atap rumah Melayu tipikal kerana mengambil kira faktor cuaca tropika termasuk hujan lebat. Masjid baru Gua….

Lembaga Hasil Dalam Negeri

Diterbitkan pada Saturday, 18 November 2017 Pukul 17.31

Pusat Khidmat Hasil Kuala Krai,PT 5691 - PT5692, Tingkat Bawah, Kompleks AW 126,Lebuh Raya Kuala Krai - Gua Musang 18000 Kuala Krai, Kelantan. "dok, musang saya sering banget minum, itu kenapa ya?" Demikian adalah pertanyaan yang baru saja ditanyakan oleh salahsatu pengunjung blog ini kepada saya. Ya, anda patut waspada bila musang dewasa mi….

Cara Menanam Durian Musang King

Diterbitkan pada Monday, 20 November 2017 Pukul 3.16

Berikut Cara menanam durian musang king, Langkah pertama carilah bibit pohon durian musang king dengan melihat bentuk daunnya, bentuk daun durian musang.Berikut adalah senarai filem mengikut susunan yang dihasilkan di Malaysia. Filem-filem yang wujud sebelum penubuhan Malaysia juga ada di sini. Untuk senarai filem . LAZIMNYA masjid di negara ini dikenali kerana bumbungnya berbentuk kubah dan ada juga seperti atap rumah Melayu tipikal kerana mengambil kira faktor cuaca tropika termasuk hujan lebat.Bagaimanapun pen….

Kota Bharu Wikipedia

Diterbitkan pada Sunday, 19 November 2017 Pukul 9.58

Kota Bharu (Jawi: كوت بهارو; Chinese: 哥打峇鲁; occasionally referred to as Kota Baharu) is a city in Malaysia that serves as the state capital and royal . labakionline  Cikakak – Menyadari Kecamatan Cikakak Kabupaten Sukabumi yang saat ini menjadi sentra utama penghasil durian,  Desa Gandasoli pun tidak ketinggalan serta mengembangkan Agro  wisata duria….

Export Of Musang King To China To Hit Rm70 Million

Diterbitkan pada Friday, 28 July 2017 Pukul 10.40

KUALA LUMPUR: The Federal Agricultural Marketing Authority (Fama) has targeted Musang King durian export to China to reach RM70 million following high demPanduan pelaburan emas dan simpanan emas melalui Public Gold dalam bentuk goldbar , dinar dan gold accumulation program ( GAP ).. Sasa adalah musang bulan yang saya pelihara sejak kecil sehingga membuat musang ini sangat jinak dan lucu hingga bisa dijadikan teman bermain pelepas rasa cape setelah seharian melakukan aktivitas ker…LAZIMNYA masjid di negara ini dikenali kerana bumbungnya berbentuk kubah dan ada juga seperti atap rumah Melayu tipikal kerana mengambil kira faktor cuaca tropika termasuk hujan lebat.Bagaimanapun p….

Pilu Hilang Adik Lepas Dua Bulan Ayah Pergi

Diterbitkan pada Sunday, 1 October 2017 Pukul 1.02

Selang dua bulan bapanya meninggal dunia akibat kanser, LK 1, Nik Mohd Baihaqy Nik Mat, 28, yang pula mengikut jejak arwah.. Di sebalik tragedi kemalangan membabitkan seorang jururawat desa, Hajarul Aswad Mat Kar, 34 yang menaiki kenderaan Perodua Kancil dengan dua orang anak Nur Alya Nisrina, 12 tahun dan Muhammad Azam Tam….

Maps Of Kelantan, Malaysia

Diterbitkan pada Sunday, 19 November 2017 Pukul 20.21

Maps of the Malaysian state of Kelantan - Peta Negeri Kelantan - including street maps of Kota Bharu, Wakaf Bharu, Pengkalan Chepa, Tanah Merah, Bachok, Gua Musang . 9 NOV: Faktor utama kenaikan harga durian ‘musang king’ bukan disebabkan kesemuanya dieksport ke China, sebaliknya berlaku pengurangan hasil pada tahun lalu.Menurut Timbalan Menteri Pertanian dan In….

Tempat Menarik Di Kelantan Untuk Dilawati

Diterbitkan pada Sunday, 19 November 2017 Pukul 14.45

Kali ini Percutian Bajet ingin berkongsi beberapa tempat menarik di Kelantan untuk dilawati. Bagi yang ingin bercuti di negeri bergelar Serambi Mekah ini, diharap . LAZIMNYA masjid di negara ini dikenali kerana bumbungnya berbentuk kubah dan ada juga seperti atap rumah Melayu tipikal kerana mengambil kira faktor cuaca tropika termasuk hujan lebat. Bagaimanapun pe….

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -