What's New?

merak lan gajah bahasa jawa

Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Plesiran Di...

Diterbitkan pada Monday, 31 August 2015 Pukul 14.44

turu, aku uga ndeleng ula ana ula king kobra, ula phiton lan liya liya, lan kajaba wong alas lan ula dikana pirang-pirang binatang ana binatang monyet, komodo, bajul, manuk merak, manuk kakang tuwa, unta, gajah lan isih 

Ariwarti Lan Kalawarti

Diterbitkan pada Wednesday, 31 October 2012 Pukul 8.15

Majalah berbahasa jawa ini diterbitkan di Surabaya, terbit setiap minggu dengan informasi-informasi terkini serta berbagai macam informasi tentang budaya jawa yang dikemas dengan menggunakan bahasa jawa. Informasi Langganan hub jayabayared@gmail.com atau Website http://jaya-baya.blogspot.com DONGENG : Kancil lan MerakIn "Kasusastran Jawa". This entry was posted in Uncategorized and tagged Kasusastran Jawa. Bookmark the permalink.

Blog Gue !: Kancil Lan Merak Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Wednesday, 22 October 2014 Pukul 14.49

KANCIL LAN MERAK Dongeng Bahasa Jawa. KANCIL LAN MERAK. Merak pancen seneng macak. Mula tansah nengsemake. Wulune katon edi, gawe resep kang padha nyawang. Mula ora sithik tangga-teparo padha mara nyang omahe Nanging ora kok, Cil!” sahute Merak. “Sebab saben kewan ginaris dhewe-dhewe! Uga bab wulu! Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!”

Cerita Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa Plesiran Bareng...

Diterbitkan pada Monday, 17 August 2015 Pukul 11.55

sebuah cerita pengalaman pribadi saat plesiran bareng keluarga dituliskan dalam bahasa jawa. Admin Monday, August 17, 2015 cerita bahasa jawa, cerita pengalaman pribadi bahasa jawa, Ragam binatang aku ndeleng wong alas meneh turu, aku uga ndeleng ula ana ula king kobra, ula phiton lan liya liya, lan kajaba wong alas lan ula dikana pirang-pirang binatang ana binatang monyet, komodo, bajul, manuk merak, manuk kakang tuwa, unta, gajah lan isih akeh meneh.

Tegese Unen-unen Saloka Lan Tuladhane

Diterbitkan pada Monday, 1 December 2014 Pukul 13.59

Gagak nganggo elaring merak : Wong asor (cilik) tumindak kaya wong luhur. Gajah alingan suket teki : Lair lan batine ora padha bakal ketara. Gajah ngidak rapah : Nerjang wewalere/janjine dhewe. Gajah perang karo gajah kancil mati ing tengah : Wong gedhe pasulayan, wong cilik Terkait. Bebasandalam "Sastra". Geguritandalam "Sastra". Angel Ngatasi Bocah Saikidalam "bahasa". bahasa. Navigasi pos. ← Linguistik · Upacara Perkawinan Tradisional Jawa → 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 3.01

Kancil Karo Monyet ( cerita dengan Bahasa Jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. Kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Boy Gelter Arbuk

Diterbitkan pada Monday, 28 February 2011 Pukul 12.09

Nanging ora kok, Cil!” sahute Merak. “Sebab saben kewan ginaris dhewe-dhewe! Uga bab wulu! Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh Pada zaman dahulu di kawasan ujung timur Propinsi Jawa Timur terdapat sebuah kerajaan besar yang diperintah oleh seorang Raja yang adil dan bijaksana. Raja tersebut Dalam bahasa Jawa disebut Banyuwangi.

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Tukang Golek Kayu Sing Ragu...

Diterbitkan pada Tuesday, 6 November 2012 Pukul 18.31

Weruh ana bangke Menjangan lan Gajah dheweke dadi gumun. Wasan mikir-mikir dheweke ngira menawa Gajah lan Menjangan mesthi wae bar kerengan terus loro-lorone mati. Prendis pengen nggawa bali sungune 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -