What's New?

memek awewe sunda geulis

Carita Priangan: Anakku Bukan Anakku

Diterbitkan pada Thursday, 4 March 2010 Pukul 8.54

carita priangan. diajar ngadongeng dina bahasa sunda. Geus jadi sabiwir hiji di pabrik teh yen neng Dewi nu geulis rancunit tur demplon teh di pikahayang ku boss na nu urang korea tea, nu katelah Mr.Ka chang, duda kolot boga anak dua, anakna kabeh di korea jeung ninina. malah manehna sok di babawa nyaba kakota, balikna angkaribung ku rupa-rupa balanjaan kayaning pakean, sapatu model nu pang anyarna jeung rupa-rupa pangabutuh awewe lianna.

Dialektologi Sunda Banten

Diterbitkan pada Wednesday, 13 May 2009 Pukul 1.31

Suku sunda termasuk didalamnya. Bahasa yang digunakan oleh suku sunda disebut bahasa sunda. Menurut Satjadibrata (1960) bahasa sunda mempunyai sembilan buah dialekyaitu dialek Bandung, Banten, Cianjur, 

Gadis Sunda & Laki-laki Jawa

Diterbitkan pada Tuesday, 28 July 2009 Pukul 22.50

Pada suatu kesempatan saya berbincang-bincang dengan beberapa teman saya dan mengutarakan niat saya untuk memperistri gadis Sunda. Mendengar penuturan saya tersebut hampir semua teman saya (kebetulan 

Blog Cepsalse

Diterbitkan pada Monday, 22 June 2009 Pukul 13.24

Belajar Bahasa Sunda. 180px-cepot_wayang1 Saya persembahakan bagi teman-teman yang kepengen belajar bahasa sunda,selamat mencoba… -APA KABAR..? : KUMAHA DAMANG..? -BAIK : DAMANG -BAGUS : SAE . nenk geulis Says: October 30th, 2009 at 01:23. si akang teh kasep pisan euuuy!! hehe hayyu atuhh..lanjutkeun.. maneh teh hoyong nanya..ari bekasi teh lebih dominan ka sunda atawa betawi nya?? lantaran temen nenk budak bekasi,dia teh 

Menye-menye Addict : Nagita Slavina & Putri Titian

Diterbitkan pada Tuesday, 20 February 2007 Pukul 2.51

Dan ternyata sekarang gue kena karmanya !! gue lagi addict banget ma 2 cewek menye-menye yang sumpah gue gak tau sebabnya. Sekarang ? jelas2 bininya orang Sunda….hahahah” poi geulis (05:00:20) : Om aweq… inget umur donk… keknya dr gw umur 17 taon ampe skr nyaris 29 taon…teuteup aja kelakuane doyan suit suit awewe imoet… Reply. 20 02 2007. mascha (05:03:35) : diiiiiiiiih sewote rek …. gpp khan kalo emang 'berkelas', seenggak2nya 

Sisindiran, Pantun Sunda

Diterbitkan pada Thursday, 26 February 2009 Pukul 16.52

Sisindiran, Pantun Sunda. Februari 26, 2009 oleh herdipamungkasred. Rincik rincang rincik rincang aya roda na tanjakan sidik pisan sidik pisan nyai teh bogoh ka akang. Cikaracak ninggang batu laun-laun jadi legok tai cakcak ninggang .. aya rangda geulis pisan geulisna leuwih ti artis. mana…mana euy rangda na…. pada November 26, 2010 pada 1:34 am | Balas rhyvant. hahaaaa.,.tah beulah kidul aya…. pada Februari 4, 2010 pada 5:28 pm | Balas poe. tataksiran tataksiran

Urang Sunda Kamarana?: Ha Ha Ha

Diterbitkan pada Sunday, 21 November 2010 Pukul 18.13

“Neng, eta lancingan katingali …” ceuk salah saurang pamuda, ngaheureuyan. Si awewe ngabengbeos, teu lila balik deui tapi teu make calana. “Katingali keneh teu …?” tanya si awewe. Pamuda silih reret jeung papada baturna. Ulah Kagok Nyaah Didi: “Ceuk .. Tatang :”Komo ka neng Ikeu atawa Irna, Dara nu sakitu gareulisna, cacakan ka si Eti anu teu geulis wae oge kuring geus ditalipak, komo deui kunu geulis meureun….” Totong :”Teuing atuh ari kitumah”

Ask Mikaheman Alam Sunda: Ciri-ciri Nu Geulis

Diterbitkan pada Wednesday, 5 January 2011 Pukul 14.14

Nu geulis emang relatif tapi nu geulis pasti ngabogaan sipat-sipat ieu: 1.nu pastina awewe lain nu siga awewe jeung nu dirobah jadi awewe. 2.dipelong moal judes 3.ditoel moal ngambek 4.diheureuyan sok seuri 5.sok umat 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -