What's New?

merak lan gajah bahasa jawa

Cerita Cekak Bahasa Jawa: Tukang Golek Kayu Sing Ragu...

Diterbitkan pada Wednesday, 7 November 2012 Pukul 1.31

Weruh ana bangke Menjangan lan Gajah dheweke dadi gumun. Wasan mikir-mikir dheweke ngira menawa Gajah lan Menjangan mesthi wae bar kerengan terus loro-lorone mati. Prendis pengen nggawa bali sungune 

Dyah Ayu Pujawati

Diterbitkan pada Wednesday, 31 October 2012 Pukul 15.15

Majalah berbahasa jawa ini diterbitkan di Surabaya, terbit setiap minggu dengan informasi-informasi terkini serta berbagai macam informasi tentang budaya jawa yang dikemas dengan menggunakan bahasa jawa. Informasi Langganan hub jayabayared@gmail.com atau Website http://jaya-baya.blogspot.com DONGENG : Kancil lan MerakIn "Kasusastran Jawa". This entry was posted in Uncategorized and tagged Kasusastran Jawa. Bookmark the permalink.

Dongeng Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 26 November 2013 Pukul 11.07

Dumadakan playune kandheg ing kali gedhe kang banjir, apa maneh wayahe wis surup lan isih udan deres. Kancil arep nyabrang ora wani, klintar-klinter golek dalan ora ana, arep nyabrang ora wani, amarga kaline amba lan banyune santer 

Bebasan Boso Jowo #2

Diterbitkan pada Wednesday, 19 March 2014 Pukul 7.36

Gagak nganggo lar-e merak : wong asor / wong cilik tumindak kaya wong luhur (gedhe). Orang biasa yang berlagak sperti orang kaya/borju karbitan. Gajah alingan suket teki : lair lan bathine ora padha, mesthi bakal ketara . Lain di mulut lain di hati, pasti akan Ayo percaya diri ber-bahasa jawakagem konco-konco lan poro sedulur sing ngaku dadi wong Jowo,ayo podo ngulinakno nganggo basane dhewe..yo iku boso Jowo!Boso Jowo kuwi Kalebu basa sing 

Kancil Karo Monyet ( Cerita Dengan Bahasa Jawa )

Diterbitkan pada Sunday, 10 June 2012 Pukul 10.01

Kancil Karo Monyet ( cerita dengan Bahasa Jawa ). Terimakasih Atas Kunjungannya. Kancil Karo Monyet. Ing sawijine dina ing rimba, ana akeh jenise kewan sing urip tentrem lan akur siji lan sijine. Kabeh kewan nduweni 

Cerito Kancil Lan Merak

Diterbitkan pada Friday, 23 November 2012 Pukul 14.31

“Sebab saben kewan ginaris dhewe-dhewe! Uga bab wulu! Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Dongeng Bahasa Jawa. Senajan akeh-akeh Merak 

Boy Gelter Arbuk

Diterbitkan pada Monday, 28 February 2011 Pukul 19.09

Nanging ora kok, Cil!” sahute Merak. “Sebab saben kewan ginaris dhewe-dhewe! Uga bab wulu! Wulu-wuluku kaya ngene, wulu-wulumu kaya ngono, wulune Macan, wulune Gajah, lan sato kewan liyane ora ana sing padha!” Senajan akeh-akeh Pada zaman dahulu di kawasan ujung timur Propinsi Jawa Timur terdapat sebuah kerajaan besar yang diperintah oleh seorang Raja yang adil dan bijaksana. Raja tersebut Dalam bahasa Jawa disebut Banyuwangi.

Pengertian Saloka Bahasa Jawa

Diterbitkan pada Wednesday, 12 June 2013 Pukul 4.31

Gagak nganggo elaring merak : Wong asor (cilik) tumindak kaya wong luhur. Gajah alingan suket teki : Lair lan batine ora padha bakal ketara. Gajah ngidak rapah : Nerjang wewalere/janjine dhewe. Gajah perang karo gajah kancil mati ing 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -