What's New?

metodologi keilmuan dakwah

Metode Studi Islam

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 0.30

Metode studi islam 1. METODOLOGI STUDI ISLAM1. MSI merupakan salah satu komponen mata kuliah dasar umum (MKDU) yang harus diikuti oleh semua mahasiswa di . PENDAHULUAN Pesantren adalah lembaga pendidikan Islam tertua sebagai salah satu benteng pertahanan umat Islam, pusat dakwah dan pusat pengembangan masyarakat muslim Indonesia. Dalam kurun waktu yang ….

Kajian Kesan Perbezaan Aliran Mazhab

Diterbitkan pada Thursday, 28 April 2016 Pukul 21.33

KAJIAN KESAN PERBEZAAN ALIRAN MAZHAB KE ATAS KESATUAN MASYARAKAT ISLAM KAJIAN KES : PELAJAR DAN STAF UTM No. Vot Penyelidikan: 71867 Ketua Penyelidik:.

Polsri

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 9.19

PMB CALON PEGAWAI GMF. Pada tahun ajaran baru Tahun akademik 2016/2017 Politeknik Negeri Sriwijaya (Polsri) menerima mahasiswa baru untuk kelas kerjasama Polsri .

Saja-saja Blog

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 11.49

2. Walaupun begitu saya merayu pihak Puan membenarkan saya mengambil peperiksaan ulangan dengan beberapa faktor antaranya:. Assalaamu'alaikum Warahmatullaahi Wabarakaatuh. TAHUKAH KITA? (*Edisi SEJARAH ISLAM & PERADABAN).*** MEMAHAMI SEJARAH dan PERADABAN ISLAM (1) : Sebuah Pengantar.Distorsi Sejarah adalah sebuah "K….

Kitab Kuning Dan Khazanah Keilmuannya

Diterbitkan pada Sunday, 23 February 2014 Pukul 14.36

Kitab kuning masih diperlukan sebagai pengantar masalah Islam kontemporer. Sudah menjadi karakteristik, kitab-kitab Islam yang ditulis dengan aksara Arab atau Arab .

Kajian Tentang Filsafat Dakwah Islam

Diterbitkan pada Monday, 2 May 2016 Pukul 7.53

Kajian tentang filsafat dakwah islam 1. Page 1 of 162 Bagian Pertama Pengertian dan Tujuan Filsafat Dakwah A. Pengertian Filsafat Dakwah Kata falsafah atau . Prof. Mahmud Yunus, berumur 30 tahun A) LATAR BELAKANG KEHIDUPAN MAHMUD YUNUSMahmud Yunus adalah buah hati dari pasangan Yunus B. Incek dan Hafsah binti Imam Samiā€™un. Beliau dilahirkan pada hari sab….

Soalan-soalan Lazim

Diterbitkan pada Sunday, 1 May 2016 Pukul 5.59

27.1 Borang permohonan boleh didapati di semua Sekolah Rendah Agama (SRA), Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI), Kelas Agama dan Fardhu Ain Integrasi (KAFA .

Indeks Judul : Opac Usu Library

Diterbitkan pada Friday, 29 April 2016 Pukul 20.42

OPAC USU Library. The Library Catalog, covers the whole holdings of the university library systems including the main library and its branches..

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -