merak lan gajah bahasa jawa

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Dyah Ayu Pujawati

Diterbitkan pada Wednesday, 31 October 2012 Pukul 15.15

Majalah berbahasa jawa ini diterbitkan di Surabaya, terbit setiap minggu dengan informasi-informasi terkini serta berbagai macam informasi tentang budaya jawa yang dikemas dengan menggunakan bahasa jawa. Informasi Langganan hub jayabayared@gmail.com atau Website http://jaya-baya.blogspot.com JENIS DONGENG JAWAIn "kasusastran". DONGENG : Kancil lan MerakIn "Kasusastran jawa". PurwakanthiIn "kawruh basa". This entry was posted in 

Modul Basa Jawa Kelas Xi Semester 1

Diterbitkan pada Saturday, 21 May 2011 Pukul 9.10

Mampu mendengarkan dan memahani wacana lisan nonsastra maupun sastra dalam berbagai ragam bahasa jawa. Kompetensi Dasar : Mendengarkan sambutan atau khotbah yang disampaikan .. Sakwise ditemokake informasi sing wigati lan merak ati, banjur para siswa didhawuhi nggawe kelompok lan ndiskusikake bab-bab penting lan merak ati sing ana sajroning wawancara mau. Gatekno lan waspadakno bab kang wigati lan merak ati mau wiwit saka 

Bebasan Boso Jowo #2

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 7.36

Gagak nganggo lar-e merak : wong asor / wong cilik tumindak kaya wong luhur (gedhe). Orang biasa yang berlagak sperti orang kaya/borju karbitan. gajah alingan suket teki : lair lan bathine ora padha, mesthi bakal ketara . Lain di mulut lain gajah perang karo gajah, kancil mati ing Ayo percaya diri ber-bahasa jawakagem konco-konco lan poro sedulur sing ngaku dadi wong Jowo,ayo podo ngulinakno nganggo basane dhewe..yo iku boso Jowo!Boso Jowo 

Artian Ryuzaki: Cerita Kancil Lan Merak Dalam...

Diterbitkan pada Friday, 22 August 2014 Pukul 10.44

CERITA KANCIL lan merak DALAM bahasa jawa. Diposkan oleh Yuli Setiawan , Thursday, August 21, 2014 at 8:44 PM, in. merak pancen seneng macak. Nanging ora kok, Cil!” sahute merak. “Sebab saben kewan ginaris dhewe-dhewe! Uga bab wulu! Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh merak anggone ngandhani, nanging ora bisa mbendung pepenginane 

Peribahasa-jawa

Diterbitkan pada Friday, 1 May 2009 Pukul 3.32

Pada saat ini kekayaan sastra jawa terasa sangat minim, tidak lebih dari bahasa sehari-hari yang diterapkan dalam pergaulan masyarakat jawa dan lainnya. Namun bila anda ingin menggunakan dalam . Gagak nganggo lar-e merak : wong asor / wong cilik tumindak kaya wong luhur (gedhe). gajah alingan suket teki : lair lan batine ora padha, mesthi bakal ketara. gajah (nggajah) elar : sarwa gedhe lan dhuwur kekarepane. gajah ngidak rapah (godhong garing) 

Pengertian Saloka Bahasa Jawa :: Twihard Tkj Blog

Diterbitkan pada Wednesday, 12 June 2013 Pukul 3.32

Gagak nganggo elaring merak : Wong asor (cilik) tumindak kaya wong luhur. gajah alingan suket teki : Lair lan batine ora padha bakal ketara. gajah ngidak rapah : Nerjang wewalere/janjine dhewe. gajah perang karo gajah 

Ingatase Petruk Lan Gareng: Serat Dewa Ruci

Diterbitkan pada Wednesday, 5 August 2009 Pukul 13.10

Untuk itulah banyak kita temukan bahasa-bahasa yang tidak mudah dipahami karena berasal dari bahasa Kawi, Sanskerta dan jawa Kuno. Dan meskipun terjemahan ini masih jauh dari .. Seje tibra ganing driya, sahira saking nagari, cunggeren ret mawurahan, lir napa marang sang Branti, merak munya neng wuri, barung lawan peksi cucur, lir ngaturi wangsula, kidang wangsul saking ngarsi, kadya srune napa sangsayeng wardaya. Artinya : Lain kesedihan yang 

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X